Ο Άρης διατήρησε το εντός έδρας αήττητο

Ο Άρης διατήρησε το εντός έδρας αήττητο του στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Οι κιτρινόμαυρες λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο, δυσκολεύτηκαν μετά το πρώτο σετ από τον ΑΟΜ που έδωσε τον πρώτο του αγώνα στο πρωτάθλημα μέσα στο 2022.
 
Στο πρώτο σετ ο Άρης κατάφερε να μετατρέψει το 7-6 σε 12-6 με την Δρακουλίδου να πιέζει από τη γραμμή του σερβίς κι από εκείνο το σημείο η διαφορά ήταν συνεχώς μεταξύ 4 και 6 πόντων με τον Άρη να το κατακτά άνετα με 25-19.
 
Κάτι ανάλογο συνέβη και στο δεύτερο σετ όπου το 4-3 έγινε 7-3 και 11-5 με συνεχόμενες κόντρα επιθέσεις, ωστόσο το μπλοκ του Μαρκόπουλου έφερε το σκορ στο 11-9. Μάλιστα παρόλο που βρέθηκαν ξανά στο -4 (15-11) κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 16-16, αλλά στο 22-21 η Κούλερκαν έχασε κόντρα ισοφάρισης και Μερκάδο έκλεισε το σετ στο 25-22.
 
Στο τρίτο σετ ο Άρης με το καλημέρα προηγήθκε 8-2, 11-3 και 15-15 ωστοσο ο ΑΟΜ μείωσε σε 15-11 χωρίς όμως να μπορέσε να πλησιάσει περισσότερο.
 
Η γνώμη του πάγκου

Γιάννης Τσαϊρέλης (Προπονητής Άρη
): «Μπορεί να φάνηκε εύκολο αλλά είναι σχετικό αυτό. Το Μαρκόπουλο ε΄ιχε μία προσθήκη που δεν είχαμε προλάβει να δούμε. Είμαι ευχαριστημένος γιατί πήραμε μία καθαρή νίκη. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

Έλενα Κανελλοπούλου (Προπονήτρια Μαρκόπουλου): «Σε γενικές γραμμές δεν πήγαμε καλά. Σε ορισμένα σημεία του αγώνα ήμασταν ανταγωνιστικές και ακολουθήσαμε το αγωνιστικό μας πλάνο. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο και προσπαθούμε να αντάξουμε τη νέα μας αθλήτρια στα νέα δεδομένα. Ήμασταν εκτός ρυθμού γιατί είχαμε καιρό να παίξουμε. Με σκληρή δουλειά και με τα παιχνίδια που έρχονται θα δείξουμε καλύτερη εικόνα».

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Μούζουλας, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Φλώρου, Βασδέκης, Γραμματεία: Πασπαλά.
 
Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-22, 25-18)

ΑΣ ΑΡΗΣ (Γιάννης Τσαϊρέλης):
Έβανς, Λάππα, Μερκάδο, Σουάν, Κιουτσιούκη, Δρακουλίδου / Κουρτίδου (λ), Τάνη, Γαϊτανίδου, Μπαλογιάννη.

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL (Έλενα Κανελλοπούλου): Κούλερκαν, Ντε Τζέσους, Αλλαγιάννη, Γιοβάνοβιτς, Καλανταρίδου, Γράβαρη / Κόττα (λ), Γαροφαλάκη, Κωτσαρά, Καραγιάννη.
 
*Τα στατιστικά του αγώνα θα είναι διαθέσιμα την Κυριακή 23/01.