Έκτακτο ΔΣ της ΕΣΑΠ: Τα θέματα και οι αποφάσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου για να εκτιμήσει, να συζητήσει και να αποφασίσει για τις τελευταίες εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με τις σημαντικές αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο, τις συμμετοχές αθλητών που προέρχονται από το εξωτερικό, το ζήτημα του δημιουργήθηκε με αθλητή του ΠΑΟΚ καθώς και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κατά τις ΕΣΑΠ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αποφάσισε:

Ενημερώθηκαν όλα τα ΤΑΑ για τις ενέργειες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος προς τη αθλητική ηγεσία και τις υγειονμικές υπηρεσίες ώστε να προασπιστούν τα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως των ΤΑΑ και κυρίως της ΕΣΑΠ.

Ολα τα ΤΑΑ συμφώνησαν πως η ΕΣΑΠ έχει καταφέρει πολλά και έχει επιτύχει πολλά για λογαρισμό όχι μόνο του ελληνικού βόλεϊ αλλά και του ελληνικού αθλητισμού, όπως την επίτευξη απόφασης από τη ΓΓΑ που ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους αθλητές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και σε όλα τα αθλήματα.


Ενημερώθηκαν όλα τα ΤΑΑ πως πρέπει να ενημερώνουν την Πολιτική Προστασία και να λαμβάνουν ειδική άδεια όταν ένας αθλητής ταξιδεύει ή προέρχεται από το εξωτερικό για να λαμβάνει ειδική άδεια εξαίρεσης της 7ημερης καραντίνας.


Ολα τα ΤΑΑ δεσμεύτηκαν να τηρούν ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο και τυχόν απορίες ή κενά που δημιουργούνται να επικοινωνούνται σε έκτακτες συνεδριάσεις για να δίνονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις.


Αποφασίστηκε να εξεταστούν εγκαίρως πιθανά αιτήματα των ομάδων για καλύτερο προγραμματισμό των αγώνων των προσεχών αγωνιστικών σε συνενόηση με την ΕΡΤ ΑΕ.


Ο αγώνας Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ θα γίνει οριστικά την Τετάρτη 27/1 και όχι την Πέμπτη 28/1 και θα μεταδοθεί από τη Δημόσια Τηλεόραση και το κανάλι ΕΡΤ Flix.


Xαρακτηρίστηκαν ατυχείς οι ανακοινώσεις ΤΑΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας με αιχμές και προσωπικούς χαρακτηρισμούς έναντι της ΕΣΑΠ και του προέδρου της Παντελή Ταρνατόρου.


Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ συνεχίζει ενωμένο και δυνατό για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται και να δημιουργήσει ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον για την πορεία των ομάδων στη δύσκολη αγωνιστική περίοδο που διεξάγεται εν μέσω πανδημίας και αυστηρών περιορισμών.