Τι είπαν προπονητές και αρχηγοί για το final 4 του Κ21 ανδρών της ΕΠΕΣΘ

Ενόψει του Final 4 Κ21 Αγοριών, οι προπονητές και αρχηγοί των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό, προχώρησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:


Στέφανος Νανάς (Προπονητής Ηρακλή): «Ο βασικός στόχος της ομάδος με βάση την ιστορίας της και την δυναμική της τα τελευταία 20-25 χρόνια είναι μοιραία να πρωταγωνιστεί σε επίπεδο Ένωσης αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που έχει δύο διαφορετικές διαστάσεις.
Πρώτον το γεγονός ότι υπάρχουν τέσσερις αθλητές που προπονούνται με την αντρική ομάδα και δεν τους έχουμε στις καθημερινές προπονήσεις με συνέπεια να εμφανίζονται όποτε χρειάζεται από αγώνα σε αγώνα με ότι συνεπάγεται αυτό και δεύτερον το γεγονός ότι δεν υπάρχει όπως τις προηγούμενες χρονιές ο star (Μουχλιας Δημήτρης, Τζιουμακας Στέλιος, Μπουράκης Αντώνης κλπ) που θα σκοράρει τους πολλούς πόντους με αποτέλεσμα ο star της ομάδος να είναι η ίδια η ομάδα.
Παρόλα αυτά η αήττητη πορεία μας μέχρι τώρα φανερώνει την ποιότητα της ομάδος μας και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι απέναντι στον πρόεδρο μας, στον κόσμο του συλλόγου που μας στηρίζει και τον περιμένουμε, αλλά και στην ιστορία της ομάδος του Ηρακλή σε επίπεδο αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.
Οι αντίπαλοι μας στην πορεία για τον τίτλο έχουν ποιότητα και σίγουρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Δεν θα πρέπει να λάβουμε καθόλου υπόψη τις νίκες του Α΄& Β΄ γύρου και να κερδίσουμε με πάθος και ταπεινότητα, όπως αρμόζει, κάθε αγώνα, κάθε σετ, αλλά και κάθε πόντο για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει.
Οι ομάδες του Πήγασου, του Άρη και της ΧΑΝΘ έχουν την δική τους ιστορία στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΕΣΘ και δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα μιας και κάθε παιχνίδι είναι τελικός και σίγουρα υπάρχουν αξιόλογοι αθλητές και προπονητές που θα διεκδικήσουν με πείσμα και αγωνιστικότητα τις όποιες πιθανότητες έχουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να μην ξεχνάμε εδώ ότι οι τρείς πρώτες θέσεις οδηγούν στην Προημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
Τέλος, θα ήθελα να χαιρετίσω τη προσπάθεια που καταβάλει η ΕΠΕΣΘ για την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο να γίνει κάποιος Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και δηλώνω, σαν προπονητής του Ηρακλή, πως και εμείς θα καταβάλλουμε τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή».


Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης (Αρχηγός Ηρακλή): «Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε ένα ακόμα Final 4. Στόχος μας η κατάκτηση και του συγκεκριμένου τίτλου. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι αντίπαλοι μας έχουν καλές ομάδες. Τα συνεχόμενα παιχνίδια θα παίξουν τον ρόλο τους. Εύχομαι να γίνουν ωραίοι αγώνες και να τους ευχαριστηθεί ο κόσμος».
Στέλιος Κουτουνίδης (Προπονητής Πήγασου Πολίχνης): «Ο Πήγασος είναι μία παραδοσιακή ομάδα που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα Final 4. Δεν έχουμε πλέον την δύναμη του παρελθόντος αλλά στην καλή μας ημέρα μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Σίγουρα ο Ηρακλής είναι το φαβορί για τον τίτλο. Για την δεύτερη θέση ο Άρης έχει μία πολύ καλή ομάδα αλλά και εμείς θα παλέψουμε μαζί με την ΧΑΝΘ.
Η αύρα που έχουμε ως ομάδα αλλά και η εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις, θα μας βοηθήσουν να έχουμε καλές εμφανίσεις.
Σε πρώτη φάση στόχος μας είναι η πρόκριση στη συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μακάρι να κάνουμε την έκπληξη».


Παύλος Παυλίδης (Αρχηγός Πήγασου Πολίχνης): «Είμαστε χαρούμενοι που θα δώσουμε το «παρών» σε ένα ακόμα Final 4. Εύχομαι αρχικά να γίνουν ωραίοι αγώνες χωρίς τραυματισμούς. Όσον αφορά την ομάδα μας, πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο, αφού όλα τα παιδιά δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση και αυτό αργά ή γρήγορα θα ανταμειφθεί».
Άγγελος Αγγελής (Προπονητής Άρη): «Μέσα από μια διαδικασία 13 αγώνων, σε δυο φάσεις, προκρίθηκαν στο φετινό Final Four οι 4 ομάδες που έδειξαν να ξεχωρίζουν από την αρχή των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Φέτος πιστεύω δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί, παρόλο που ο Ηρακλής έδειξε μια σταθερότητα μέχρι τώρα. Για εμάς επετεύχθη ο αρχικός μας στόχος, που ήταν η πρόκριση σε αυτή τη γιορτή. Τώρα έρχεται ένας νέος και αυτός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της 1ης θέσης. Τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά για αυτό το στόχο και προσπαθούν να βελτιωθούν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά ώστε να είναι έτοιμα να τον διεκδικήσουν. Για εμάς εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους μας, για τους αθλητές όλων των ομάδων να είναι υγιής και να διασκεδάσουν τους αγώνες και για όσους τους παρακολουθήσουν να ευχαριστηθούν τα παιχνίδια μέσα σε φίλαθλα πλαίσια».


Γιώργος Τέλιος (Αρχηγός Άρη): «Παρόλο που είχαμε στο ξεκίνημα αρκετές δυσκολίες, είμαστε πλέον σε καλό επίπεδο και μπορούμε να δείξουμε αρκετά πράγματα. Παίζουμε οι περισσότεροι πρώτη φορά μαζί αλλά είμαστε καλά προπονημένοι. Θέλουμε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και όλα θα φανούν στο γήπεδο. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση και θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια. Θα είναι διαφορετικοί αγώνες σε σχέση με αυτούς της προηγούμενες φάσης. Ανυπομονούμε όλοι να παίξουμε στο Final 4».
Παναγιώτης Σδραυκάκης (Προπονητής ΧΑΝΘ): «Καταρχάς θέλω να εκφράσω την στήριξη μου στο Σύλλογο Όραμα Ελπίδας. Εύχομαι ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει την συγκεκριμένη προσπάθεια. Είναι σημαντικό που επιστρέφει η ΧΑΝΘ μετά από 5 χρόνια στο Final 4. Η εφηβική ομάδα στηρίζεται στα παιδιά που συμμετέχουν και στην ανδρική ομάδα, στη διοργάνωση μπαίνουμε ως αουτσάιντερ αλλά θα κυνηγήσουμε αυτό που μας αξίζει. Στόχος να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».


Νίκος Σδραυκάκης (Αρχηγός ΧΑΝΘ): «Ο πρώτος μας στόχος που αφορούσε την πρόκριση στο Final 4 πραγματοποιήθηκε και πλέον έχουμε νέο στόχο, την παρουσία μας στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Θα επιδιώξουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Υπάρχουν προφανώς διαφορές μεταξύ των ομάδων αλλά από τη στιγμή που βρίσκονται εδώ, αξίζουν να διεκδικήσουν όλοι το καλύτερο δυνατό».