Έπιασε δουλειά η Εθνική Ανδρών (VIDEO)

Μετά την εθνική γυναικών σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου, ήταν η σειρά της εθνικής ανδρών να πιάσει δουλειά εν όψει της συμμετοχής της στους Μεσογειακούς Αγώνες (23/6-7/7 στην Αλγερία).

Οι Έλληνες διεθνείς συγκέντρωθηκαν το μεσημέρι στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας (που αφορά τους Μεσογειακούς Αγώνες) και θα δοθούν φιλικοί αγώνες με την Εθνική ομάδα της Αλγερίας το διάστημα 15-17/6/2022.

Οι Ντάντε Μπονιφάντε, Σαμουέλε Πάπι είχαν νωρίτερα την πρώτη τους γνωριμία με τους Σπύρο και Άρη Χανδρινό, Σπύρο Χάκα, Δημήτρη Μούχλια στα γραφεία της ΕΟΠΕ, απ' όπου το συγκεκριμένο γκρουπ μαζί με τον συνεργάτη των Ιταλών τεχνικών Κώστα Χριστοφιδέλη, τον στατιστικολόγο της Εθνικής Γιώργο Σομπόνη και τον τιμ μάνατζερ Μάριο Γκιούρδα αναχώρησε για την Μεσσηνία.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή ομάδα και μια ξεχωριστή χώρα. Θελω να αναπτυχθώ ως προπονητής μαζί με την εθνική και τους Έλληνες διεθνείς. Εχω καλό προαίσθημα και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα μέσα από τη σκληρή δουλειά», είπε αρχικά ο κ. Μπονιφάντε μη κρύβοντας τη πίστη του σ' αυτή τη νέα προσπάθεια.

«Ναι είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε καλούς νεαρούς αθλητές. Χρειαζόμαστε τη νέα γενιά για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτέλεσματα απ' ότι στο παρελθόν. Έχουμε το βασικό μας στόχο που είναι τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού και τους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά θέλουμε να δουλέψουμε και για το μέλλον».
 
Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε και για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία των Χριστοφιδέλη, Στέφανου στο προπονητικό τιμ της Εθνικής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψουμε μαζί ως ομάδα. Ξεκινήσαμε να παίζουμε βόλεϊ την ίδια εποχή και σταματήσαμε σχεδόν ταυτόχρονα με τον Κώστα και τον Γιώργο, ενώ είμαστε στην ίδια ηλικία. Είναι πολύτιμοι για εμάς και θα βοηθήσουν πάρα πολύ στην επικοινωνία μας με τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα».

Από την πλευρά του ο Σαμουέλε Πάπι αρχικά έκανε λόγο για: «... μια νέα περιπέτεια στη ζωή μου. Στην εθνική Ιταλίας ήμουν ως τιμ μάνατζερ, αλλά εδώ και πέντε μήνες είμαι βοηθός του Ντάντε στην Πράτα και τώρα είμαστε μαζί εδώ στην Εθνική Ελλάδας. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτή τη νέα προσπάθεια και  είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τη δουλειά».

Ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος παραδέχθηκε ότι «στην Ελλάδα έχω ζήσει μεγάλες στιγμές στην καριέρα μου. Εδώ κέρδισα το πρώτο μου παγκόσμιο, το πρώτο Ευρωπαϊκό και τώρα επέστρεψα για να βοηθήσω την εθνική ομάδα», ενώ όταν ρωτήθηκε για την επιλογή του να ενταχθεί στο Volleyball Hall of Fame τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που επιλέχθηκα, αν και ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα».

Οι αθλητές που έχουν κληθεί στο 1ο στάδιο προετοιμασίας είναι οι εξής:

Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος
Αλέξανδρος Ράπτης
Σπυρίδων Χάκας
Φροίξος Κωτσάκης
Σπυρίδων Χανδρινός
Γεώργιος Πετρέας
Θεόδωρος Βουλκίδης
Γεώργιος Παπαλεξίου
Δημοσθένης Λινάρδος
Δημήτριος Μούχλιας
Νικόλαος Μήλης
Γεώργιος Τζιουμάκας
Σταύρος Κασαμπαλής
Δημήτριος Κομητούδης
Απόστολος Πετσιάς
Αριστείδης Χανδρινός

Το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, που αφορά τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2023, θα ξεκινήσει στις 11/7 στην Αθήνα, με την προσθήκη των Ραφαήλ Κουμεντάκη, Μενέλαου Κοκκινάκη και Θανάση Πρωτοψάλτη.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις τις Λετονία (19-20/7/2022) και Τυνησία (22-24/7/2022), ενώ υπενιθυμίζουμε ότι οι εντός έδρας αγώνες για τα προκριματικά θα φιλοξενηθούν στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας».

Το επιτελείο της Εθνικής Ανδρών είναι το εξής:

Α` Προπονητής: Ντάντε Μπονιφάντε
Β` Προπονητής: Σαμουέλε Πάπι
Γ` Προπονητές: Κωνσταντίνος Χριστοφιδέλης, Γιώργος Στεφάνου
Team Manager: Μάριος Γκιούρδας
Γυμναστής: Λάμπρος Δάνας
Στατιστικολόγος: Γεώργιος Σομπόνης
Φυσικοθεραπευτές: Δημήτριος Σεϊμέκης / Δημήτριος Νεόφυτος/ Δημήτριος Καραθανάσης / Αναστάσιος Λιόσης
Φροντιστής: Ιωάννης Ρούσσος

Πολυμέσα