Με ντέρμπι ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Volleyleague Γυναικών

Ο πρώτος γύρος της Volley League γυναικών ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο (11/12) με πολύ σημαντικές αναμετρήσεις από τις οποίες ξεχωρίζει η μάχη του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας στο κλειστό του Αγίου Θωμά Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μάχονται για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή από την 10η αγωνιστική (11 νίκες-1 ήττα το ρεκόρ του) και θέλει να μείνει εκεί με τον Απόστολο Οικονόμου να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

«Είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες που παίζουν καλά τον τελευταίο καιρό και δίκαια διεκδικούν την πρώτη θέση όπως φαίνεται κι από τα αποτελέσματα τους ...», σχολίασε αρχικά ο τεχνικός του τριφυλλιού και συμπλήρωσε:

«Όταν παίζουν ομάδες με ίδιους στόχους δεν υπάρχουν φαβορί. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ με την  έλευση της Λι έχει μεγάλη δύναμη στο φιλέ και για μας είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις δυνατότητες της με το σερβίς μας και να οργανωθούμε καλύτερα στο μπλοκ-άμυνα. Αντιστοίχως, επειδή είναι δυνατός και στο κέντρο, πρέπει να δώσουμε με την υποδοχή μας την ευχέρεια στην πασαδόρο μας να κάνει το παιχνίδι της».

Χωρίς προβλήματα και ο ΠΑΟΚ ο οποίος διανύει ένα δεκαήμερο φωτιά με συνεχόμενα ντέρμπι (έπαιξε με Άρη, Άλμπα, αύριο με ΠΑΟ και την Τρίτη δίνει τον δεύτερο αγώνα του με τη ρουμανική ομάδα για το CEV Cup).

«Με την Άλμπα θα ασχοληθούμε από την Κυριακή, αλλά τώρα το μυαλό μας είναι στον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ντέρμπι κορυφής κι αυτό τα λέει όλα, οπότε αυτό τα λέει όλα», τόνισε ο τεχνικός του Δικέφαλου και συνέχισε:

«Έχουμε 2 βαθμούς διαφορά και είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, παρόλο που δεν κρίνει κάτι αφού είμαστε ακόμη στο φινάλε του πρώτου γύρου. Προσωπικά δεν τα φοβάμαι αυτού του είδους τα παιχνίδια καθώς το όνομα και η δυναμικότητα του αντιπάλου αποτελούν από μόνα τους κίνητρα για να είσαι συγκεντρωμένος. Ο Παναθηναϊκός είναι δίκαια πρώτος, έχει μία πολύ καλή ομάδα με εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις και περιμένω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι η 5η της βαθμολογίας ΑΕΚ υποδέχεται τον 4ο Ολυμπιακό με τη διαφορά των δύο ομάδων να είναι στους δύο βαθμούς.

«Το θετικό για εμάς είναι ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση βελτιώνεται και δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που είχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες», σημείωσε αρχικά ο Κώστας Αρσενιάδης με τον τεχνικό της Ένωσης να συνεχίζει αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγώνα:

«Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, με αντίπαλο μία πολύ δυνατή ομάδα αλλά θέλουμε κι εμείς να αποδείξουμε τη δυναμική μας και να δείξουμε τις δυνατότητες μας. Το ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα με τον ΑΟΘ κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη γιατί ξέρει πλέον ότι δεν έχει άλλα περιθώρια και σίγουρα θα συσπειρωθεί».

«Για πρώτη φορά, μπορέσαμε και δουλέψαμε για μία εβδομάδα και ελπίζαμε ότι θα δουλεύαμε καλά με τις αθλήτριες, αλλά δυστυχώς ήταν περίπλοκη εβδομάδα, με πολλά προβλήματα. Περιμένουμε ότι θα είναι ένα σκληρό ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γενναία απέναντι σε μια καλή ομάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο Ιταλός προπονητής των ερυθρολεύκων Κάρλο Παρίζι.

Το πρώτο σερβίς της 13ης αγωνιστικής θα δοθεί στη Σαντορίνη εκεί όπου ο ΑΟΘ μετά τη μεγάλη του νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού υποδέχεται των εκ των ουραγών της βαθμολογίας Αίαντα Εύοσμου, ενώ στο κλειστό της Μίκρας ο Άρης ψάχνει την επιστροφή του στις νίκες κόντρα στον Ηλυσιακό (που ισοβαθμεί με τον Αίαντα).

Σπουδαίο ματς και στο Χαλκιοπούλειο όπου ο ΑΟ Λαμίας κοντράρεται με τις Αμαζόνες. Η γηπεδούχος ομάδας διανύει περίοδο φόρμας και έχει πλησιάσει την 8η θέση εκεί που βρίσκονται οι Αμαζόνες (με +2 βαθμούς).

Τέλος στον Πειραιά ο Πορφύρας κοντράρεται με τη Θέτιδα με τις δύο ομάδες να έχουν ανάγκη τους βαθμούς έχοντας διαφορετικούς στόχους.

Η αναμέτρηση του Μαρκόπουλου με τον Πανναξιακό θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13/12 στις 18.00 στο κλειστό γυμναστήριο Μεσογείων.

Volley League Γυναικών - 13η αγωνιστική

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. Σαντορίνης 16.00: Α.Ο. Θήρας - Α.Π.Σ. Αίας

Διαιτητές: Λιάκου, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Παπαστάμος, Επόπτες: Ανδρέου, Δρόσος, Γραμματεία: Γαρδέλη.

Μίκρας 18.00: Α.Σ. Άρης - Ηλυσιακός Α.Ο.
Διαιτητές: Τσιούλα, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Καπλάνης, Διονά, Γραμματεία: Χαλκιά.

Χαλκιοπούλειο Λαμίας 18.00: Α.Ο. Λαμίας 2013 - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
Διαιτητές: Χλωρός, Μαυράκης, Παρατηρητής: Παναγής, Επόπτες: Καλαντζής, Στάικος, Γραμματεία: Τσάβου.

Απ. Κόντος Ν. Φιλαδέλφεια 18.45: Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Ονόπας, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Κατσιάρας, Σπίγγου, Γραμματεία: Τάλαρου.

Π. Σαλπέας 20.00: Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Α.Σ.Π. Θέτις
Διαιτητές: Μενεσλής, Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Καλούδας, Ιωάννου Δ., Γραμματεία: Ιωάννου Ε.

Άγιος Θωμάς Μαρούσι 20.30: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Βουδούρης, Μυλωνάκης, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Αρβανίτης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Μαρκόπουλου 18.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil - Πανναξιακός Α.Ο.Ν.