ΕΣΠΕΔΑ: Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. στη συνεδρίασή του Νο28 που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία και τη δύσκολη δοκιμασία με την πανδημία του κορονοϊού και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις προσπάθειες όλων (ομάδων, αθλητών/τριών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών) αποφάσισε τα εξής:


• ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΣΠΕΔΑ 2019-2020
Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης, τον βαθμολογικό πίνακα κάθε πρωταθλήματος τη στιγμή της διακοπής τους, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. όπως αυτές έχουν γνωστοποιηθεί, αναλυτικά ανά πρωτάθλημα έχουμε:
1. Β ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝ.ΚΑΤΗΓ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
2. Β ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝ.ΚΑΤΗΓ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ & ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
3. ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Θα ανέλθουν στη Β εθνική κατηγορία Γυναικών Β όμιλος οι ομάδες ΑΟ Π.Φαλήρου, ΑΣ Περιστέρι, Μ.Ε.Λ.Α.Σ Αγιος Ελευθέριος και δεν θα υποβιβαστεί ομάδα στην Τοπική κατηγ.2 Γυναικών
4. ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Θα ανέλθουν στην Τοπική κατηγορία Γυναικών οι ομάδες ΑΟ Ιωνικός, Εθνικός ΟΦΠΦ καθώς επίσης και η ομάδα ΑΟ Φλοίσβος προκειμένου η Τοπική κατηγορία Γυναικών την αγων.περίοδο 2020-21 να έχει 12 ομάδες.
Για τα παραπάνω θα εκδοθούν συμπληρωματικές-τροποποιητικές προκηρύξεις, οι οποίες θα σταλούν προς έγκριση στην ΕΟΠΕ.
5. Αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων Αγόρια Κ17 (πρώην Παμπαίδων) και Κορίτσια Κ16 (πρώην Παγκορασίδων)
6. Σε επόμενη συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις για τα πρωταθλήματα Αγόρια Κ18(παίδων) και Κορίτσια Κ18 (κορασίδων) Α – Β – Γ κατηγορίες.
7. Το φθινόπωρο, πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και εφόσον έχουν ομαλοποιηθεί οι συνθήκες, θα διεξαχθούν οι τελικοί κυπέλλου ανδρών και γυναικών της Ένωσης.

• ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΣΠΕΔΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΔΑ λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική διαταραχή μεγάλης εμβέλειας και διάρκειας, λόγω της υγειονομικής κρίσης, αποφάσισε την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 την κατάργηση παραβόλων συμμετοχής στα πρωταθλήματα αρμοδιότητας ΕΣΠΕΔΑ : Ανδρών-Γυναικών-Αγόρια Κ21 (εφήβων)-Κορίτσια Κ20 (νεανίδων)-Αγόρια Κ18 (παίδων)-Κορίτσια Κ18 (κορασίδων)-Αγόρια Κ17(παμπαίδων) και Κορίτσια Κ17 (παγκορασίδων).
Για τα vintage ανδρών γυναικών μικτές ομάδες θα ληφθούν αποφάσεις σε επόμενη συνεδρίαση Δ.Σ.
• Άμεσα θα στελεχωθεί Γραφείο Τύπου για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και διάδραση μεταξύ Ένωσης και Σωματείων
Μέσα στη μεταβατική περίοδο που όλοι βιώνουμε και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με ευαισθησία και αντιμέτωποι με τα νέα οικονομικά, κοινωνικά και αθλητικά δεδομένα, θα χρειαστεί όλοι με ψυχραιμία να συμβάλλουμε με προνοητικότητα, αποφασιστικότητα και ενότητα στην ομαλοποίηση και επιβίωση του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε.