Δευτέρωσε τις νίκες ο Πανερυθραϊκός επί του Βύρωνα

Ο Πανερυθραϊκός παίζοντας αποτελεσματικό βόλεϊ, χωρίς άγχος και με αλλαγές κέρδισε την μαχητική ομάδα των Νέων Βύρωνος με 3-0 σετ.

Η ομάδα του Χατζηπέρρου με αέρα φαβορί φάνηκε να μην πιέζεται από την ομάδα του Βύρωνα που ωστόσο δε το έβαλε κάτω και προσπάθησε σε αρκετά σημεία να απειλήσει χωρίς ωστόσο να πάρει κάποιο χρήσιμο βαθμό από το παιχνίδι.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας χρησιμοποίησε αρκετά παιδιά από τον πάγκο ενώ ο Αρέτας είχε στη διάθεσή του μόλις 10 παίκτες.

Με όπλο το σερβίς και την επίθεση η Νέα Ερυθραία πήρε αρκετούς πόντους και έφυγε με το καθαρό τρίποντο.

Η ανάλυση του αγώνα:

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με σερβίς και άσσο του Κρέτση και γρήγορα ο Πανερυθραϊκός μπήκε μπροστά με 6-1. Η ομάδα του Βύρωνα προσπάθησε να μειώσει με Ντινόπουλο και Κάλφα φτάνοντας στο 6-3. Η ομάδα της Ερυθραίας έδειξε από την αρχή την υπεροχή της , ενώ ένας ακόμα άσσος του Τσικάτου φέρνει τον Πανερυθραϊκό στους 10 πόντους και τους Νέους Βύρωνα να παίρνουν το πρώτο τάιμ άουτ. Δυνατή επίθεση του Παπαδόπουλου αυξάνει κι άλλο τη διαφορά, αλλά το επόμενο σερβίς από τον Τσικάτο βρίσκει φιλέ. Ο επόμενος πόντος για το Βύρωνα έρχεται από τον Χατζηκάλφα για να απαντήσει αμέσως ο Μήττας με πλασέ στο 14-6. Πλασέ του Βαγγέλη Λουκά κλείνει λίγο τη διαφορά στο 16-9. Ο Ντινόπουλος με επίθεση κάνει το 16-11, αλλά αμέσως μετά ένα άστοχο σερβίς από το Βύρωνα φέρνει τον Πανερυθραϊκο μπροστά άλλον ένα πόντο στο 18-11.Ο Βαγγέλης Λουκάς παίρνει το μπλοκ άουτ στο 19-13, ενώ στο 21-13 οι Νέοι Βύρωνος παίρνουν ακόμα ένα τάιμ άουτ. Στην επιστροφή ο Χατζηκάλφας δίνει άλλον ένα πόντο στην ομάδα του στο 21-14. Ωραίο πλασέ του Παπαδόπουλου φέρνει τον Βύρωνα στους 15 πόντους ενώ γρήγορα ο Βήτας κάνει το 23-15. Ο Τσικάτος φέρνει τον Πανερυθραϊκό στο 24-15 για να τελειώσει το σετ με άσσο του Μήττα.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με σερβίς του Παππά για να απαντήσει με επίθεση ο Τσικάτος και να δώσει τον πρώτο πόντο στην Ερυθραία. Άσσος του Βήτα κάνει το 4-3, αλλά γρήγορα ο Ντινόπουλος έκανε το 4-4. Μετά από επίθεση του Παπαδόπουλου από τον Πανερυθραϊκό και απάντηση του Λουκά από το Βύρωνα γίνεται το 7-6. Στο 10-6 και μετά από πλασέ του Παπαδόπουλου από τον Πανερυθραϊκό οι Νέοι Βύρωνα πήραν ακόμα ένα τάιμ άουτ, ενώ στην επιστροφή μια επιθέσεις Παππά και Ντινόπουλου, αλλά και σερβις άουτ του Κρέτση Φέρνουν τις δύο ομάδες στο 11-9. Διαδοχικές επιθέσεις του Βύρωνα βρίσκουν πάνω στο μπλοκ των Βήτα-Τσικάτου, ενώ άστοχο σερβίς απο τον Πανερυθραϊκό . Στο 16-12 ο έρχεται ο Σεβδαλής να αντικαταστήσει τον Τσικάτο και αμέσως μετά ο Αδαμόπουλος φέρνει το 17-12. Ο Χατζηκάλφας μειώνει σε 17-13. Δυνατό μπλοκ από Αδαμόπουλο και Μήττα, έδωσε πόντο στο Βύρωνα αφού βρήκαν φιλέ. Δυνατά ο Ντινόπουλος μείωσε σε 19-16 και αμέσως μετά με επίθεση ο ίδιος σε 19-17. Άουτ επίθεση του Λουκά κάνει το 22-17 και οι Νέοι Βύρωνος παίρνουν ακόμα ένα τάιμ άουτ. Σερβίς άουτ του Λουκά φέρνει τον Πανερυθραϊκό δύο πόντους πριν το τέλος στο 23-19 και στη συνέχεια Χατζηκάλφας και Ντινόπουλος μειώνουν σε 24-21. Μια επίθεση από την ομάδα του Βύρωνα που κατέληξε άουτ έδωσε στον Πανερυθραϊκό τον τελευταίο πόντο και το σετ έληξε με 25-21.

