Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατάει πόδι η ΕΣΑΠ για την απόφαση περί "Στοιχήματος"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση της 2ας Αυγούστου 2022 ασχολήθηκε με τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στον επαγγελματικό αθλητισμό σχετικά με τη διανομή των εσόδων από το Στοίχημα και τα τυχερά παίγνια και αποφασίστηκε να αποσταλεί η ακόλουθη επιστολή προς τους:

1. Υπουργό Οικονομικών κο Χρηστο Σταικούρα

2. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Θεόδωρο Σκυλακάκη

3 . Υφυπουργό Οικονομικών κο Απόστολο Βεσυρόπουλο

4 .Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης εκ μέρους του κου Υφυπουργού Αθλητισμού προς τον πρόεδρο του συνεταιρισμού μας, σας γνωρίζουμε ότι σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ της ΕΣΑΠ με μοναδικό θέμα ημερήσιας τη μη περαιτέρω καταβολή, τουλάχιστον για φέτος, χρημάτων από την εκκαθάριση του ποσοστού επί της φορολογίας του "Στοιχήματος".

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η θεσμοθέτηση της χρηματοδότησης του αθλητισμού από τα κρατικά έσοδα της φορολογίας του "Στοιχήματος" είναι κάτι που άπαντες το πιστώνουν στην Πολιτεία και ειδικότερα στα πρόσωπα σας.

Οφείλουμε , ωστόσο, να επισημάνουμε ότι η μη καταβολή οποιουδήποτε ποσού, από το Μάρτιο του 2021 μέχρι και σήμερα και πιθανόν έως τον Φεβρουάριου του 2023 , έχει επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στα σωματεία - μέλη μας.

Ολοι περιμέναμε το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ευελπιστώντας ότι θα δικαιωθούμε και θα εισπράξουμε αυτό που μας αναλογεί βάσει των ποσοστών που ορίζονται στις σχετικές ΚΥΑ.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν συνέβη, με αποκορύφωμα την μη πληρωμή των ομάδων μας που αγωνίσθηκαν στην Ευρώπη την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, μια αδικία η οποία νομίζουμε πως πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

Είναι επίσης σαφές, πως ο οικονομικός προγραμματισμός όλων των ομάδων μας και ειδικά των τριών σωματείων που κατέκτησαν την άνοδο τους στην Volleyleague, έχει “τιναχθεί στον αέρα” και η έναρξη του Πρωταθλήματος τίθεται εν αμφιβόλω ,όχι διότι θέλουμε να εναντιωθούμε προς εσάς, αλλά διότι απλά αδυνατούμε. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και για τους προαναφερθέντες λόγους, απευθυνόμαστε σε εσάς που έμπρακτα και δεδομένα είστε στυλοβάτες του ελληνικού βόλλευ και ζητούμε (υπό μορφή προκαταβολής ενόψει 2023) την άμεση οικονομική ενίσχυση των ΤΑΑ της ΕΣΑΠ.

Είναι η μοναδική λύση προκειμένου να επέλθει ισορροπία και όλες οι ομάδες να αρχίσουν το Πρωτάθλημα με τους ίδιους όρους.

Γνωρίζοντας το σταθερά επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον σας, θεωρούμε πως για ακόμα μία φορά θα βρείτε τρόπο να συνεχίσουμε να έχουμε την στήριξή της Πολιτείας , τη δε στήριξη αυτή σας διαβεβαιώνουμε με τη σειρά μας, ότι θα την ανταποδώσουμε με ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αντάξιο των κορυφαίων του κόσμου.

Σε διαφορετική περίπτωση σας εμπιστευόμαστε την «αγωνία» μας ότι πλέον καθίσταται από αμφίβολο έως σχεδόν αδύνατον, ακόμα και να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα!

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.