Ξεκίνησε το ταξίδι για την πρόκριση η Εθνική Γυναικών, το ρόστερ

Η εθνική ομάδα γυναικών αποχαιρέτισε τη Λάρισα, όπου διεξήχθη το 1ο τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και από νωρίς το πρωί ξεκίνησε το ταξίδι για το Γκρατς της Αυστρίας όπου το τριήμερο 13-15 Μαΐου  θα διεξαχθεί το 2ο τουρνουά.
 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση επί ελληνικού εδάφους το απόγευμα της Δευτέρας στο κλειστό της Ηλιούπολης και τα ξημερώματα αναχώρησε για την αυστριακή πόλη με ενδιάμεσο σταθμό το Άμστερνταμ.
 
Παρά το (πολύ) πρωϊνό ξύπνημα τα χαμόγελα δεν έλειπαν από τα πρόσωπα των κοριτσιών και των άλλων μελών της αποστολής που θέλουν να επιστρέψουν το βράδυ της Κυριακής με τσεκαρισμένο το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
 
«Η πρόκριση δεν έχει τελειώσει ακόμη και μ’ αυτή τη νοοτροπία ξεκινάμε το ταξίδι για το δεύτερο τουρνουά», τόνισε η Τζίνα Λαμπρούση με τη διεθνή κεντρική να συμπληρώνουμε για τα τρία ματς που έρχονται:
 
«Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένες και να κάνουμε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις για να φτάσουμε στο στόχο μας. Θέλουμε να κάνουμε το 3χ3 και στην Αυστρία. Παίζουμε μετά από σχεδόν δύο χρόνια κι αυτό δεν είναι εύκολο κάτι που έγινε αντιληπτό στην πρεμιέρα του πρώτου τουρνουά. Αλλά το σημαντικό είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτερες».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γκιγιέρμο Ναράνχο ο οποίος χωρίς να αφήσει πολλά περιθώρια ξεκαθάρισε: «δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά και μέχρι να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η πρόκριση πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο».
 
Ο Ισπανός τεχνικός περιμένει να δει στο Γκρατς «την ομάδα να συνεχίσει να βελτιώνεται παρά τη φυσιολογική κούραση που υπάρχει από τα τρία ματς στην Λάρισα και τα ταξίδι στην Αυστρία. Η Εθνική δεν είχε παίξει για δύο χρόνια, χρειάζεται τους αγώνες και παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι». 
 
Όσον αφορά τους αντιπάλους μας ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε για το 2ο τουρνουά: «Όπως βελτιωνόμαστε εμείς το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας. Στη Νορβηγία δεν διεξήχθη φέτος πρωτάθλημα και μετά από τρία ματς και κάποιες προπονήσεις προφανώς θα είναι μια καλύτερη ομάδα. Η Ισπανία μάλλον θα έχει την Εσκαμίγια η οποία είναι ήταν τραυματίας και είναι μια αθλήτρια υψηλού επιπέδου και η Αυστρία είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη αγωνιζόμενη εντός έδρας. Γι’ αυτό λοιπόν τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα και στο 2ο τουρνουά».
 
Η Εθνική μας ομάδα ταξίδεψε στην Αυστρία με τρεις πασαδόρους, με την Παναγιώτα Ξανθοπούλου να μπαίνει στο αεροπλάνο μαζί με τις υπόλοιπες συμπαίκτριές της, ενώ οι αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα μεταδοθούν από το Cosmote Sport.

 

Η 15αδα της Εθνικής:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου.
Ακραίες: Όλγα Στράντζαλη, Σοφία Κοσμά, Ευαγγελία Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη.
Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Ιωάννα Πολυνοπούλου
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μάρθα Ανθούλη.
Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Πένυ Ρόγκα.
 
Το πρόγραμμα του δευτέρου τουρνουά στην Αυστρία (Γκρατς)

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
18.35: Αυστρία - Ισπανία
21.20: Νορβηγία - Ελλάδα
 
Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
18.35: Ισπανία - Ελλάδα
21.20: Νορβηγία - Αυστρία
 
Σάββατο 15 Μαΐου 2021
18.35: Ισπανία - Νορβηγία
21.20: Ελλάδα - Αυστρία

Η βαθμολογία μετά το 1ο τουρνουά

1.Ελλάδα, 3 νίκες-0 ήττες, 9 βαθμοί, 9-0 σετ, 225-147 πόντοι
2.Ισπανία, 2 νίκες-1 ήττα, 6 βαθμοί, 6-4 σετ, 236-212 πόντοι
3.Αυστρία, 1 νίκη-2 ήττε, 3 βαθμοί, 4-6 σετ, 207-224 πόντοι
4.Νορβηγία, 0 νίκες-3 ήττες, 0 βαθμοί, 0-9 σετ, 140-225 πόντοι