Πέτρος Κάλας: "Θέλουμε πολύ δουλειά στην οργάνωση, αλλά είμαι αισιόδοξος"

O Πέτρος Κάλας,μίλησε στον Νίκο Διαμαντόπουλο, για τον νέο σταθμό της καριέρας του την ΑΕ Κομοτηνής, την επιστροφή του απο την Γερμανία και τις αλλαγές που προτείνει που μπορούν να γίνουν στο ελληνικό βόλει.

 Επιμέλεια: Nίκος Διαμαντόπουλος

Ο ακραίος της θρακιώτικης ομάδας με θητεία στον ΓΣ.Περιστερίου, Πανελλήνιο, Ολυμπιακό, Παναθηναικό, Ροδίων Άθλησις και τα τελευταία δύο χρόνια στην Γερμανία στην LE Volleys μας μίλησε αποκλειστικά από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Καλησπέρα Πέτρο. Απ’ότι ξέρουμε τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόσουν στην Γερμανία αγωνιζόμενος με την φανέλα της LE.Volleys Πώς πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Καλησπερα. Όπως όλα τα αθλήματα επηρεάστηκαν από τον Covid έτσι και το βόλεϊ. Γυρίζοντας απ’την Γερμανία η αρχική μου επιθυμία ήταν να συνεχίσω στο εξωτερικό και την νέα σεζόν. Μάλιστα υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις με μια γερμανική ομάδα, με την οποία εν τέλει δεν ήρθαμε σε συμφωνία καθώς αποφάσισε να αγωνιστεί μόνο με Γερμανούς αθλητές λόγω περικοπής του budget.

 

Δεν είχες άλλες προτάσεις από άλλες ξένες ομάδες λόγω του κορονοιού;

Άλλες προτάσεις από εξωτερικό δεν υπήρξαν. Ίσως λόγω covid, ίσως απλά δεν έτυχε.

Πόσο επηρεάζει η απουσία κόσμου από τα γήπεδα;

Επηρεάζει πάρα πολυ σε όλα τα επίπεδα. Καταρχάς για μας τους αθλητές είναι πάντα ένα έξτρα κίνητρο να παίζουμε μπροστά σε κόσμο, δημιουργεί αδρεναλίνη και ένταση και έχει άλλο ρυθμό το παιχνίδι. Από κει και πέρα υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι . Το βόλεϊ στην Ελλάδα είναι έτσι και αλλιώς απ’τα “φτωχά” μας άθλήματα με την λιγότερη προβολή, άρα και με λιγότερους χορηγούς. Οπότε τα σωματεία χάνουν ακόμα και εκείνα τα λίγα έσοδα που είχαν λόγω των φιλάθλων.

Φέτος βρίσκεσαι στην ΑΕ Κομοτηνής. Πώς πείστηκες να πας στην ακριτική ομάδα και τί έπαιξε ρόλο;

 

Υπήρξαν προτάσεις και από Αθηναϊκές δυνατές ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στην pre league. Σχετικά με το πως πείστηκα, είμαι άνθρωπος που μ’αρέσει να αλλάζω παραστάσεις, και να βιώνω καινούργιες εμπειρίες. Επίσης εδώ κολλάει και το γεγονός ότι δεν μ’αρέσει η ζωή στην Αθήνα πλέον. Παρόλα αυτά και η Α. Ε Κομοτηνής έδειξε έντονο ενδιαφέρον και ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της, έπαιξε το ρόλο του στο να υπογράψω.

Από τις πληροφορίες που έχω, το ρόστερ έχει κάποιους παίκτες με εμπειρία όπως ο Δημητριάδης πχ, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία της ομάδας;

Όπως και συ πολύ σωστά είπες, η ομάδα απαρτίζεται από κάποιους έμπειρους παικτες με παραστασεις όπως ο Θωμάς Δημητριάδης και ο Βασίλης Κυριακίδης αλλά επίσης υπάρχουν και πολλά νεαρά ταλαντούχα παιδιά, και η αυτή η μίξη θεωρώ ότι μέσα απ’την δουλειά θα έχει ένα πολύ ωραίο και ποιοτικό αποτέλεσμα υπό τις οδηγίες του προπονητή μας Ηλία Κρεούζη. Η προετοιμασία της ομάδας πάει αρκετά καλά και μπαίνουμε στο τελευταίο στάδιο της πριν ξεκινήσουμε επίσημα τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, παίζοντας φιλικά.

