Αλεξάνδρα Μεροδουλάκη: Η πασαδόρος που ανάγκασε τον Τάκη Φλώρο να την αποθεώσει στα 16 της χρόνια

Ήταν η έκπληξη του διεθνούς τουρνουά «Νομίκεια» που διοργάνωσε ο Α.Ο. Θήρας πριν από 10 μέρες και από το... πουθενά άφησε άφωνους με τις εμφανίσεις της όλους όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες είτε από το κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. είτε μέσω live streaming.

Ο λόγος για την 16χρονη πασαδόρο του Π.Α.Ο.Κ. Αλεξάνδρα Μεροδουλάκη, η οποία με το... καλημέρα άφησε υποσχέσεις για το μέλλον στο γυναικείο βόλεϊ.

Η νεαρή αθλήτρια που είναι από τις μικρότερες σε ηλικία στο φετινό πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών βρέθηκε στο ρόστερ της γυναικείας ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. για το διεθνές τουρνουά στη Σαντορίνη, μετά την ίωση που ταλαιπωρούσε την Ελισάβετ Ηλιοπούλου και την κράτησε στη Θεσσαλονίκη. Η Αλεξάνδρα Μεροδουλάκη που έδειξε τις αρετές της από την αρχή δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αναγκάζοντας τον προπονητή της, Τάκη Φλώρο, να την αποθεώσει.

«Στο τουρνουά της Σαντορίνης η Αλεξάνδρα μπήκε στο γήπεδο λες και είχε εμπειρία χρόνων. Προσωπικά τη θεωρώ βολεϊκή ευφυία» δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια ο Τάκης Φλώρος, με την Αλεξάνδρα Μεροδουλάκη στη πρώτη συνέντευξη της ζωής της που έδωσε στο volleyball.gr έδειξε πως παραμένει προσγειωμένη και με ξεκάθαρους στόχους στο μυαλό της.

«Όλα αυτά τα οφείλω στη διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ. και στο προπονητικό επιτελείο που με εμπιστεύτηκαν. Παίζω δίπλα σε καταξιωμένες αθλήτριες και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, ειδικά στο πρώτο μου τουρνουά που έπαιξα στη Σαντορίνη. Ήταν φοβερή πρώτη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Είχα πολύ άγχος η αλήθεια είναι γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τις συμπαίκτριές μου. Ήθελα να βγάλω ασπροπρόσωπη την ομάδα. Η παρουσία του κ. Φλώρου στη πάγκο παίζει σημαντικό ρόλο για εμένα και του οφείλω πολλά. Είμαι τυχερή και ευγνώμων που τον έχω για προπονητή μου. Σίγουρα οι δηλώσεις του αλλά και των συμπαικτριών μου με βοηθούν στο να συνεχίσω την σκληρή δουλειά με την ίδια ενέργεια αλλά παραμένω προσγειωμένη και θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά. Τι επιφυλάσσει το μέλλον μόνο ο Θεός το ξέρει» ήταν το πρώτο της σχόλιο.

Η στήριξη των γονιών της και ο συνδυασμός ακαδημαϊκής μόρφωσης με τον πρωταθλητισμό

Η Αλεξάνδρα Μεροδουλάκη θεωρείται και από τις καλύτερες μαθήτριες στη Β’ Λυκείου έχοντας ως στόχο να... ξεπεράσει το 19,9 που είχε ως βαθμό στην Α’ Λυκείου και να περάσει στην οικονομική στρατιωτική σχολή.

«Έπρεπε να αφήσω το σχολείο για αρκετές μέρες για να πάω στο τουρνουά στη Σαντορίνη και τους είπα ότι έπρεπε να πάω με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ.. Δεν θέλω να αφήσω ούτε το βόλεϊ ούτε την ακαδημαϊκή μόρφωση πίσω και θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω στο μέγιστο βαθμό. Το βόλεϊ το ξεκίνησα κυρίως λόγω ύψους στην 1η γυμνασίου. Με βοήθησε πολύ και ο πρώτος μου προπονητής ο Θανάσης Δράμπας και τον ευχαριστώ».

Η Αλεξάνδρα είναι η μικρότερη στην οικογένεια Μεροδουλάκη, με τους γονείς της και τα άλλα τρία μεγαλύτερά της αδέρφια να της δείχνουν αμέριστη υποστήριξη στα όνειρα και στους στόχους της.

«Οι γονείς μου με υποστηρίζουν πάρα πολύ. Είμαι η μικρότερη μεταξύ τεσσάρων αδερφών και όλοι τους ξέρω την αγάπη μου για το βόλεϊ. Θέλω να τους κάνω όλους περήφανους γιατί με πιστεύουν πάρα πολύ. Τα παιχνίδια που δώσαμε στα Νομίκεια τα είδαν όλα και ήταν πολύ χαρούμενοι. Το πρώτο πράγμα που μου έλεγαν είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές που με επέλεξαν να πάω με την υπόλοιπη αποστολή, δίνοντάς τους την ευκαιρία να με δουν να παίζω σε αυτό το επίπεδο».

«Πρότυπο μου η Πολωνή πασαδόρος Βόλοζ, θέλω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα»

Όπως όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες, η Αλεξάνδρα Μεροδουλάκη παρακολουθεί το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο βόλεϊ στον ελεύθερό της χρόνο, έχοντας ως πρότυπο την Πολωνή πασαδόρο της Ιταλικής Κονελιάνο Τζοάνα Βόλοζ.

«Παρακολούθησα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών και το επίπεδο αυτό είναι το ταβάνι που θέλω να φτάσω. Να παίξω όπως παίζουν και σε αυτό το επίπεδο. Πάντα μου άρεσε να παρακολουθώ την Πολωνή πασαδόρο Βόλοζ που δυστυχώς δεν ήταν στο ευρωπαϊκό. Θέλω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον».

Συνέντευξη: Τίμος Αθανασόπουλος (Γραφείο Τύπου Ε.Ο.ΠΕ., volleynews.gr), Ηλίας Παπαϊωάννου (Εφημερίδα Αμαρυσία, volleyplanet.gr)