Κώστας Γκούντας: «Χαρτογράφηση και αξιολόγηση των αθλητριών για τη στελέχωση της Εθνικής παγκορασίδων»

Συνέντευξη στο Volley News Thessalias έδωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής παγκορασίδων Κώστας Γκούντας με αφορμή το διακλιμακιακό κοριτσιών που διεξήχθη στο Μουζάκι.


Πείτε μας λίγα λογία για την πορεία της προετοιμασίας στο κλιμάκιο κοριτσιών που γίνεται στο Μουζάκι.

«Είμαστε στο Μουζάκι από την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώνεται σήμερα το προπονητικό Κάμπ που έχει να κάνει με το θέμα προπονήσεων και διασαφηνίσεων τεχνικών δεξιοτήτων για τα παιδία και τακτικά πράγματα.

Από εκεί και πέρα να κάνουμε μια χαρτογράφηση και μια αξιολόγηση στα παιδιά τα οποία έχουν την προοπτική να στελεχώσουν την ομάδα των παγκορασίδων της Εθνικής μας, στις επόμενες ευρωπαϊκές και βαλκανικές υποχρεώσεις σε σχέση με τα πρωταθλήματα που έχουν να αντιπροσωπεύσουν το ελληνικό βόλεϊ».

Πως βλέπετε το επίπεδο μετά από δυο χρόνια που περάσαμε την πανδημία του κορονοϊού;

«Παντού σε όλα τα αθλήματα έτσι και το βόλεϊ δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και έτσι τα παιδιά δεν έχουν αγωνιστικές παραστάσεις και αυτό είναι ένα μείον. Είμαστε όμως όλοι στην ίδια γραμμή και θεωρώ ότι με πολύ υπομονή χωρίς να μας πιάσει άγχος πρώτα από όλα στα σωματεία που εκεί τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά.

Από εκεί και πέρα ο καθρέφτης της δουλειάς των σωματείων θα είναι η εθνική ομάδα.

Εμείς από την μεριά μας προσπαθούμε να το οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μπορέσουμε να δώσουμε κάποια πράγματα πολύ περισσότερα σε σχέση με αυτά που προσφέρουν τα σωματεία.

Εδώ υπάρχει ο ανταγωνισμός παιδιών από πολλές ομάδες από όλοι την Ελλάδα και έτσι να έχουμε μία συνεχεία στο άθλημα μας και στην στελέχωση που αυτός είναι ο ουσιαστικός στόχος των εθνικών ομάδων.

Εάν καταφέρουμε από κάθε γενιά να προσθέτουμε αθλήτριες στην γυναικεία ομάδα μας από τα αναπτυξιακά μας τμήματα θα είναι μία μεγάλη επιτυχία για μας».