ΕΟΠΕ: Δεν αποτύχαμε

Ολοκληρώθηκε η έκτη παρουσία της Εθνικής βόλεϊ γυναικών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις αθλήτριες, τους προπονητές και τους συνεργάτες που μόχθησαν για την αποστολή στα τελικά του Euro-2021.

Όπως ανέφεραν οι αθλήτριες και ο προπονητής τους, θέλαμε και μπορούσαμε κάτι περισσότερο. Όλοι εμείς που ήμασταν συνοδοιπόροι αυτής της προσπάθειας δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τις αθλήτριες όχι για λόγους εντυπώσεων αλλά γιατί γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την επιθυμία των αθλητριών να διακριθούν και τη θέληση τους να κάνουν μία ιστορική υπέρβαση σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Γνωρίζουμε καλά με πόσο κόπο έφτασαν έως εδώ και με πόσες θυσίες οδήγησαν το ελληνικό βόλεϊ στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μάλιστα μέσα από μία δύσκολη διετία μέσα στην πανδημία του covid-19.

Το σύνολο το αθλητριών και των προπονητών τους λειτούργησαν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης και απαγορευτικών μέτρων. Δεν ξεχνάμε επίσης πως οδήγησαν το ελληνικό βόλεϊ στα τελικά και μάλιστα διατηρώντας το αήττητο στα προκριματικά.
 

Η παρουσία τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021 δεν είναι η θέση που θέλαμε και προσδοκούσαμε όλοι. Δεν είναι όμως αποτυχία. Είναι μία δυνατή εμπειρία για τις ίδιες τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους συνεργάτες, την διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. και μία ανοικτή πυξίδα για το που πρέπει να κατευθυνθεί το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ.

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ δεν είναι η Εθνική ομάδα του προέδρου και των μελών της Ε.Ο.ΠΕ.. Είναι η Εθνική ομάδα όλων των Ελλήνων και όλων των ανθρώπων του ελληνικού βόλεϊ. Μαζί είμαστε στις επιτυχίες και μαζί στις πίκρες. Και επειδή το άθλημα μας μπορεί να στερείται μεγάλων υπερβάσεων, ωστόσο πλεονάζει η αγάπη, η δύναμη, το πείσμα και ο αθλητικός εγωισμός των ανθρώπων του.

Η Εθνική βόλεϊ γυναικών και το ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει πολλά σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Πέρα από τις επιτυχίες έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ως το πλέον δημοφιλές άθλημα στο γυναικείο φύλο.

Δεν το βάζουμε κάτω. Θα αξιολογήσουμε τον απολογισμό, θα ακούσουμε προτάσεις και θα λάβουμε υπόψη μας καλοπροαίρετη κριτική.

Θα συνεχίσουμε με πείσμα και ενθουσιασμό και θα στηρίξουμε τις αθλήτριες της Εθνικής γυναικών αλλά και τις νέες αθλήτριες που πλαισιώνουν τις Εθνικές ομάδες υποδομών.
 
Με υπευθυνότητα και σεβασμό, ενωμένοι και αλληλέγγυοι ως ελληνικό βόλεϊ θα πορευτούμε διατηρώντας τα κεκτημένα και βάζοντας από σήμερα στόχο την πρόκριση για τα τελικά του Euro-2023.