Ράντι Τένεβα: «Μου λείπει η Ελλάδα»

Προφανώς δεν είναι το πιο λαμπερό όνομα όσον αφορά τις ξένες αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Σίγουρα όμως η Ράντι Τένεβα είναι μία από τις κορυφαίες σε προσφορά κι ένας εκπληκτικός χαρακτήρας.
 
Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 21 ετών για λογαριασμό του Αίαντα Ευόσμου, έχει παίξει σε Βριλήσσια, Πανελλήνιο, ΑΟ Θήρας, ωστόσο το όνομα της έχει ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό τη φανέλα του οποίου φόρεσε σε τρεις διαφορετικές περιόδους.
 
Πρώτη σκόρερ στον τελικό του Κυπέλλου το 2012 στην Πρέβεζα (3-2 τον ΠΑΟ στον 2ο τίτλο που είχαν κατακτήσει οι ερυθρόλευκες), ήταν μέλος και της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο νταμπλ την επόμενη χρονιά.
 
«Η Ελλάδα είναι σίγουρα η δεύτερη πατρίδα μου και σίγουρα ο Ολυμπιακός η ομάδα από την οποία έχω τις πιο έντονες αναμνήσεις, όμως γενικά έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις απ' όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα», μας είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ελληνική αποστολή.
 
Η Ράντι περίμενε την εθνική στην είσοδο του ξενοδοχείου στην επιστροφή της από την πρωινή προπόνηση κι όταν έβγαλε τη μάσκα κι άρχισε να χαιρετά τα κορίτσια αμέσως όλες βρέθηκαν κοντά της, όπως φυσικά κι ο πρώην προπονητής της στον Πανελλήνιο και τιμ μάνατζερ της εθνικής ομάδας Βαγγέλης Περόπουλος.
 
«Μου λείπει πραγματικά η Ελλάδα και σε κάθε ευκαιρία έρχομαι. Φέτος το καλοκαίρι πάλι ήμουν για διακοπές και φυσικά μιλάω όσο μπορώ πιο συχνά με παλιές συμπαίκτριες, προπονητές και φίλους», εξηγεί η 41χρονη Ράντι η οποία μετά την ολοκλήρωση της καριέρας της επέστρεψε στη Φιλιππούπολη όπου πλέον εργάζεται ως γυμνάστρια σε λύκειο και είναι προπονήτρια στις ακαδημίες της Μαρίτσα (η τοπική ομάδα που είναι η απόλυτη κυριάρχος στο βουλγαρικό πρωτάθλημα).
 
«Δεν γεννήθηκα στη Φιλιππούπολη, αλλά μεγάλωσα εδώ από 2 χρονών και ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ στην Μαρίτσα. Η ζωή εδώ κυλάει ήρεμα και μου αρέσει που ασχολούμαι με τα μικρά παιδιά. Κάθε χρόνο στις ηλικίες 8-9 χρονών που εγώ κάνω προπόνηση υπάρχουν 40-45 κοριτσάκια και γενικά γίνεται καλή δουλειά. Στο σχολείο είχαμε τα ζητήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά βρήκα την ευκαιρία όταν κάναμε μαθήματα on-line να μιλήσω στα παιδιά για την ιστορία του αθλητισμού γιατί αντιλήφθηκα ότι δεν ήξερα πολλά σημαντικά πρόσωπα όχι μόνο από τη Βουλγαρία, αλλά κι από τον διεθνή χώρο».
 
Πέρα όμως από τους μαθητές και τα πιτσιρίκια στις ακαδημίες η Ράντι καμαρώνει και για την 15χρονη πλέον Μάγκι η οποία ήδη την έχει περάσει στο ύψος και ακολουθεί τα χνάρια της καθώς πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16, ενώ τώρα προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα U17 στο Μεξικό.
 
«Η Μάγκι κανονικά θα ήταν η συνοδός της ελληνικής απσοτολής, αφού μιλάει τέλεια ελληνικά, αλλά την καλέσανε στην προετοιμασία και έτσι δεν μπορεί να είναι εδώ. Είναι 1.87 ψηλώνει συνέχεια και εγώ την καμαρώνω».
 
Κλείνοντας τη κουβέντα μας μαζί της την ρωτήσαμε ποια είναι η στιγμή που θεωρεί ως την καλύτερη στην καριέρα της στην Ελλάδα και χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο χαμογέλασε και είπε: «Έχω παίξει και σε Ιταλία και Τουρκία αλλά στην Ελλάδα έχω περάσει τα καλύτερα μου. Παντού ήταν όμορφα. Στον Αίαντα, στα Βριλήσσια, στον Πανελλήνιο, σίγουρα όμως ξεχωρίζω το νταμπλ που πήραμε το 2013, που ήταν το πρώτο στην ιστορία του Ολυμπιακού και τη βραδιά της αποθέωσης που είχαμε γνωρίσει στο Καραϊσκάκη».