Βάζουν μπρος τις μηχανές οι Εθνικές μας ομάδες με συνθέσεις έκπληξη

Επιστροφή στις προπονήσεις για τις Εθνικές ομάδες ανδρών, γυναικών που ξεκινούν το πρώτο στάδιο προετοιμασίας εν όψει της συμμετοχής τους στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Η Εθνική ανδρών από τις 11 έως τις 30 Ιουνίου θα βρεθεί ξανά στην Κάρυστο για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και τους συνεργάτες του Παύλο Καραμαρούδη, Σωτήρη Αμαριαννάκη να επιλέγουν τους εξής αθλητές:
 
Πασαδόροι: Σταύρος Κασαμπαλής, Ηλίας Θεοδόσης, Μάρκος Γαλιώτος
Διαγώνιοι: Νίκος Μήλης, Δημήτρης Μούχλιας
Λίμπερο: Δημήτρης Τζιάβρας
Κεντρικοί: Γιώργος Παπαλεξίου, Θόδωρος Βουλκίδης, Δημοσθένης Λινάρδος
Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Φροίξος Κωτσάκης, Κυριάκος Σπυριούνης, Σπύρος Χανδρινός.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική ανδρών θα αγωνιστεί στον Α' όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (1-19 Σεπτεμβρίου) που θα φιλοξενηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας και εκτός από την διοργανώτρια χώρα θα αντιμετωπίσει Βέλγιο, Σερβία, Ουκρανία και Πορτογαλία.
 
Στο Ηράκλειο της Κρήτης η Εθνική γυναικών
 
Στις 14/6 θα συγκεντρωθεί το γκρουπ των αθλητριών της εθνικής γυναικών που έχει επιλεχθεί για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι και τις 26/6.
 
Αναλυτικά οι αθλήτριες που έχει επιλέξει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γκιγιέρμο Ναράνχο και ο συνεργάτης του Νίκος Μπουτσορής είναι οι εξής:
 
Πασαδόροι: Όλγα Βεργίδου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου, Έλενα Καρακάση
Διαγώνιες: Μάρθα Ανθούλη, Μαρία Τσιτσιγιάννη
Ακραίες: Εύα Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Σοφία Κοσμά, Ασημίνα Νικολογιάννη, Ευφροσύνη Αλεξάκου, Σταματία Κυπαρίσση
Κεντρικές: Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Καλαντάτζε, Ιωάννα Πολυνοπούλου, Ανδρομάχη Τσιόγκα.
Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Μαρτίνα Ξανθοπούλου
 
Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί στον Β' όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (18/8-4/9) που θα φιλοξενηθεί στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και εκτός από τη διοργανώτρια θα αντιμετωπίσει τις Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία και Τσεχία.
 
Η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και το τμήμα των Εθνικών ομάδων ευχαριστούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την πολύτιμη συμβολή του στις προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων άνδρων-γυναικών.