Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών: Οι δηλώσεις Ανδρεόπουλου, Πρωτοψάλτη και Παπαλεξίου (VIDEOS)

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο ακραίος Θανάσης Πρωτοψάλτης και ο κεντρικός Γιώργος Παπαλεξίου σχολίασαν την πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδα με την Ουκρανία.

Ο προπονητής της Εθνικής Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Στο σημερινό παιχνίδι δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αλλά δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει α ψάξουμε μέσα μας να δούμε τι δεν πήγε καλά και κυρίως στο τάι μπρέικ. Ενδεχομένως ήταν η συγκέντρωση μας. Εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει. Αυτά τα τουρνουά είναι πολύ δύσκολα, καθώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και κανένας δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν οι ομάδες τόσο με την κούραση όσο και με την πνευματικότητα. Εμείς θέλουμε να παραμένουμε προσηλωμένοι στον αγώνα μας, την τακτική μας και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάθε ημέρα. Ο βαθμός που πήραμε μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός για τη συνέχεια, μπορεί και όχι».

Ο ακραίος της Εθνικής Θανάσης Πρωτοψάλτης τόνισε: «Το παιχνίδι κρίθηκε στο γεγονός ότι η Ουκρανία στο πέμπτο σετ ήταν καλύτερη από εμάς. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολος αγώνας. Είμαστε καινούργια ομάδα σχετικά με νεαρά παιδιά και το σημαντικό είναι ότι σταθήκαμε καλά στην πρεμιέρα. Η ποιότητα του Πλοντίτσκι στο σερβίς ήταν αυτό που μας έβγαλε από το φιλέ και το τάι μπρέικ πήγε προς την μεριά της Ουκρανίας. Προσπαθήσαμε να επανέλθουμε αλλά δεν ήταν εφικτό. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κάθε πόντος, κάθε σετ είναι σημαντικός για εμάς. Όπως και στο προηγούμενο ευρωπαϊκό που προκριθήκαμε με έναν πόντο, πρέπει να μαζεύουμε ό,τι μπορούμε και να είμαστε δυνατοί στα παιχνίδια που είναι πιο πολύ στα μέτρα μας».

Ο κεντρικός της Εθνικής Γιώργος Παπαλεξίου είπε: «Είναι κρίμα που χάσαμε το παιχνίδι με την Ουκρανία. Είμασταν κοντά σε όλα τα σετ με εξαίρεση το τάι μπρέικ. Εκεί φανήκαμε κουρασμένοι και δεν δώσαμε όση ενέργεια έπρεπε. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη με πλασέ από την αντίπαλη ομάδα. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε και κοιτάμε τον αγώνα με το Βέλγιο το Σάββατο. Θα ξεκουραστούμε λίγο στο ρεπό μας, έτσι ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι. Ο βαθμός που πήραμε είναι σημαντικός. Πιστεύουμε στην πρόκριση. Δείξαμε για ακόμα μία φορά τη μαχητικότητα μας και το πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει αυτούς τους μήνες. Όλος ο κόπος που κάναμε το προηγούμενο διάστημα αρχίζει και φαίνεται στο γήπεδο και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος».

Πολυμέσα