Το παιχνίδι των αναμνήσεων και των συναντήσεων για την Όλγα Στράντζαλη

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο Τετάρτη (8/12) σ’ ένα (ακόμη) ιστορικό ευρωπαϊκό ματς την Άλμπα Μπλαζ για τους 16 του CEV Cup, σ’ έναν αγώνα όπου από τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα θα είναι και η Όλγα Στράντζαλη.


Η διεθνής Ελληνίδα ακραία επιστρέφει στην πόλη της (η Σκύδρα είναι η γενέτειρα της, αλλά στην Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή έκανε το μεγάλο άλμα) σαν «φιλοξενούμενη», σαν «αντίπαλος» σ’ ένα από τα πιο περίεργα ματς που έχει δώσει στην καριέρα της.

«Αν το περίμενα ποτέ ότι θα αγωνιζόμουν σ’ ένα Ευρωπαϊκό ματς με την ομάδα μου και θα είμαι η φιλοξενούμενη στην Θεσσαλονίκη; Αυτό ακριβώς συζητούσα με τις συμπαίκτριες μου και έλεγα ‘πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να συμβεί κάτι τέτοιο;» μας είπε χαμογελώντας η 25χρονη ακραία το βράδυ της Δευτέρας ενόσω ταξίδευε με την αποστολή της Άλμπα από το Μπλαζ για το Βουκουρέστι (απ’ όπου σήμερα θα ‘πετάξει’ για την Αθήνα και μετά για Θεσσαλονίκη).

Γενικά πάντως η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Άλμπα μέχρι στιγμής είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα καθώς στον 1ο γύρο αντιμετώπισε την Βάσας όπου προπονητής είναι ο Γιάννης Αθανασόπουλος, ενώ υπενθυμίζουμε πως αν ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League θα έπαιζε με τον ΠΑΟΚ στους 32 του CEV Cup κι ο νικητής στους 16 με την Άλμπα…

«Είναι όντως φοβερές αυτές οι συμπτώσεις… Με τον Γιάννη (Αθανασόπουλο) βρεθήκαμε και ήπιαμε έναν καφέ πριν τους αγώνες και χάρηκα πραγματικά γιατί είναι πολύ σημαντικό όταν αγωνίζεσαι στο εξωτερικό να βλέπεις συμπατριώτες σου και ειδικά ανθρώπους του χώρου. Και τώρα επιστρέφω στην Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ…».

Στα χρόνια που έπαιζε στην Ελλάδα δεν είχε αντιμετωπίσει τον Δικέφαλο, αλλά με αρκετές από τις αυριανές της αντιπάλους έχει κοινή πορεία στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα…

«Χαίρομαι πραγματικά που θα τις δω όλες…», είπε κι η χροιά της φωνής του επιβεβαίωνε τη χαρά της, ενώ αύριο θα είναι αντίπαλος με τον προπονητή που της έδωσε τις πρώτες της συμμετοχές στις εθνικές ομάδες, αλλά και την παρτενέρ της στον πρώτο συλλογικό τίτλο στην καριέρα της…

«Ο κύριος Τάκης (Φλώρος) ήταν προπονητής μου στην Εθνική κορασίδων αλλά και στην γυναικών, ενώ με την Ζουλιέτ (Φιντόν) ήμασταν για δύο χρόνια συμπαίκτριες στη Μπεζιέ και στη Λεγκιονοβα στην Πολωνία και ήδη έχουμε μιλήσει».

Πέρα όμως από τις συναντήσεις με τους παλιόφιλους υπάρχει κι ένα παιχνίδι στη μέση όπου διακυβεύεται μια πρόκριση σε προημιτελική φάση ενός Ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Η Άλμπα είναι το φαβορί στα χαρτιά με την Όλγα να παραδέχεται: «Βάση ιστορίας ναι η Άλμπα είναι πιο έμπειρη

αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο. Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρες και ταλαντούχες Ελληνίδες και εξαιρετικές ξένες, οπότε περιμένω ένα πολύ ισορροπημένο ζευγάρι. Ο στόχος μας πάντως είναι να νικήσουμε στην Θεσσαλονίκη και να κάνουμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση».

Η ανάλυση του ΠΑΟΚ από τον κ. Λιούμπισιτς θα γίνει σήμερα και αύριο, ωστόσο αυτό που έχει δει η ίδια από τις όποιες εικόνες υπάρχουν από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ότι «παίζει σαν ομάδα, ενώ η παρουσία της Λι τον έχει ανεβάσει επίπεδο και είναι πραγματικά πολύ τυχερό το ελληνικό βόλεϊ που φιλοξενεί μια τόσο σπουδαία αθλήτρια».

Να σημειώσουμε ότι η Άλμπα έρχεται στην Ελλάδα ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ρουμανίας με 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες έχοντας χάσει μόλις 2 σετ.

Πηγή: sportsfeed.gr