Κανελλόπουλος στη «Match» : «Μας προβληματίζει η επόμενη ημέρα»

Τις θέσεις του αναφορικά με τις επιπτώσεις του νέου lockdown στον Αθλητισμό μετέφερε μέσω της «Match» ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Π., Θεόδωρος Καννελόπουλος.
Όσα τόνισε:
«Αυτή την περίοδο διανύουμε το 2ο κύμα της πανδημίας και την απόφαση της Κυβέρνησης για lockdown. Μια απόφαση που δυστυχώς διαβλέπω, ότι δεν θα τελειώσει στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά θα παραταθεί στον αθλητισμό μέχρι τα τέλη του έτους.
Ο αθλητισμός δοκιμάζεται. Τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία αποτελούν το πιο «ενεργό κύτταρο» του αθλητισμού, βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση με κλειστούς τους αθλητικούς χώρους.
Παρόλο που σε μελέτες μεγάλων Πανεπιστημίων που έχουν δημοσιευτεί, αναφέρονται με στοιχεία τα οφέλη της αθλητικής άσκησης με ελάχιστα κρούσματα covid-19, στη χώρα μας από τους επιστήμονες ο αθλητισμός δέχτηκε μια ακατανόητη πολεμική τακτική.
Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, είναι η επόμενη μέρα.
Ως Ένωση επεξεργαζόμαστε ένα plan-B, για την πιθανή, εάν αναγκαστούμε, ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μετά από δύο μηνών αδράνεια.
Πάνω από όλα προέχει η υγεία όλων μας και εύχομαι να περάσει ανώδυνα αυτή η περίοδος και όλοι να επιστρέψουμε υγιείς το συντομότερο».
Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος