Οι 4 πρώτοι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στη Volleyleague σε ΟΑΚΑ και έδρες

Τελικά τα βρήκαν οι ομάδες στο σημερινό ΔΣ της ΕΣΑΠ και αποφασίστηκε ο τίτλος της Volleyleague να κριθεί στο τάραφλεξ.

Παρά τις αρχικές διαφωνίες και τις πολλές αντεγκλήσεις οι ομάδες της ΕΣΑΠ (πάνω από 6 ώρες) συμφώνησαν να γίνουν αγώνες στο ΟΑΚΑ  (αν δοθεί έγκριση) για την ανάδειξη του πρωταθλητή ανάμεσα στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ, στον ΠΑΟ και στον Φοίνικα Σύρου. Τα ημιτελικά θα κριθούν στις δύο νίκες στις αρχές Ιουλίου (1-3-5 Ιουλίου) και στη συνέχεια οι νικητές θα αγωνιστούν στις έδρες τους 9-12-15 Ιουλίου στις 2 νίκες. Ωστόσο για να γίνουν τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ χρειάζεται η έγκριση του Υπουργείου Αθλητισμού. 

Οι ομάδες που διαφώνησαν ήταν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ και η ψηφοφορία ήταν αρχικά 7-3 που ακύρωνε τη συνέχεια του πρωταθλήματος μετά δεύτερο 7-3 που ακύρωνε την ανάδειξη πρωταθλητή στα χαρτιά (Ελπίδα, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ). 

Ακολούθησε η αντίδραση του ΠΑΟΚ για την επιλογή του ΟΑΚΑ και τελικά αποφασίστηκαν τα ημιτελικά στο ΟΑΚΑ και οι τελικοί στις έδρες των ομάδων. Όλα αυτά βέβαια αν το επιτρέψει η ΓΓΑ και ο COVID 19.

Ο ΠΑΟΚ δια του εκπροσώπου του Κώστα Παϊσιάδη είπε :

«Ο ΠΑΟΚ διατήρησε από την αρχή μέχρι το τέλος, και στις δυο συνεδριάσεις, την πάγια θέση του περί διακοπής των πρωταθλημάτων. Το "όχι" του ΠΑΟΚ στη διεξαγωγή Final 4 μεταξύ των 4 πρώτων του βαθμολογικού πίνακα βασίζεται πάνω στη θέση του Σωματείου μας σχετικά με την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι η υγεία των αθλητών. Ακόμη, στηρίζουμε αυτή τη θέση μας στο γεγονός πως πρέπει να σκεφτούμε και τα επόμενα πρωταθλήματα. Θέλουμε να ξεκινήσει η επόμενη αγωνιστική σεζόν με φυσιολογικές συνθήκες και όχι υπό την πίεση του χρόνου, -πότε θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα, πότε θα κλείσουμε ρόστερ, πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν-. Ακόμη, αυτή η απόφαση περί διεξαγωγής F4 προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα βάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ίδια την ομάδα, η οποία θα πρέπει να παραμείνει στην Αθήνα για σχεδόν 10 ημέρες. Όσο για το "όχι" του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ... Ο ΠΑΟΚ, ως 2ος της βαθμολογίας, θα χάσει το πλεονέκτημα έδρας, που θα είχε στα ημιτελικά απέναντι στον αντίπαλό του, ο οποίος -με μειονέκτημα- έδρας θα παίξει στο ΟΑΚΑ».