Ντάντε Μπονιφάντε: «Είδα πρόοδο, πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο»

Τα πρώτα φιλικά ματς της εθνικής ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκαν με απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες κόντρα στην Τυνησία.
Περίπου 20 ημέρες μετά το τέλος των Μεσογειακών Αγώνων, ο Ντάντε Μπονιφάντε είδε ξανά την ομάδα του σε δράση, έχοντας αυτή τη φορά και τους Πρωτοψάλτη, Κουμεντάκη, Κοκκινάκη οι οποίοι δεν είχαν ταξιδέψει στο Οράν της Αλγερίας, με τον Ιταλό τεχνικό να δηλώνει ικανοποιημένος από αυτά που είδε, αλλά να τονίζει ότι περιμένει περισσότερα εν όψει των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
 
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός:
 
Ποια είναι τα συμπεράσματα σας μετά από αυτά τα τρία δυνατά παιχνίδια με έναν αντίπαλο όπως η Τυνησία που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα;
«Νομίζω ότι βήμα, βήμα φτάνουμε σε ένα καλό επίπεδο. Ειδικά στο 2ο παιχνίδι όπου δεν κάναμε και πολλές αλλαγές όπως στα άλλα δύο. Νομίζω όμως ότι μπορούμε και σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, γιατί το επίπεδο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι υψηλότερο. Σε γενικές γραμμές πάντως θεωρώ ότι οι παίκτες μου είχαν την σωστή προσέγγιση, έχουν καταλάβει τι χρειαζόμαστε και θα γίνουμε καλύτεροι. Σε κάποιες καταστάσεις, ειδικά στα σετ που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες  πρέπει να είμαστε πιο υπομονετικοί αλλά και πιο αποτελεσματικοί. Έχουμε δύο πολύ δυνατά φιλικά με το Βέλγιο και πιστεύω ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι στα επίσημα ματς».
 
Έχουμε μια διαφορετική σύνθεση συγκριτικά με την ομάδα που αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες. Είστε ικανοποιημένος απ' αυτά που είδατε στους αγώνες με την Τυνησία;
«Το πιο σημαντικό για εμάς σ' αυτά τα ματς ήταν να δώσουμε στον Μάρκο (Γαλιώτο) όσα περισσότερα σετ μπορούσαμε προκειμένου να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Οι υπόλοιποι, Πρωτοψάλτης, Κουμεντάκης, Κοκκινάκης που δεν είχαν έρθει στο Οράν ήμουν σίγουρος ότι θα έρθουν σε καλή κατάσταση κι απλά θα χρειάζονταν 2, 3 ημέρες να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς. Νομίζω ότι η ομάδα αλλά και τα παιδιά ξεχωριστά έδειξαν παιχνίδι με παιχνίδι καλύτερη εικόνα. Πάντως ένας προπονητής ποτέ δεν θα πει ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί πάντα θα ζητά από τους παίκτες του να φτάσουν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα».