Challenge Cup ανδρών: Πρώτη μάχη του ΠΑΟ με την Τερουέλ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στα ημιτελικά του Challenge Cup θέλει να κάνει  ομάδα του Παναθηναϊκού που υποδέχεται την ισπανική Τερούλ στον πρώτο αγώνα για τους 8 της διοργάνωσης (17:00, Cosmote Sport 9).

Οι πράσινοι που δεν αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την αναβολή του αγώνα τους με τον Φοίνικα στη Σύρο (λόγω κορωνοϊού) θα παραταχθούν χωρίς προβλήματα με στόχο την καθαρή νίκη που θα τους δώσει το προβάδισμα πρόκρισης.
 
«Έχουμε φτάσει στους 8 και είμαστε χαρούμενοι αλλά η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Είμαστε ακόμα «πεινασμένοι»… Την Τετάρτη έχουμε τον πρώτο αγώνα με την Τερουέλ στην έδρας μας. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα παλέψουμε κάθε πόντο και βλέπουμε», σχολίασε ο Σλοβένος κεντρικός του ΠΑΟ Σάσο Στάλεκαρ.
 
Όσον αφορά την Τερουέλ ήρθε στην Ελλάδα μετά από ήττα που γνώρισε στην ισπανική λίγκα (3-1 στην έδρα της Μαγιόρκα) και είναι στην 7η θέση με 23 βαθμούς (7 νίκες-7 ήττες αλλά και δύο παιχνίδια λιγότερα). Στο ρόστερ της υπάρχουν δύο παλιοί γνώριμοι του ελληνικού κοινού καθώς εκεί αγωνίζονται ο Αμερικάνος ακραίος Γκρέγκ Πίτι (την σεζόν 2013-2014 στον Παμβοχαϊκό όπου μάλιστα είχε αναδειχθεί MVP σε νίκη της ομάδας του με 3-2 επί του ΠΑΟ), αλλά κι ο Βενζεουελάνος (επίσης ακραίος) Τόμας Ερέου ο οποίος την σεζόν 2009-2010 είχε αγωνιστεί για λίγους μήνες στον Ηρακλή.
 
Υπάρχει όμως κι ένας τρίτος «Έλληνας» καθώς βοηθός προπονητή είναι ο Αργεντίνος Μάξιμο Τορσέλο ο οποίος την σεόν 2005-2006 είχε αγωνιστεί στον Πανερυθραϊκό.