«1DAY MORE4VOLLEYBALL-ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΗΜΕΡΑ ΒΟΛΕΪ»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει την διεξαγωγή του «1DAY MORE4VOLLEYBALL-ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΗΜΕΡΑ ΒΟΛΕΪ» στις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Ο θεσμός του «1DAY MORE4VOLLEYBALL-ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΗΜΕΡΑ ΒΟΛΕΪ» ξεκίνησε στις  29 Φεβρουαρίου 2016 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (CEV), μήνα με μια περισσότερη ημέρα από κάθε άλλη χρονιά (δίσεκτη) όπου, σε μια πραγματικά ιστορική ημέρα για την οικογένεια του βόλεϊ περισσότεροι από 49.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πρώτη έκδοση του #1DayMore4Volleyball, δίνοντας συνολικά 4.500 αγώνες σε 551 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε 901 διαφορετικούς χώρους.

Στην πρώτη έκδοση της επαναστατικής αυτής δράσης, συμμετείχαν 28 Ευρωπαϊκές χώρες, που αγωνίστηκαν σε αγώνες που έληγαν στον συνολικό αριθμό των 29 πόντων ο κάθε ένας, από τη Ρωσική Άπω Ανατολή έως το Γιβραλτάρ και συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, σχολεία, επαγγελματίες και ερασιτέχνες παίκτες, νέοι και ηλικιωμένοι και οι Εθνικές ομάδες Ανδρών Βόλεϊ Ανδρών της Ιταλίας και της Πολωνίας. Η Πολωνία και η Σερβία ήταν οι χώρες που κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, με την συμμετοχή περίπου 15.000 και 12.000, αντίστοιχα.

Η Ε.Ο.ΠΕ. το 2020 θα λάβει μέρος στο μοναδικό αυτό γεγονός μαζί με τις υπόλοιπες 57 Εθνικές Ομοσπονδίες της Ευρώπης και θα διοργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις στις 14 Περιφέρειές της, από τον Έβρο έως την Κρήτη σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές. 

Σε κάθε Ένωση και Τοπική Επιτροπή θα διοργανωθούν εκδηλώσεις και θα λάβουν μέρος όλα τα σωματεία τους με ομάδες ακαδημιών και αθλητών-αθλητριών έως 14 ετών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν αγώνες με την συμμετοχή βετεράνων, προπονητών, διαιτητών, δημοσιογράφων, γονέων και επαγγελματιών αθλητών-αθλητριών.