Το τρίτο σετ και μετά από πόντους Τσικάτου και Κάλφα, ξεκίνησε με 1-1, ενώ δύο συνεχόμενες επιθέσεις του Πανερυθραϊκού, έφεραν για πρώτη φορά τον Βύρωνα μπροστά με 1-3. Γρήγορα ο Πανερυθραϊκός ισοφάρισε με 3-3 και ένα μπλοκ Παπαδόπουλου-Βήτα τον έφερε πάλι μπροστά. Ωραίο πλασέ και στη συνέχεια μπλοκ από τον Παππά, φέρνουν τις δύο ομάδες και πάλι ισόπαλες στο 7-7. Άουτ του Καραγιώργου, επίθεση Παπαδόπουλου και Μήττα κάνουν το 13-9, ενώ στο 14-9 οι Νέοι Βύρωνος παίρνουν τάιμ άουτ. Στην επιστροφή, επίθεση του Λουκά καταλήγει φιλέ και μπαίνει ο Μ. Λουκάς για να αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Λουκά. Επίθεση του Βήτα φέρνει τον Πανερυθραϊκό στους 17 πόντους και στη συνέχεια ο Λουκάς τους Νέους στους 13. Δυνατά ο Παπαδόπουλος κάνει το 18-14, ενώ βγαίνει ο Αδαμόπουλος για να μπει ο Φάκας. Στη συνέχεια ο Ντινόπουλος παίρνει το μπλοκ άουτ στο 20-1 και ο Χατζηκάλφας κάνει το 20-16. Ο Μήττας βγάζει τη μπαλα άουτ στο 21-19 για να πάρει τάιμ άουτ ο Πανερυθραϊκός. Δυνατά ο Μήττας δίνει τον 22ο πόντο στην Ερυθραία και βγαίνει ο Βήτας για να μπει ο Σταφυλοπάτης. Ντινόπουλος και Χατζηκάλφας δίνουν 2 πόντους στην ομάδα του Βύρωνα και στο 24-21 παίρνουν ακόμα ένα τάιμ άουτ. Ο Ντινόπουλος μειώνει σε 24-22, αλλά γρήγορα ο Σταφυλοπάτης δίνει τέλος στο σετ και το παιχνίδι κάνοντας το 25-22.

Τα σετ: 25-16, 25-21, 25-22

Διαιτητές: Νικάκης - Τόλιος

Πανερυθραϊκός (Χατζηπέρρος) : Παπαδόπουλος, Τσικάτος, Κρέτσης, Μήττας, Βήττας, Αδαμόπουλος, Πλεμμένος (λ) / Σεβδαλής, Φάκας, Σταφυλοπάτης, Καραγιώργος,

Νέοι Βύρωνος (Αρέτας) : Παππάς, Ντινόπουλος, Λουκάς Β., Χατζηκάλφας, Παπαδόπουλος, Κάλφας, Πετρόπουλος (λ) / Λουκάς Μ.