Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή δουλειά και "νέο αίμα" στην Ελπίδα για να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο

Με τη φιλοδοξία να ξαναφέρουν σταδιακά την Ελπίδα Αμπελοκήπων σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσα από την στοχευμένη και διαρκή προπόνηση και με πίστη στις δυνατότητές τους, μετρούν αντίστροφα για την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 οι παίκτες της ανανεωμένης ανδρικής ομάδας βόλεϊ.

Ένα σύνολο κατά βάση νεανικό, με παίκτες που παρέμειναν από την περσινή ομάδα και την πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής στη Volley League, άλλους που επέστρεψαν στον σύλλογο για να προσφέρουν ακόμα περισσότερα, αλλά και ταλαντούχους εφήβους, οι οποίοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.

Έπειτα από τέσσερις εβδομάδες καθημερινών προπονήσεων στο «Ι. Λεμονίδης», υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Στέφανου Νανά και ακολουθώντας πάντοτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ, η καινούργια ομάδα της Ελπίδας αρχίζει να παίρνει μορφή και να βλέπει μπροστά με αισιοδοξία.«Η διοίκηση της Ελπίδας πήρε μια γενναία απόφαση να αποχωρήσει από την VolleyLeague, χωρίς να έχει πέσει αγωνιστικά, και να ξεκινήσει μια νέα ομάδα με κυρίως νέους και ταλαντούχους παίκτες προερχόμενους από τα σπλάχνα του συλλόγου, αλλά και από επιλεγμένες μεταγραφές κυρίως φοιτητών από όλη την επικράτεια που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη. Επειδή ακριβώς υπάρχει η “δίψα” για μάθηση και διάκριση, οι προπονήσεις κυλούν με μεγάλη συμμετοχή αλλά και διάθεση», τόνισε ο Στέφανος Νανάς, ο οποίος έχει αναλάβει το «χτίσιμο» της Ελπίδας του μέλλοντος, ενώ πρόσθεσε:
«Μετά την διακοπή των προπονήσεων λόγω Covid-19 τον Μάρτιο και με το άνοιγμα τον γυμναστηρίων τον Ιούνιο, η ομάδα δούλεψε για έναν μήνα και ξαναδώσαμε ραντεβού για την έναρξη της προετοιμασίας στα τέλη Αυγούστου. Λόγω του νεαρού της ηλικίας είναι πολύ πιο εύκολο να επανέλθουν οι αθλητές, παρά το γεγονός της μεγάλης αποχής από τις προπονήσεις. Έτσι δεν μας άγγιξε και πολύ η διακοπή και τώρα είμαστε σε κανονικούς ρυθμούς, διανύοντας την τέταρτη εβδομάδα της προετοιμασίας».

Με την πρεμιέρα της Α2 Ανδρών να είναι προγραμματισμένη για τις 7-8 Νοεμβρίου, οι «πράσινοι» ευελπιστούν ότι θα αποκτήσουν σταδιακά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε την κατάλληλη στιγμή να φανούν έτοιμοι για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό.«Αυτό που είπα και στα παιδιά και θα το καταθέσω και εδώ, είναι ότι πραγματικά δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Η προσδοκία μας είναι βδομάδα με την βδομάδα και μήνα με τον μήνα να υπάρχει βελτίωση σε τεχνικά, τακτικά στοιχεία αλλά και στην ψυχολογία μας, ώστε όταν θα φτάσει ο καιρός και με το καλό φτάσουμε στους εφήβους στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, που είναι ο πρώτος μας στόχος, καθώς και στα πλέι οφ ή πλέι άουτ της Α2 Ανδρών, να είμαστε σε τέτοιο βαθμό ετοιμότητας για να πετύχουμε και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει ως ομάδα, βάζοντας τον πήχη πάντα ψηλά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο 51χρονος τεχνικός της ομάδας, για να συμπληρώσει:
«Είμαστε σε έναν όμιλο της Α2 όπου όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και σίγουρα θα περιμένω ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα με πολλά αμφίρροπα αποτελέσματα. Θα προγραμματιστούν προς το τέλος του μήνα τα πρώτα φιλικά για να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα και σιγά-σιγά να δούμε και να σταθεροποιήσουμε τις δυνατότητες του ρόστερ μας, πάντα ταπεινά και με το βλέμμα στο μέλλον, όπως αρμόζει στην φιλοσοφία του συλλόγου».Καταλήγοντας, ο κ. Νανάς απεύθυνε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους των Αμπελοκήπων, αλλά και μία ευχή με ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει της καινούργιας περιόδου:
«Έχουμε στο πλάι μας τους κ.κ. Φωτιάδη, Χατζηνάκο και Ιακωβίδη από τη διοίκηση, που παλεύουν καθημερινά για τις ανάγκες του τμήματος ώστε να μην μας λείψει τίποτα και αυτό που θα κάνω ως ευχή είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστούμε, να ξαναγυρίσει ο κόσμος στις κερκίδες των γηπέδων και να επιστρέψουμε όλοι στους κανονικούς ρυθμούς ζωής και διαβίωσης».Το ρόστερ της ανδρικής ομάδας της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την σεζόν 2020-2021 απαρτίζουν οι εξής:

  1. Ραφαήλ Σιμητός* (19, διαγώνιος/ακραίος, 1,83μ.)
  2. Μιχάλης Ρετζέπης* (19, ακραίος, 1,84μ.)
  3. Θοδωρής Μάρτσης (25, κεντρικός, 1,97μ.)
  4. Μάνος Παχιαδάκης* (18, ακραίος/λίμπερο, 1,81μ.)
  5. Θανάσης Σκλόπης (21, κεντρικός, 1,96μ.)
  6. Φώτης Χατζηχρηστάκης (29, κεντρικός, 1,95μ.)
  7. Βασίλης Σταυρίδης (22, λίμπερο, 1,74μ.)
  8. Μάριος Παπάζογλου* (18, πασαδόρος, 1,87μ.)
  9. Παύλος Μαγδαλιανίδης* (19, ακραίος, 1,85μ.)
  10. Δημήτρης Καρακόλιας (21, ακραίος, 1,91μ.)
  11. Παναγιώτης Χατζηνάκος* (19, κεντρικός, 1,92μ.)
  12. Γιώργος Μπολέτος (23, κεντρικός, 1,97μ.)
  13. Τάσος Τακματζίδης (19, κεντρικός, 1,83μ.)
  14. Λευτέρης Γιαμούκογλου* (19, κεντρικός, 1,94μ.)
  15. Χάρης Ζλατίντσης* (18, λίμπερο, 1,81μ.)
  16. Μιχαήλ Κοτόρνος* (19, διαγώνιος/ακραίος, 1,88μ.)
  17. Γιώργος Αναστασάκης* (19 ετών, διαγώνιος, 1,85μ.)
  18. Γιώργος Σειράς* (16, ακραίος, 1,89μ.)

*με αστερίσκο οι παίκτες που στελεχώνουν επίσης την εφηβική ομάδαΣτιγμιότυπα από την προπόνηση της ανδρικής ομάδας της Ελπίδας, με τον φακό του Imagecreation.gr:

 

πηγή: aselpis.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.