Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

# HELPGREECE : Μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου βόλεϊ στηρίζουν το ελληνικό βόλεϊ

Η κίνηση είναι αρκετά πρόσφατη, και ξεκίνησε με την πρωτοβουλία διεθνών αθλητών οι οποίοι αγωνίζονται στα Ελληνικά πρωταθλήματα.

Εν προκειμένω, η αθλήτρια του Α.Ο. Θήρας Φερνάντα Μέλο ενημέρωσε από τα ΜΚΔ τους συναθλητές της που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού (σημειωτέον ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων και προπονήσεων στο βόλεϊ), για να εισπράξει την άμεση, και ανεπιφύλακτη διαμαρτυρία και συμπαράστασή τους. Η λίστα των διεθνών αθλητών που ποστάρουν κάτω από το hashtag # HELPGREECE μεγαλώνει συνεχώς, εμείς θα αναφέρουμε εν συντομία τον θηριώδη Κουβανό κεντρικό/ μπλοκέρ της Ιταλικής Civitanova Robertlandy Simón Aties, την Βραζιλιάνα ακραία RegianaVidias και τις ομοεθνείς της διαγώνιες BrunadaSilva και JessicaVentura, την Κουβανή διεθνή ακραία DayamiSanchez,  και τον Βραζιλιάνο κεντρικό του πρωταθλητή ΠΑΟ «Lucāo» LucasRangel.

Οι φωνές των κορυφαίων αυτών αθλητών, που απευθύνουν έκκληση για την σωτηρία του Ελληνικού βόλεϊ, έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες κινήσεις αθλητών, και σωματείων.

  • Πριν  τρεις μόλις ημέρες, οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας γυναικών βόλεϊ απηύθυναν έκκληση να πρυτανεύει επιτέλους η λογική, και να σταματήσει ο παράλογος και άδικος αποκλεισμός του βόλεϊ από την αγωνιστική δραστηριότητα, με τις ανάλογες καταστροφικές συνέπειες που ο αποκλεισμός συνεπάγεται για την εθνική ομάδα, και τις ίδιες τις αθλήτριες.
  • Με μία πρωτοφανή στα χρονικά του γυναικείου Ελληνικού βόλεϊ κίνηση, και οι δεκατέσσερις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στην φετινή Volleyleague  γυναικών, συνυπέγραψαν προχθές κατεπείγον αίτημα-διαμαρτυρία, που απευθύνεται προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και με την οποία γίνεται αναλυτική παρουσίαση της απελπιστικής αγωνιστικής και οικονομικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι ομάδες λόγω των περιοριστικών μέτρων, και της απαγόρευσης διεξαγωγής αγώνων, αλλά και ομαδικών προπονήσεων. Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά που για να εκφραστεί ένα (καθολικό, εν προκειμένω) αίτημα, παρακάμπτεται με συνοπτικές διαδικασίες η ιεραρχική διεκδίκηση του αιτήματος. Όμως, σε ότι αφορά την υπερκείμενη Ομοσπονδία (Ε.Ο.ΠΕ.), οι ενέργειές της περιορίστηκαν στην υποβολή προς την ΓΓΑ του προτεινόμενου πρωτοκόλλου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, και έκτοτε εξέλιπε οποιαδήποτε απόφαση, παρά το κατεπείγον της υπόθεσης: οι ομάδες δεν εισέπραξαν τίποτε περισσότερο από αναβλητικότητα, γραφειοκρατία και προσχηματικά κωλύματα- ασφαλώς όχι με δική τους υπαιτιότητα! Οι ομάδες λοιπόν, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να παρακάμψουν τον σκόπελο της καθεύδουσας ιεραρχίας, και να απευθυνθούν προσωπικά στον ανώτατο εκτελεστικό άρχοντα, ελπίζοντας σε μία άμεση ανταπόκριση, και ικανοποίηση των ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΩΝ  αιτημάτων τους. Η έκκληση, δεν είναι καθόλου δραματοποιημένη, αφού είναι βέβαιο ότι η οριστική ματαίωση της φετινής Volleyleague θα οδηγήσει αρκετές από τις 14 ομάδες στην αγωνιστική και οικονομική καταστροφή, και την διάλυση.

ΠΗΓΗ Νέα Σαντορίνης - Santorini News | Σαντορίνη Ειδήσεις (neasantorinis.gr) 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.