ΕΠΕΣΘ: Ποιές ομάδες ανεβαίνουν και ποιές υποβιβάζονται

Το Δ.Σ. της ΕΠΕΣΘ συνεδρίασε την Δευτέρα 25.5.20 και συζήτησε τα θέματα των πρωταθλημάτων ευθύνης της ΕΠΕΣΘ, τα οποία έχουν διακοπεί με προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, μετά την απόφαση της Πολιτείας για το κλείσιμο των αγωνιστικών χώρων.

Το Δ.Σ. της ΕΠΕΣΘ, εκφράζοντας την διάθεση όλων των σωματείων της δύναμής μας αλλά και όλων των ανθρώπων του αθλητισμού, θεωρεί ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώνουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό αποδίδεται η απαιτούμενη εκτίμηση στις προσπάθειες και στον κόπο των σωματείων, των αθλητών και των προπονητών, μέσα στα γήπεδα αλλά και των οικογενειών τους έξω από αυτά.
Το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ δέχεται ότι ισχύουν όλοι οι λόγοι που αναλυτικά περιγράφονται στην από 20-5-2020 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ, ώστε να καθίσταται αδύνατη η συνέχιση και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της Ένωσης.
Σύμφωνα με τα παραπάνω το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ ομόφωνα αποφασίζει την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών. Επιπλέον ομόφωνα αποφασίζει λόγω των έκτακτων συνθηκών που μεσολάβησαν αλλά και συνεχίζονται, να ληφθεί υπόψη το χρονικό σημείο της διακοπής των αγώνων για την άνοδο, τον υποβιβασμό και την ανάδειξη πρωταθλητών, αναγνωρίζοντας ότι στο σύνολο των πρωταθλημάτων μας είχε διεξαχθεί πάνω από το 80% των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα:
Για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών ευθύνης της ΕΠΕΣΘ, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (Β' Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα, 1η Τοπική Κατηγορία Ανδρών, και 1η, 2η και 3η Τοπική Κατηγορία Γυναικών), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη. Στην περίπτωση που είχαν ξεκινήσει αγώνες play off για την ανάδειξη πρωταθλητή ισχύει η βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων, είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση τις ισχύουσες Προκηρύξεις 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 - 2021.
Για τον υποβιβασμό ομάδας/ομάδων θα ληφθεί υπ’ όψιν ο βαθμολογικός πίνακας κατά τη στιγμή της διακοπής του κάθε πρωταθλήματος και θα υποβιβαστούν στις αμέσως κατώτερες κατηγορίες, μόνο οι ομάδες οι οποίες, ακόμη και αν κέρδιζαν όλους τους αγώνες τους στις αγωνιστικές που υπολείπονταν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, δεν μπορούσαν να καλύψουν την βαθμολογική διαφορά με τις ομάδες που βρίσκονται στις ανώτερες θέσεις της βαθμολογίας, ακόμη και αν αυτές έχαναν στους υπολειπόμενους αγώνες.
Η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων Κ18 αγοριών και κοριτσιών (πρώην Παίδων – Κορασίδων) παρατείνεται μέχρι την 30/8/2020 σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΟΠΕ.
Έτσι αναλυτικά με βάση τα παραπάνω το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ αποφάσισε ομόφωνα ανά κατηγορία τα εξής :
Β¨ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΜΠΑΣ, η οποία και αποκτά δικαίωμα ανόδου στην Α2 Ανδρών, είτε απευθείας είτε μέσω της συμμετοχής της στο ειδικό τουρνουά ανόδου, εφόσον διεξαχθεί. Καθώς η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί υποβιβάζονται οι ομάδες του Ν. ΒΟΤΣΗ και του ΑΙΑΝΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ.
Β¨ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα του ΠΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ, η οποία και αποκτά δικαίωμα ανόδου στην Α2 Γυναικών, είτε απευθείας είτε μέσω της συμμετοχής της στο ειδικό τουρνουά ανόδου, εφόσον διεξαχθεί. Καθώς υπολείπονται δυο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μαθηματικά υποβιβάζονται οι ομάδες ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΡΙΑΔΙΟΥ και ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.
1η Κατηγορία Ανδρών
Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την Προκήρυξη ανέρχονται στην Β’ Εθνική Ανδρών δυο ομάδες και αυτές είναι οι νικητές των δύο ημιτελικών δηλαδή ΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΠΘ και ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ. Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται το ΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΠΘ.
1η Κατηγορία Γυναικών
Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα του ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ. Δικαίωμα ανόδου στην Β’ Εθνική Γυναικών αποκτούν οι ομάδες ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ και ΑΕΣΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. Υποβιβάζεται στην 2η Κατηγορία Γυναικών η ομάδα ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ.
2η Κατηγορία Γυναικών
Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα ΔΕΚΑ. Δικαίωμα Ανόδου στην 1η Κατηγορία Γυναικών αποκτούν οι ομάδες ΔΕΚΑ και ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ. Υποβιβάζεται στην 3η κατ. Γυναικών η ομάδα του ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
3η Κατηγορία Γυναικών
Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την Προκήρυξη ανέρχονται στην 2η Γυναικών οι νικητές των δύο ημιτελικών του πρωταθλήματος, δηλαδή οι ομάδες ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΙΝΔΟΥ & ΜΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ. Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΙΝΔΟΥ.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΕΣΘ