Οι δηλώσεις Γιαννακόπουλου, Ανθούλη και Αγγελοπούλου για τη πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού Κ19

Χαρά και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που κατέκλυσαν την Εθνική νεανίδων μετά την πρόκριση στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ19.
Στις δηλώσεις τους ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Γιαννακόπουλος, η διαγώνια Μάρθα Ανθούλη και η ακραία Γεωργία Αγγελοπούλου αναφέρθηκαν στο πρώτο σετ που ήταν και το κλειδί για τη τελική επικράτηση και έκαναν ειδική αναφορά στον κόσμο που ήρθε και τους στήριξε καθ'όλη την διάρκεια της διοργάνωσης στο κλειστό γυμναστήριο «Ηλίας Τριανταφυλλίδης» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.


Ανέστης Γιαννακόπουλος: «Αυτή η ομάδα έχει μέλλον»

«Είναι μία μεγάλη προσπάθεια όλων των παιδιών, των προπονητών, της ομοσπονδίας και όλων των ανθρώπων του βόλεϊ. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την πρόκριση και τη προσπάθειά τους σε καιρούς δύσκολους. Έχουμε παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και συνδυάζουν τον πρωταθλητισμό με την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση. Είμαστε μέσα στο στόχο μας. Θα πάμε τώρα στο ευρωπαϊκό να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Το πρώτο σετ ήταν το κλειδί γιατί ο ενθουσιασμός ήταν εμφανές και έδειξαν τι πραγματικά αξίζουν. Μετά ήταν μία διαδικασία που την ήξεραν και κατάφεραν να φτάσουν στη τελική επικράτηση».

Γεωργία Αγγελοπούλου: «Πρώτη φορά βιώσαμε κάτι ανάλογο»

«Το θέλαμε πάρα πολύ. Παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα και θα κέρδιζε όποιος το ήθελε περισσότερο και ήμασταν εμείς αυτοί που το ήθελαν. Κλειδί του αγώνα ήταν το πρώτο σετ γιατί ήταν στα χέρια της Γαλλίας και της έφυγε. Της έπεσε η ψυχολογία, ανέβηκε η δική μας και ήταν πιο εύκολο να τις αφήσουμε πίσω μας στη συνέχεια. Η ανατροπή και το γεγονός ότι το πρώτο σετ ήταν τόσο έντονο, ήταν αυτό που έκρινε και το παιχνίδι. Υπερευχαριστούμε τον κόσμο, ήταν πρώτη φορά που βιώναμε όλες μας κάτι τέτοιο. Αφιερώνω τη πρόκριση στα κορίτσια μου που ξέρω ότι με είδανε. Τα κορίτσια μου λέγονται... τροχαία. Ξέρουν αυτές ποιες είναι και τις αγαπώ πολύ».

Μάρθα Ανθούλη: «Κλειδί το πρώτο σετ, βρήκαμε ηρεμία μέσα στο χάος»

«Πιστεύω πως βρήκαμε την ηρεμία ανάμεσα στο χάος. Χάναμε πολλά σερβίς στην αρχή, δώσαμε αρκετούς άσσους και γενικά κάναμε λάθη. Βρήκαμε την ηρεμία μας και καταφέρουμε να γυρίσουμε το σετ και στη συνέχεια να νικήσουμε. Είναι σημαντικό για το ελληνικό βόλεϊ που επιστρέφουμε σε τελική φάση ευρωπαϊκού σε επίπεδο νεανίδων και θα δώσει ακόμα περισσότερο κίνητρο στη νέα γενιά. Αφιερώνουμε την πρόκριση στην Ελλάδα γιατί πάνω απ'όλα παίζουμε για τη πατρίδα μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που γέμισε το γήπεδο και τις τρεις ημέρες».

πηγή: volleyball.gr