Ντέρμπι κορυφής στη Θεσσαλονίκη

Το τοπικό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στη 2η θέση της βαθμολογίας.


Ασπρόμαυρες και κιτρινόμαυρες έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες την προηγούμενη διετία, αλλά το αυριανό ματς είναι για πρώτη φορά τόσο σημαντικό για την κορυφή του πρωταθλήματος καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, ενώ ένα ακόμη στοιχείο που δίνει άλλο χρώμα στην αναμέτρηση είναι το γεγονός ότι και οι δύο χρησιμοποιούν ως έδρα το κλειστό της Μίκρας.

«Η βαθμολογία δείχνει ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ισοβαθμούμε στη 2η θέση της βαθμολογίας και ο νικητής θα πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα εν όψει της συνέχειας.  Έχουμε κοινή έδρα οπότε κι εδώ δεν υπάρχει ιδιαίτερα πλεονέκτημα πέρα φυσικά από την παρουσία του κόσμου», είπε ο Τάκης Φλώρος ο οποίος έχει φάει με το κουτάλι τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (ως παίκτης και ως προπονητής) σε επίπεδο ανδρών ενώ πέρσι το έζησε και σε επίπεδο γυναικών καθώς οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό του Κυπέλλου, με τον έμπειρο τεχνικό να σημειώνει: «Ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων ένας αγώνας ΠΑΟΚ-Άρης είναι πάντα ιδιαίτερος για την πόλη σε όλα τα αθλήματα και όλοι τον περιμένουν με ενδιαφέρον».

Ο Δικέφαλος έχει μοναδική απουσία αυτήν της Γιάε Γέονγκ Λι, ενώ και στον Άρη ο Γιάννης Τσαϊρέλης δεν υπολογίζει μόνο την Ειρήνη Τσομπανίδου (υποβλήθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε επέμβαση στο γόνατο)

«Είναι ένα πολύ ξεχωριστό ματς, ένα ντέρμπι που πέρα από τον τοπικό χαρακτήρα είναι σημαντικό και για τη βαθμολογία καθώς μετά τη 10η αγωνιστική ισοβαθμούμε στη 2η θέση. Εμείς θέλουμε να διατηρηθούμε ψηλά στη βαθμολογία κι όλα τα κορίτσια είναι έτοιμα», δήλωσε ο κ. Τσαϊρέλης και συμπλήρωσε: «Κι οι δύο ομάδες προερχόμαστε από νίκες και περιμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στη κοινή μας έδρα»

Το πρώτο σερβίς της 12ης αγωνιστικής θα δοθεί νωρίς το μεσημέρι στο ΔΑΚ Ευόσμου εκεί όπου ο τοπικός Αίας, που μετρά έξι σερί ήττες υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που με τη σειρά του προέρχεται από τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι αιωνίων.

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται στο Μελίνα Μερκούρη, με τον Ολυμπιακό να θέλει να επιστρέψει στις νίκες, όπως και ο Α.Ο. Θήρας που έχει ταλαιπωρηθεί από απουσίες το τελευταίο διάστημα.

Μετά την πρώτη του φετινή νίκη, ο Ηλυσιακός επιστρέφει στις εντός έδρας αναμετρήσεις και θα υποδεχθεί το Μαρκόπουλο, το οποίο μπορεί να ηττήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ, όμως έδειξε καλά στοιχεία καθ'ολη την διάρκεια του αγώνα.

Στις αγωνιστικές υποχρεώσεις επιστρέφει ο Πανναξιακός, ο οποίος θα φιλοξενήσει στη Νάξο τον Πορφύρα.

Την Λαμία θα υποδεχθεί στη Βούλα η ομάδα της Θέτιδας, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η Θέτιδα θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στο κυνήγι της τετράδας, ενώ ο ΑΟΛ θέλει να απομακρυνθεί και άλλο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Δύσκολη έξοδο έχει και η Α.Ε.Κ., καθώς θα αναμετρηθεί με τις Αμαζόνες στη Νέα Ερυθραία, με την ομάδα του Κώστα Γκούντα να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην έδρα της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Δ.Α.Κ. Ευόσμου 13.00: Α.Π.Σ. Αίας - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Δημητρίου, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: ΣΙδηράς, Επόπτες: Καπλάνης, Διονά, Γραμματεία: Λάμπρου.

Μ. Μερκούρη 17.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Θήρας
Διαιτητές: Ονόπας, Ράντσιου, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Καλούδας, Τσίτσικας Ν., Γραμματεία: Καστάνη.

Μίκρας 18.00: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Σ. Άρης
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Βασδέκης, Λούμσι, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.

Α. Φώτσης 19.00: Ηλυσιακός Α.Ο. - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
Διαιτητές: Φραγκάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Σταυράτη, Σταθοπούλου Μ., Γραμματεία: Οικονόμου Δ..

Δ.Α.Κ. Νάξου 19.00: Πανναξιακός Α.Ο.Ν. - Α.Ο.Φ. Πορφύρας
Διαιτητές: Πρεντζάς, Βελώνης, Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Σαμοθράκης, Θεοδοσίου, Γραμματεία: Τζακωνιάτου.

Γ. Γεννηματάς 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις - Α.Ο. Λαμίας 2013
Διαιτητές: Νικάκης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Γεωργοπούλος, Επόπτες: Μουζακίτη, Ανδρέου, Γραμματεία: Πεσίνογλου.

Στ. Καλαϊτζής 20.00: Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Μενεσλής, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Βαρατάσης, Κουρτεσιώτης, Γραμματεία: Τάλαρου.