Στο παγωμένο Κράσνογιαρσκ ο Ολυμπιακός

Το αποτέλεσμα που θα του ανοίξει την πόρτα πρόκρισης στην οκτάδα του Challenge Cup γυναικών ψάχνει ο Ολυμπιακός την Τρίτη (21/1, 14.00) κόντρα στην ρωσική Γενισέι Κράσνογιαρσκ στη Σιβηρία. 

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή έφθασε στο παγωμένο Κράσνογιαρσκ τα ξημερώματα της Δευτέρας, με την θερμοκρασία που βρήκε να φθάνει μέχρι και τους -21 βαθμούς Κελσίου. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του επί ρωσικού εδάφους με την απογευματινή προπόνηση και ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έχει όλες τις αθλήτριές του ετοιμοπόλεμες για να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Γενισέι.

Ο επαναληπτικός στο «Μελίνα Μερκούρη» θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 17.30 και θα είναι η αναμέτρηση που θα κρίνει και την πρόκριση στα προημιτελικά (5/2, 17.30).

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Γενισέι Κράσνογιαρσκ ήταν το 2017 στα ημιτελικά του Challenge Cup γυναικών. Τότε οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 3-1 σετ στο «Μελίνα Μερκούρη» και παρά την ήττα τους στον επαναληπτικό στη Σιβηρία με 3-0 σετ, κατέκτησαν το χρυσό σετ και προκρίθηκαν στον πρώτο τους τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Η Γενισέι μετά από 11 αγωνιστικές στο ρωσικό πρωτάθλημα είναι στη τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 1 νίκη και 5 βαθμούς στο ενεργητικό της.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Λευκορώσος Σιαρέι Μπουντζέικα και ο Τούρκος Ερόλ Ακμπουλούτ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κατά την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Δουλέψαμε αρκετά στο διάστημα της διακοπής για τα παιχνίδια που έρχονται με πρώτο αυτό που έχουμε μπροστά μας κόντρα στη Γενισέι. Έχουμε σχηματίσει εικόνα για την αντίπαλό μας η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα και είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση, αφού μας ενδιαφέρει να έχουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη». 

Η Άνα Ζιβογίνοβιτς ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Γενισέϊ δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ταξιδέψαμε στο Κράσνογιαρσκ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η Γενισέϊ δεν είναι κακή ομάδα σίγουρα, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και να παίξουμε το καλύτερο βόλεϊ. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».