Η νέα γενιά της Εθνικής ανδρών έτοιμη για το ντεμπούτο της με τη «γαλανόλευκη» στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες (vid)

Ένα εικοσιτετράωρο έμεινε για την πρεμιέρα της Εθνικής ανδρών στους 19ου Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία κόντρα στην Γαλλία (26/6, 23.00).
 
Στους Μεσογειακούς Αγώνες αναμένεται να κάνουν και το επίσημο ντεμπούτο τους τέσσερις αθλητές, οι οποίοι για πρώτη φορά στη καριέρα τους έλαβαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος στη προετοιμασία της γαλανόλευκης.
 
Ο λόγος για τους αδερφούς Χανδρινούς, Σπύρο και Άρη, τον Σπύρο Χάκα και τον Δημήτρη Κομητούδη. Οι τέσσερις αθλητές με τις εμφανίσεις τους τη φετινή σεζόν κέρδισαν με την αξία τους το προσκλητήριο από τον Ιταλό ομοσπονδιακό Ντάντε Μπονιφάντε και με τη παρουσία τους στη Καλαμάτα, εξασφάλισαν και από μία θέση στην 12άδα για την Αλγερία.
 
Οι νεαροί αθλητές πριν την αναχώρηση για το Οράν μίλησαν στη κάμερα του volleyball.gr για τη προετοιμασία στη Καλαμάτα και πόσο τους έχει βοηθήσει όλο αυτό το διάστημα η παρουσία των Ιταλών Ντάντε Μπονιφάντε, Σαμουέλε Πάπί αλλά και των Ελλήνων πρώην διεθνών Κώστα Χριστοφιδέλη, Γιώργο Στεφάνου.
 
-Πως κύλησε η πρώτη σας προετοιμασία με την Εθνική ανδρών;
Σπύρος Χανδρινός: «Η προετοιμασία στη Καλαμάτα ήταν πολύ δυνατή. Υπήρχε πίεση και αρκετή ζέστη αλλά είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι για τους Μεσογειακούς Αγώνες».
 

Σπύρος Χάκας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική ανδρών. το κλίμα είναι εξαιρετικό, οι προπονητές πολύ καλοί και έχουμε καλές σχέσεις. Δουλέψαμε σκληρά και αυτό θα φανεί στο γήπεδο».

Άρης Χανδρινός: «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα με τον αδερφό μου. Με τον Σπύρο έχουμε άλλη σχέση αλλά μέσα στο γήπεδο είμαστε απλά συμπαίκτες. Η προετοιμασία στη Καλαμάτα πήγε πολύ καλά, η διαμονή ήταν φοβερή και πλέον μετράμε αντίστροφα για τη πρεμιέρα των Μεσογειακών».

Δημήτρης Κομητούδης: «Χάρηκα πολύ για τη κλήση στην Εθνική. Προσωπικά ένιωθα και εγώ καλά σωματικά και αγωνιστικά για να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Στη Καλαμάτα τα πράγματα ήταν ιδανικά και η προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα πήγε πολύ καλά».

-Πως είναι για νεαρούς αθλητές σαν εσάς να προπονείστε υπό τις οδηγίες παλιών σπουδαίων αθλητών;
Σπύρος Χανδρινός
: «Θυμάμαι να παρακολουθώ από την τηλεόραση μαζί με τους γονείς μου τον Πάπι, τον Μπονιφάντε, τον Χριστοφιδέλη και τον Στεφάνου. Όταν τους έχεις τέτοιους προπονητές μόνο να μάθεις μπορείς και κάθε αθλητής θα τους ήθελε δίπλα του».

Σπύρος Χάκας: «Όταν έχεις προπονητές που έχουν αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο είναι το κάτι άλλο. Η προπόνηση περνάει σε άλλο επίπεδο και μόνο να μάθεις μπορείς».

Δημήτρης Κομητούδης: «Οι προπονητές μας πέρα ότι ως παίκτες είχαν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, πλέον ως προπονητές έχουν ένα σκεπτικό που μου αρέσει πολύ. Είναι κοντά στους αθλητές σαν άτομα και αυτό το εκτιμάω πολύ και θα βοηθήσει πάρα πολύ».

Πολυμέσα