Σεμινάριο: O Ρόλος και η Στάση των γονέων στον Αθλητισμό

Ο ΑΟ Μαρκοπούλου διοργανώνει και σας προσκαλεί στο Σεμινάριο Ενημέρωσης «Ο Ρόλος των Γονέων στον Αθλητισμό», με ομιλητή τον διακεκριμένο Αθλητικό Ψυχολόγο, Γιάννη Ζαρώτη.

Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, στις 7-10-2018 και ώρα 11:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Η θεματολογία του Σεμιναρίου είναι η εξής:
 Για ποιο λόγο αθλούνται τα παιδιά
 Τι ζητάνε οι αθλητές από τους γονείς τους
 Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών-αθλητών
 Η ισορροπία μεταξύ Σχολείου & Αθλητισμού
 Τρόποι διαχείρισης των προβλημάτων
 Ο ρόλος του γονέα απέναντι στο παιδί-αθλητή
 Ποια είναι η λειτουργική συμπεριφορά των γονέων
 Σχέσεις γονέων και προπονητών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΩΤΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O κος Γιάννης Ζαρώτης είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου ως απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και απόφοιτος του Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων.

Κατέχει Διδακτορικό τίτλο σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πρόγραμμα «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα «Αθλητική Ψυχολογία». Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ), της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSAC) και της Διεθνούς Ενώσεως Εφαρμοσμένης Αθλητικής Ψυχολογίας (AASP). Επίσης, είναι Reviewer στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sports Sciences»

Συνεργάζεται με αθλητές και ομάδες σε επίπεδο ψυχολογικής προετοιμασίας και υποστήριξης της αθλητικής δραστηριότητας, ενώ προσφέρει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ατομικό επίπεδο.