Ο Δημήτρης Αρτακιανός νέος προπονητής στις Ακαδημίες του ΑΟ Θήρας

Έναρξη συνεργασίας με τον Δημήτρη Αρτακιανό

Το Δ.Σ του Α.Ο. Θήρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με τον προπονητή Δημήτρη Αρτακιανό, αδελφό της διεθνούς λίμπερο και αρχηγού της ομάδας μας, Μαριαλένας.
Ο νέος προπονητής αναλαμβάνει τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας μας, Νεανίδες Κορασίδες και Παγκορασίδες, αλλά και δύο τμήματα των Ακαδημιών, με στόχο να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο της προκατόχου του, Νίκης Μουντάκη, η οποία για λόγους μητρότητας υποχρεώνεται σε ένα προσωρινό … τάιμ άουτ από τα καθήκοντά της.
Ο Δημήτρης Αρτακιανός γεννήθηκε στις 11/5/1999 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος προπονητικής του ΙΕΚ Παστέρ Θεσσαλονίκης, ενώ αγωνιζόμενος ως πασαδόρος έχει μάθει το άθλημα δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές του βόλεϊ.
Ο νέος μας προπονητής, που πέρα από την αγάπη του για το άθλημα διακρίνεται μεταξύ άλλων για το χαρακτήρα και το ήθος του εντός και εκτός γηπέδων, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια βόλεϊ, φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ενώ από το 2017 μέχρι σήμερα έχει δουλέψει με αρκετά παιδιά.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στις Ακαδημίες του Μακεδονικού, ενώ το 2018, συνεργάστηκε με τη ΧΑΝΘ, αναλαμβάνοντας το μη αγωνιστικό τμήμα εφήβων και τις ακαδημίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον Α.Ο. Θήρας , ο Δημήτρης Αρτακιανός δήλωσε ενθουσιασμένος τα εξής:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νέα συνεργασία. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Α.Ο. Θήρας για την ευκαιρία που δίνει και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Στο νησί υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει ένας προπονητής, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Πρώτός στόχος μου στις Ακαδημίες είναι κάθε παιδί να «αγκαλιάσει» το βόλεϊ και παράλληλα να κεντρίσω το ενδιαφέρον του, ώστε να καλλιεργηθούν σωστά οι γερές βάσεις του αθλήματος.
Δεύτερος στόχος, στα αγωνιστικά τμήματα, είναι να συνεχίσω το πολύ καλό έργο της Νίκης (σ.σ Μουντάκη) με την οποία έχω άριστη επικοινωνία και της εύχομαι να πάνε όλα καλά στο νέο κεφάλαιο της ζωής της. Είμαι διπλά ενθουσιασμένος γιατί τα κορίτσια δείχνουν ωριμότητα και ανταπόκριση σε αυτή την αλλαγή, πράγμα που είναι δύσκολο σε αυτήν την ηλικία να γίνει. Ήδη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε γίνει «ομάδα» μεταξύ μας. Το κλίμα είναι πολύ καλό και οι κοπέλες είναι έτοιμες να δουλέψουν σε ό,τι τους έχει ζητηθεί. Γενικά το επίπεδο είναι καλό. Το μόνο που λείπει είναι η εμπειρία και τα παιχνίδια.
Τέλος εύχομαι στο μέλλον κάποια νεαρή αθλήτρια του συλλόγου και του νησιού να καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της γυναίκειας ομάδας, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση και δικαίωση για κάθε σωματείο».
Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη Αρτακιανό στην οικογένεια του Α.Ο. Θήρας και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχία στο έργο του.