Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα snow volley στο βουνό του Πανός, στο Μαίναλο Αρκαδίας

Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας του covid-19 η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης με την υποστήριξη του Δήμου Τριπόλεως και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Snow Volley 2022 που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά (μετά το 2019) στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Μαίναλο Αρκαδίας.

Η πανελλήνια διοργάνωση θα γίνει το διάστημα 12-13 Φεβρουαρίου 2022 και θα αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδος για το 2022 στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Στις αρχές του νέου έτους (2022) θα εκδοθεί η αγωνιστική προκήρυξη, με όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τις ενδιαφερόμενες ομάδες και παράλληλα θα ανακοινωθούν οι χορηγοί και οι υποστηρικτές του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Snow Volley.

Τζιούμης: «Ο απόλυτος αθλητικός προορισμός»

Αντιπροσωπεία της Ε.Ο.ΠΕ. αποτελούμενη από τον Β΄αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Τάκη Αντωνόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Καζάκου και τον πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Θεόδωρο Κανελλόπουλο επισκέφθηκαν την Τρίπολη και το χιονοδρομικό κέντρο στο Μαίναλο. Έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Τρίπολης Κωνσταντίνο Τζιούμη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Τρίπολης Δημήτρη Μακαρούνη και του ιδιοκτήτη του χιονοδρομικού κέντρου Θεόδωρου Χρονόπουλου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης να συνδιοργανώσουμε μαζί με το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου για δεύτερη φορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Snow Volley. Με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε την διοργάνωση, εμπιστευόμαστε την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στο να φέρει εις πέρας τους αγώνες. Διαφημίζεται η περιοχή μας, οπότε θα είναι μία σπουδαία ευκαιρία να έρθουν από άλλες περιοχές αθλητές αλλά και θεατές. Στόχος μας είναι να γίνει η περιοχή μας μόνιμος αθλητικός προορισμός και το Snow Volley είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προβάλουμε τον τόπο μας».

Μακαρούνης: «Με snow volley κόντρα στην πανδημία»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Τρίπολης Δημήτρης Μακαρούνης τόνισε: «Με χαρά αποδεχθήκαμε την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Θα βοηθήσουμε έτσι ώστε να διαφημιστεί ο τόπος μας υποστηρίζοντας της δράσεις της ΕΟΠΕ. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει μία επιτυχημένη διοργάνωση με θετικό πρόσημο και ο κόσμος να χαρεί τους αγώνες και να περάσει καλά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου. Η απάντηση μας στην πανδημία και πάντα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι οι αθλητικές δράσεις και το πρωτάθλημα Snow Volley θα είναι μία ευκαιρία για να συγκεντρώσουμε όχι μόνο βολεϊμπολίστες αλλά και αθλητές από όλα τα σπορ».

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος χαιρέτησε την επιστροφή του Snow Volley στην Πελοπόννησο: «Κάνουμε μία προσπάθεια για να επανεκκινήσουμε όλους τους τομείς της οικονομίας και της δραστηριότητας στη πόλη μας μετά τα δύο χρόνια του κορονοϊού. Είναι καλοδεχούμενη η διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Snow Volley και η Περιφέρεια βλέπει με θετικό μάτι όλες τις εκδηλώσεις που αγγίζουν την νεολαία, αυξάνουν την εξωστρέφεια γιατί ο στόχος είναι να προσελκύσουμε κόσμο. Μέσω των διοργανώσεων αυτών να μπορέσουμε να αναδείξουμε τους λόγους που η Αρκαδία και η Πελοπόννησος πρέπει να είναι τόπος προορισμού για Έλληνες και ξένους».

Τα παλικάρια από την Τριπολιτσά

Η Τρίπολη, παλαιότερα γνωστή ως Τριπολιτσά ή Ντροπολιτσά, είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του Νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται χτισμένη σε οροπέδιο σε υψόμετρο 660 μέτρων. Ο πληθυσμός της είναι 30.090 κάτοικοι, ενώ ο πληθυσμός του ομώνυμου Δήμου είναι 47.457 κάτοικοι. Η Τρίπολη είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη οικοδομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και εξαπλώνεται συνεχώς. Αποτελεί επίσης έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σερβίς στο βουνό του Πανός

Το χιονοδρομικό κέντρο στο βουνό του Μαινάλου, το βουνό του Θεού Πάνα, ο  προστάτης των κτηνοτρόφων, των κυνηγών, των αλιέων και των ποιμένων με μόνιμη διαμονή σε χώρους της φύσης. Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου καταλαμβάνει το κέντρο της Πελοποννήσου και μεγάλο τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Εκτείνεται από το οροπέδιο της Τρίπολης μέχρι τον ποταμό Λούσιο στα δυτικά και από τη Μεγαλόπολη μέχρι την λίμνη του Λάδωνα βόρεια, σε μια έκταση περίπου 1.000.000 στρεμμάτων. Οι συνεχείς εναλλαγές δεκάδων κορυφών και χαραδρών με εκατοντάδες ορεινούς λειμώνες και οροπέδια, δίνουν ένα εντυπωσιακό ανάγλυφο. Περισσότερες από 50 κορυφές του υπερβαίνουν τα 1500 μ., μεταξύ των οποίων δεσπόζουν η Οστρακίνα 1982 μ., το Σφενδάμι 1882 μ., η Τζελάτη 1870 μ. και ο Αϊντίνης 1849 μ. Όλη η περιοχή είναι ένα απέραντο πάρκο πολιτισμού, με απομεινάρια αρχαίων, μεσαιωνικών αλλά και νεώτερων παραδοσιακών οικισμών, ναούς, μοναστήρια, πέτρινα γεφύρια, νερόμυλους, λιθόστρωτα και μονοπάτια. Μια απλή περιήγηση στο βουνό, ανακαλεί ιστορικές μνήμες από το γενάρχη μας τον Αρκάδα μέχρι τους Κολοκοτρωναίους απελευθερωτές, όταν το Μαίναλο υπήρξε λίκνο της Επανάστασης του Ελληνικού έθνους.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.