Μαρούλης και Κοκκινάκης στην Ε.Ρ.Τ.

Καλεσμένοι στην εκπομπή της Ε.Ρ.Τ. «COVID-19: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με παρουσιάστρια την Σταυρούλα Χριστοφιλέα ήταν ο Θάνος Μαρούλης και ο Μενέλαος Κοκκινάκης.

Οι διεθνείς αθλητές μίλησαν για το πως βιώνουν την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και για την επόμενη μέρα του βόλεϊ και του αθλητισμού.

«Αγωνιζόμουν στην Ελβετία και στην Νάφελς. Οι αποφάσεις εκεί όσον αφορά τα πρωταθλήματα πάρθηκαν γρήγορα σε σχέση με την Ελλάδα. Το πρωτάθλημα διακόπηκε στις 13 Μαρτίου και από εκείνο το σημείο ήμασταν ελεύθεροι να φύγουμε για τις πατρίδες μας. Το συμβόλαιό μας όμως δεν διακόπηκε και είχε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου. Ελλάδα γύρισα την Κυριακή του Πάσχα γιατί είχα πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου, το οποίο είχα μαζί μου στην Ελβετία. Επειδή όμως θα έπρεπε να περάσω από την Ιταλία για να γυρίσω μέσω Ανκόνας, πήρα τελικά την απόφαση να επιστρέψω αεροπορικώς. Στην Ελβετία υπάρχει διαφορετική νοοτροπία και παρόλο που δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα εκεί, δεν υπήρχε ποτέ απαγόρευση κυκλοφορίας. Ακολουθούν δικό τους πρωτόκολλο» είπε αρχικά ο Θάνος Μαρούλης και ο Μενέλαος Κοκκινάκης τόνισε:

«Ήταν απρόσμενο αυτό που έγινε. Κάναμε κάθε μέρα προπονήσεις, μπαίναμε στη τελική ευθεία του πρωταθλήματος και ξημέρωσε μία ημέρα και απαγορεύτηκαν όλα. Ήταν πρωτόγνωρο. Με την σειρά μου προσπαθούσα να δουλεύω από το σπίτι και να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Προσωπικά δεν φοβήθηκα γιατί δράσαμε νωρίς και σταματήσαμε. Δεν ξέρω πως μπορεί να κολλήσει ο ιός, μόνο ό,τι διαβάζω γιατί δεν είμαι ειδικός. Έκανα ό,τι μας έλεγε η Κυβέρνηση και προσπαθούσα να προσέχω τον εαυτό μου και τους γύρω μου. Η καθημερινότητα ενός αθλητή είναι δύσκολη και βγάζει την ενέργειά του στο γήπεδο. Όταν τον κλείνεις σε ένα σπίτι είναι περίεργο, αλλά οι συνθήκες ήταν έτσι και δεν είχαμε άλλη επιλογή. Για να επιστρέψουμε πλέον στους αγώνες θέλουμε τουλάχιστον έναν μήνα. Ο αθλητής πρέπει να αποκτήσει πάλι την αίσθηση με την μπάλα, να μπει πάλι στην νοοτροπία του πρωταθλητισμού και αν μπορέσουμε να παίξουμε δυνατά και ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Κλείνοντας ο Θάνος Μαρούλης έστειλε το δικό του μήνυμα για την επόμενη μέρα του ελληνικού βόλεϊ.

«Προσπαθώ όπως όλοι να προσεγγίζω τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο θετικά. Το ελληνικό βόλεϊ έχει δεχθεί την τελευταία δεκαετία πολλά χτυπήματα και έχει ανοικτές πληγές. Είναι ευκαιρία να ξεκινήσουμε με σωστές βάσεις για να είναι έτοιμη η επόμενη γενιά και να έχει στρωμένο πεδίο, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Το βόλεϊ δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και άμα γνωρίσεις έναν αθλητή του βόλεϊ θα δεις ότι επειδή έχει πονέσει πολύ στην καριέρα του για να κάνει αυτό που αγαπάει, η αγάπη του για το άθλημα είναι ατελείωτη».