KYANA MVP της 18ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών η Ξένια Κακουράτου

Η Ξένια Κακουράτου του Άρη είναι η KYANA MVP της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών 2022-2023.


Η λίμπερο των «κιτρινόμαυρων» ήταν η κορυφαία της ομάδας της στην σπουδαία νίκη με 3-2 σετ επί του Ολυμπιακού στο κλειστό της Μίκρας. Η Κακουράτου σε 27 υποδοχές είχε μόλις δύο λάθη με 70% στην υποδοχή και 48% άριστες, ενώ έβγαλε εντυπωσιακές άμυνες που έδωσαν την δυνατότητα στις συμπαίκτριές της σε κόντρα επιθέσεις στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Η Ξένια Κακουράτου αναδεικνύεται για πρώτη φορά στην καριέρα της πολυτιμότερη αθλήτρια και είναι η δεύτερη φετινή KYANA MVP του Άρη μετά την Σαρόν Τσούμπα την 15η αγωνιστική.

 

Η Ξένια Κακουράτου δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Διανύουμε μία περίοδο που η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Σίγουρα όταν κερδίζεις έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο εκτός από βαθμολογική σημασία, η ομάδα κερδίζει και την έξτρα ψυχολογία που χρειάζεται ώστε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Η ομάδα μου απαρτίζεται κυρίως από νεαρές αθλήτριες και τέτοιου είδους νίκες μας ωριμάζουν αθλητικά, γι' αυτό και η χαρά μου είναι διπλή για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για την φετινή σεζόν που άλλαξε ομάδα: «Η αλήθεια είναι πως όχι μόνο φέτος αλλά και πέρυσι σε άλλη ομάδα ξεκίνησα και συνέχισα σε άλλη στην μέση της χρονιάς για διαφορετικούς λόγους. Σίγουρα δεν είναι εύκολο για έναν αθλητή να αλλάζει συνέχεια ομάδες και πόλεις, πόσο μάλλον στη μέση της χρονιάς. Έχω μάθει όμως να προσαρμόζομαι αλλά σίγουρα με βοήθησε πολύ και η ομάδα μου σε αυτό, γιατί από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Άρη με έκαναν όλοι να νιώσω πολύ οικεία και δέσαμε με την ομάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και τους ευχαριστώ όλους γι' αυτό».

Για το αν αδικείτε ο Άρης από την βαθμολογική του θέση:
«Σίγουρα ο Άρης ήταν μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά η σεζόν όμως έχει ανθρώπους μέσα που αγαπάνε και στηρίζουν την ομάδα και με τις προσθήκες που αποφάσισαν να γίνουν τα Χριστούγεννα η εικόνα της ομάδας έχει αλλάξει εντελώς. Σαφώς και η βαθμολογική θέση που έχουμε αυτή την στιγμή δεν νομίζω πως αντικατοπτρίζει την ομάδα, όμως στο χέρι μας είναι να μπορέσουμε να ανέβουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου».

Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Πέρυσι μιλούσαμε για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών όμως φέτος πιστεύω έχει ανεβεί περισσότερο. Όλες οι αγωνιστικές κρύβουν εκπλήξεις και δεν μπορείς κανέναν αντίπαλο να υποτιμήσεις, όπως δεν μπορείς να κανείς και καμία πρόβλεψη για το ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί μας ανεβάζει αγωνιστικά όλες τις αθλήτριες, διότι ο ανταγωνισμός έχει ανεβεί και μόνο να σε βελτιώσει έχει ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το βραβείο της KYANA MVP: «Αν με ρωτούσε κανείς μετά το παιχνίδι που θα έδινα το βραβείο της MVP θα έλεγα σε όλα τα κορίτσια. Πραγματικά ήταν όλες τους εξαιρετικές, ακόμα και τα κορίτσια που ήρθαν απ τον πάγκο σε πολύ κομβικά σημεία βοήθησαν στο μέγιστο την ομάδα. Σίγουρα με χαροποιεί και με τιμά αυτό το βραβείο αλλά θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλη μου την ομάδα, διοίκηση, προπονητές και συμπαίκτριες μου. Λίγο όμως παραπάνω θα ήθελα να το αφιερώσω στον Γιάννη Γιαννάκη διότι φέτος η χρόνια για τον Άρη καθόλου εύκολη δεν ήταν ούτε είναι, αλλά συνεχίζει καθημερινά να είναι δίπλα σε όλες μας και να μας λύνει ότι θέμα κι αν προκύψει ώστε να μπορούμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο».

Κλείνοντας, η Ξένια Κακουράτου αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη... «Θα ήθελα να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες αυτού του θλιβερού γεγονότος που συνέβη στη χώρα μας σήμερα τα ξημερώματα...».

Η κορυφαία επτάδα της 18ης αγωνιστικής:



Πασαδόρος:
Ευαγγελία Τάνη (Α.Σ. Άρης) 5π. (3/8 επ., 2 μπλοκ)

Διαγώνια: Ρεμπέκα Λέιθαμ (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil) 15π. (14/27 επ., 1 μπλοκ).

Κεντρικές:
Νίκη Απλαδά (Α.Σ. Άρης) 12π. (3/7 επ., 9 μπλοκ),  Τζένιφερ Κρος 9π. (6/7 επ., 3 μπλοκ)

Ακραίες: Ευφροσύνη Αλεξάκου (Α.Σ. Άρης) 16π. (14/36 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ, 43% υπ.-29% άριστες), Γιαμίλα Νίζετιχ (Α.Ε.Κ.) 15 (13/21 επ., 2 άσσοι, 68% υπ.-32% άριστες)

Λίμπερο: Ξένια Κακουράτου (Α.Σ. Άρης) 70% υπ. με 48% άριστες.
 
ΚΥΑΝΑ MVP της Volley League Γυναικών 2022-23

1η αγωνιστική: Όλγα Στράντζαλη (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Μάρθα Ανθούλη (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστικήGyselle Silva (Κούβα - Α.Ε.Κ.)
4η αγωνιστική: Audriana Fitzmorris (Η.Π.Α. - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil)
7η αγωνιστική: Anna Mebus (Ολλανδία - Α.Ο. Λαμίας 2013)
8η αγωνιστική: Payton Caffrey (Η.Π.Α. - Π.Α.Ο.Κ.)
9η αγωνιστική: Leah Hardeman (Η.Π.Α. - Α.Σ.Π. Θέτις)
10η αγωνιστική: Panni Petovary (Ουγγαρία - Α.Ο. Αιγάλεω)
11η αγωνιστική: Rosir Calderon (Κούβα - Α.Ε.Κ.)
12η αγωνιστική: Μαρτίνα Ξανθοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)
13η αγωνιστική: Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
14η αγωνιστική: Wilma Salas (Κούβα - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
15η αγωνιστική: Sharon Chepchumba (Κένυα - Α.Σ. Άρης)
16η αγωνιστική: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Α.Ε.Κ.)
17η αγωνιστική: Mojca Pene (Σλοβενία. - Ηλυσιακός Α.Ο.)

18η αγωνιστική: Ξένια Κακουράτου (Α.Σ. Άρης)