Φέτος υπάρχει μία διαφορά και μπαίνει στην ζωή μας μία νέα διοργάνωση η Pre League, ποιος είναι ο κύριος στόχος που έχετε θέσει για φέτος;

Φέτος η pre league αναμένεται πολύ ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα. Δεν καθησυχάζομαι, θεωρώ ότι κάθε εβδομάδα θα πρέπει να δίνουμε μάχη για να παίρνουμε πόντους. Δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς. Σχετικά με τον στόχο που με ρωτάς, νομίζω είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για αυτό .

 

Όλοι οι αθλητές έχουν ένα πρότυπο. Ποιο πρότυπο αθλητή έχεις στην ζωή σου και πες μου ένα TOP-5 αγαπημένων αθλητών;

 

Σε μικρότερη ηλικία, στα 16-17 αν δεν κάνω λάθος, είχα την τύχη και την τιμή να είμαι συμπαίκτης στον Ολυμπιακό με τον Κώστα Χριστοφιδέλη, τον Βασίλη Κουρνέτα, τον Γιώργο Στεφάνου και άλλους..αλλά ξεκάθαρα πρότυπο αθλητή θεωρώ τον Χριστοφιδέλη. Τόσο για την αγωνιστική αλλά και την έξωαγωνιστική του εικόνα. Επαγγελματίας με όλη την έννοια της λέξης. Δίπλα σε αυτόν έμαθα πράγματα, χωρίς να έχω και πολλές πολλές επαφές μαζί του. Μόνο που ήμουν μαζί του, στο γήπεδο, στα αποδυτήρια στους αγώνες, στις αποστολές ήταν αρκετό γιατί έβλεπα συνέχεια τι έκανε! Με αυτά πορεύομαι μέχρι και σήμερα και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία βοηθάω και γω τους μικρότερους όπως έκανε και αυτός (!). Τοπ 5 δεν μπορώ να σου πω.. Έχουμε βγάλει τόσους σπουδαίους αθλητές που θα αδικήσω κάποιον.
Αλλαγές στο άθλημα όσον αφορά τους κανόνες του, δεν θα ήθελα να γίνουν. σχετικά με το άθλημα όμως θα ήθελα να δω να έχει μεγαλύτερη προβολή, να ασχολούνται πιο πολλά παιδιά, κυρίως αγόρια. Επίσης θα ήταν ωραίο να δουμε σε διοικητικές θέσεις, είτε ομάδων είτε στην Ομοσπονδία, ανθρώπους που έχουν παίξει βόλεϊ, παλαίμαχους αθλητές. Να συνεχίσουν να προσφέρουν στο άθλημα από διαφορετικό πόστο.

Τι αλλαγές θα ήθελες να γίνουν στο άθλημα;

Αλλαγές στο άθλημα όσον αφορά τους κανόνες του, δεν θα ήθελα να γίνουν. σχετικά με το άθλημα όμως θα ήθελα να δω να έχει μεγαλύτερη προβολή, να ασχολούνται πιο πολλά παιδιά, κυρίως αγόρια. Επίσης θα ήταν ωραίο να δούμε σε διοικητικές θέσεις, είτε ομάδων είτε στην Ομοσπονδία, ανθρώπους που έχουν παιξει βόλεϊ, παλαίμαχους αθλητές. Να συνεχίσουν να προσφέρουν στο άθλημα από διαφορετικό πόστο.

Τέλος, θα ήθελα να μου πεις κάποια λόγια στον κόσμο της ομάδας και μία γνώμη για την ποιότητα του ελληνικού βόλει;

 

Στον κόσμο της ομάδας το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν και εφόσον αλλάξουν αυτά τα παράλογα κατ εμε, μέτρα της κυβέρνησης , να στηρίζουν την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει απ’το χέρι μας για να δουν ωραίο βόλεϊ.
Σχετικά με την ποιότητα του ελληνικού βόλεϊ που με ρωτάς, είναι πολύ σημαντικό το ότι έσπασε το δίπολο Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί τίτλους και φέτος και τον Φοίνικα να κάνει πρωταθλητισμό. Στην οργάνωση βέβαια θέλουμε πολύ δουλειά, αλλά είμαι αισιόδοξος!

 

πηγή: pameathlitika.gr

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