«Έγραψε» ιστορία η Κύπρος

Η Κύπρος «έγραψε» ιστορία. Στην παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Αλεξάνταρ Μπόρισιτς «διέλυσε» την Εθνική Γεωργίας με 3-0 για την 3η αγωνιστική του Silver League και πέτυχε την πρώτη νίκη στο θεσμό.

Η εμφάνιση της Εθνικής Κύπρου ήταν εντυπωσιακή και δεν άφησε περιθώρια στη Γεωργία να την απειλήσει. Πλέον το μυαλό στρέφεται στον αγώνα της Τιφλίδας το Σάββατο με στόχο νέα νίκη.

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Εθνικής στο παιχνίδι. Με σήμα κατατεθέν το δυνατό μπλοκ και τις Ζακχαίου, Χαραλάμπους και Κωνσταντίνου αποτελεσματικές προηγηθήκαμε με 16-06 μη αφήνοντας περιθώρια στις Γεωργιανές. Το σετ συνεχίστηκε με το ίδιο τέμπο με την Κύπρο να προηγείται με +12 19-07 και να κερδίζει εύκολα 25 -10 σε 21 λεπτά.

Το γύρισε
Η μορφή του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, αλλά η Γεωργία κατόρθωσε να προηγηθεί 10-13, αλλά η Εθνική Κύπρου ανέτρεψε τα δεδομένα και προηγήθηκε 21-16 Στο σημείο αυτό πήραμε πόντους από το μπλοκ με τις Χαραλάμπους, Σταυρινίδη, και Ιορδάνους,ενώ βελτιώθηκε η υποδοχή μας. Παράλληλα, έβγαλε εντυπωσιακές άμυνες η Δαϋίδ. Η Κύπρος κέρδισεμε 25-19 σε 24 λεπτά για το 2-0 σετ.

Η Κύπρος άρχισε καλύτερα το τρίτο σετ παίζοντας με την ψυχολογία στα ύψη και προηγήθηκε 03-01. Η κακή υποδοχή όμως έφερε τις Γεωργιανές στο +3 07-10. Ωστόσο, οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη αντέδρασαν και με την Ζακχαίου, αλλά και άσο της Σταυρινίδου προηγήθηκαν 17-12. Η Εθνική κράτησε το προβάδισμα και κέρδισε το σετ με 25-19 σε 23 λεπτά και τον αγώνα με 3-0 σετ.

KΥΠΡΟΣ (Γ. Νικολάκης):  Α. Χαραλάμπους Γ. Σταυρινίδου, Α. Ιορδάνους, Κ. Ζακχαίου,Ι. Λεωνίδου, Μ. Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Χρ. Δαϋίδ, Ε. Mοσφιλιώτη, Αλλαγές: Ε. Λεωνίδου.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Paata Uluberashvili): Μ. Gabrindasvili, A. Tevdoradze, . L. Simonia, . A. Kaladadze, Lobzhanidze, Markarashvili – Λίμπερο: N.Koraevi – Αλλαγές: Diasamidze, Ulumbelashvili, M. Beriasvili.

Ιστορική νίκη, αλλά δεν μένουμε εδώ - Δηλώσεις

O Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Νικολάκης και οι Άντρεα Χαραλάμπους και Μανωλίνα Κωνσταντίνου που ήταν από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του θριάμβου με την Γεωργία μας δήλωσαν μετά τον αγώνα:

Γ. Νικολάκης: «Ιστορική η νίκη»
O Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Νικολάκης μιλώντας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε ιστορική τη νίκη. Όπως είπε, «η ομάδα έδεσε από τους αγώνες των ΑΜΚΕ και ειλικρινά σήμερα δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να μπει στο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα γιατί το επίπεδο έχει αλλάξει». Ερωτηθείς εάν πλέον άλλαξαν οι στόχοι ο κόουτς είπε «κανένας στόχος δεν άλλαξε εμείς θέλουμε να παίζουμε καλά σε κάθε παιχνίδι». Σε άλλη ερώτηση εάν υπάρχει κούραση με τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια ο κ. Νικολάκης είπε ότι «φυσικά υπάρχει η κούραση, αλλά και η ορθή διαχείριση που μαζί με το επιτελείο μου προσπαθούμε να έχουμε τις παίκτριές μας ξεκούραστες».

Α. Χαραλάμπους: «Κερδίσαμε εύκολα»
Η διεθνής διαγώνιος και μια από τις καλύτερες της Εθνικής Άντρεα Χαραλάμπους ανέφερε μετά τη λήξη του ιστορικού αγώνα ότι «κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Πιέσαμε τον αντίπαλο στα σημεία που μας έδειξε ο προπονητής μας και κερδίσαμε. Μέσω των αγώνων ΑΜΚΕ ήμασταν πιο έτοιμες». Ερωτηθείσα εάν πλέον μετά από αυτή τη νίκη αλλάζουν οι στόχοι μας, η Άντρεα είπε «ελπίζω ναι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Μ. Κωνσταντίνου: «Θέλουμε και άλλες νίκες»
Η κορυφαία της Εθνικής μας σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες Μανωλίνα Κωνσταντίνου με τη σειρά της μας ανέφερε ότι «ήταν πολύ σημαντική νίκη γιατί το Silver Cup είναι ένας θεσμός που πρώτη φορά συγκαταλέγεται η Κύπρος σε αυτή. Από την αρχή του αγώνα, επιβάλαμε τον ρυθμό μας και είναι σημαντικό για την Κύπρο, ένα μικρό νησί να κάνει νίκες και να προχωρά». Σε ερώτηση εάν μπορούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, η Μανωλίνα ανέφερε ότι «εννοείται ότι ο κάθε αθλητής θέλει να κερδίζει και εμείς πάμε σε κάθε αγώνα για τη νίκη».

Gvantsa Uluberashvili: «Θα προσπαθήσουμε στην έδρα μας»
Εκ μέρους της Γεωργίας, η διεθνής παίκτρια Gvantsa Uluberashvili ανέφερε ότι «θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σε λίγες ημέρες έχουμε άλλο ένα αγώνα με την Κύπρο και ελπίζουμε να παίξουμε καλύτερα». Σε σχέση με το γεγονός ότι η Εθνική Γεωργίας έχει τρεις ήττες σε τρεις αγώνες η Uluberashvili δήλωσε ότι «γνωρίζουμε την κατάσταση, αλλά πλέον έχουμε τρεις αγώνες στην έδρα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Πηγή: volleyball.org.cy