Αναδιοργάνωση στο τμήμα βόλεϊ γυναικών του ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Μετά την περσινή δημιουργία του τμήματος, η οποία έγινε βιαστικά και τρόπον τινα επιστρατεύοντας και πολλές παλιές παίκτριες για να μπορέσει να «λειτουργήσει» η ομάδα και να συμμετάσχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Ριζόπουλος αναλαμβάνει φέτος Τεχνικός Διευθυντής

Ο μέντορας του σερραϊκού βόλεϊ Κώστας Ριζόπουλος που είχε αναλάβει να «τρέξει» το project της λειτουργίας του τμήματος (φροντίζοντας και για το χτίσιμο της υλικοτεχνικής υποδομής)  αναγκάστηκε να γινει  «ανθρώπος ορχήστρα»  για να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς η ομάδα στο Πρωτάθλημα.

Παράλληλα πέρυσι δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν και τμήματα υποδομών.

Φέτος οι διοικούντες πήραν από νωρίς το καλοκαίρι τις αποφάσεις κι έτσι η ομάδα ήδη μεσούντος του θέρους εμφανίζεται πλήρης με 14 παίκτριες (9 νέες, και 5 από την περσινή ομάδα), με προπονήτρια την Κίτσα Γιαλένιου, ενώ ο Κώστας Ριζόπουλος θα έχει την θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Εφορος της ομάδας ο Ακης Ζαραφίδης.

Αναλυτικά το ρόστερ της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΜΓΣ Πανσερραϊκός είναι:   

  1. Γιαλένιου Κίτσα (Π) (ΠΑΟ) Ν.4
  2. Σταματοπούλου Βιβή (Α)(ΓΣΣ) Ν.6
  3. Αμπεριάδου Μάγδα (Α) (Αμπελόκηποι) Ν.9
  4. Οικονομίδου Θώμη (Π) (ΔΑΣΩ) Ν.20
  5. Παπακώστα Βασιλική (Κ) (ΑΟΚ) Ν.17
  6. Κεραμιδάκη Τάνια (Κ) (Πανσερ.) Ν.10
  7. Γαβριηλίδου Χριστίνα (Κ) (ΓΣΣ) Ν.11
  8. Τσούλκα Γεωργία (Δ-Α) (ΓΣΣ) Ν.7
  9. Αστεριάδου Μαρία (Α) (Αλεξανδρούπολη) Ν.5
  10. Κιουρτίδου Ευδοκία (Λ) (ΓΣΣ) Ν.1
  11. Κεσογλίδου Σίσσυ (Λ) (Αρτεμις) Ν.14
  12. Βατιτση Ιωάννα (Α) (Διαβατά) Ν.8
  13. Βασιλειάδου Κυριακή (Α) (Χρυσούπολη) Ν.16
  14. Βαλμα Δήμητρα (Κ) (Θάσος) Ν.3
  15. Εφορος: Ακης Ζαραφίδης
  16. Προπονήτρια: Κίτσα Γιαλένιου
  17. Τεχνικός Διευθυντής: Κώστας Ριζόπουλος

Το εντυπωσιακό Βιογραφικό της προπονήτριας Κυριακής (Κίτσας)Γιαλένιου

Η προπονήτρια Κιτσα Γιαλένιου που ανέλαβε ηνία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανσερραϊκού έχει ένα εντυπωσιακό και πλούσιο αθλητικό βιογραφικό με σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της στο βόλεϊ την 10ετή συμμετοχή της στον ομάδα του Παναθηναϊκού.

Η νέα προπονήτρια της ομάδας Κίτσα Γιαλένιου

Η Κυριακή Γιαλένιου γεννήθηκε στις 27/12/1969, έχει δίπλωμα ειδίκευσης στην πετοσφαίριση. Ως παίκτρια ξεκίνησε την πορεία της στο βόλεϊ στον Αθλητικό Ομιλο Χρυσούπολης το 1984, ενώ το 1987 και για τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΑΟΚ (Αθλητικού Ομίλου Καβάλας) με τον οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Νεανίδων και ανέβηκε στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Το 1991 κάνει το μεγάλο άλμα με την μεταγραφή της στην ομάδα του Παναθηναϊκού στο οποίο αγωνίζεται για μια δεκαετία και κατακτά πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ με την φανέλα του Παναθηναϊκού φτανει να παίξει σε τελικό Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος και να κατακτήσει την 2η θέση, αφού προηγουμένως είχε κατακτήσει με την Αθηναϊκή ομάδα και την 4η θέση στην Ευρώπη.

Η Γιαλένιου έχει περισσότερες από 100 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα με την οποία κατέκτησε την 1η θέση στο κύπελλο Ανοιξης μέσα στην Κωνσταντινούπολη και την 8η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα τελευταία 6 χρόνια (2014-2020) ήταν προπονήτρια στην ΕΛΠΙΣ Σερρών.

Τμήματα υποδομών

Η νέα προπονήτρια της ομάδας Κιτσα Γιαλένιου θα αναλάβει τα δύο τμήματα υποδομών που υπάρχουν από πέρυσι ενώ το 3ο  νέο τμήμα που δημιουργείται θα το αναλάβει η Βασιλική Παπακώστα (φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΏΝ) και παράλληλα παίκτρια στις γυναίκες η οποία αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική κατηγορία΄, βασική με την ομάδα της Καβάλας για 3 χρόνια.

Τμήμα Κορασίδων

Αν και φέτος η ομάδα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός δεν θα δηλώσει την ομάδα των κορασίδων στο αντίστοιχο πρωτάθλημα,  εν τούτοις  τα κορίτσια  θα προετοιμαστούν και θα συμμετέχουν στις προπονήσεις των γυναικών, αποκτώντας εμπειρίες για του χρόνου.

Συγκεκριμένα στις προπονήσεις θα λαμβάνουν μέρος οι κορασίδες : Γιαντζογλου Χρύσα, Ευθυμιάδου Καλλιόπη, Μπάρκα Παναγιώτα, Βέρου Ιωάννα, Πάγκου Νικολινα

ΠΗΓΗ anexartitos.gr