O ΠΑΟ ζητά σύσκεψη των σωματείων και συνέχιση της Volleyleague γυναικών

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος έστειλε επιστολές στις Ομοσπονδίες βόλεϊ και μπάσκετ προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η επιστολή προς την ΕΟΠΕ ανέφερε

«Με βαθύ το συναίσθημα ευθύνης εν μέσω των αντικειμενικά δύσκολων ημερών που έχει βρεθεί όλη η υφήλιος, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, παρακολουθεί και αυτός με αγωνία την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και τα μέτρα αντιμετώπισης της.

Οι ανθρώπινες απώλειες από τον ιό, και οι κοινωνικές επιπτώσεις από τον αναγκαστικό περιορισμό των δραστηριοτήτων, θα αφήσουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους, και ευχόμαστε με δύναμη αλλά και σωφροσύνη να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία να τα ξεπεράσει.

Ο Σύλλογός μας έχει βρεθεί, όπως και το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε περιορισμό και αναστολή εργασιών. Όμως όπως γνωρίζετε η τελευταία ΚΥΑ αναφέρει ότι εξετάζεται η επανέναρξη – με αυστηρότερα μέτρα φυσικά – των πρώτων κατηγοριών των ομαδικών αθλημάτων.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, και σας ζητούμε την άμεση οργάνωση τηλεδιάσκεψης, με όλες τις ομάδες της Volley league Γυναικών, έτσι ώστε να αποσαφηνίσουμε – τουλάχιστον μεταξύ μας – εάν οι ομάδες αρχικά θέλουν, και εάν φυσικά μπορούν, να ακολουθήσουν αυστηρότερο υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαία μοριακά ή Rapid τεστ, εν όψη προπονήσεων και αγώνων, καθώς και πολύ μικρότερο αριθμό παρευρισκόμενων κατά την τέλεση των αναμετρήσεων. Κρίνουμε ότι αυτή η κίνηση θα είναι αρκετά διαφωτιστική, και εάν όλοι συμφωνήσουμε, η φωνή μας θα είναι δυνατότερη στα αυτιά των ανθρώπων που κρατούν την μοίρα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα χέρια τους.

Πληροφοριακά και προκαταβολικά, σας αναφέρουμε ότι εμείς σαν Σύλλογος θα αποδεχτούμε όποια μέτρα απαιτεί η Πολιτεία για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

Με την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει να έχει ζωή το άθλημά μας, διατελούμε μετά τιμής, και αναμένουμε την απάντησή σας.

Ουσιαστικά λέμε 3 πράγματα:

1. Θέλουμε επανέναρξη

2. Είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε όλα τα προτεινόμενα πρωτόκολλα για κάτι τέτοιο.

3. Προτείνουμε τηλεδιάσκεψη με τα υπόλοιπα σωματεία για να ξέρουμε ποιοι θέλουν και μπορούν και ποιοι όχι».

Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η επιστολή προς την ΕΟΚ με τα δεδομένα που ισχύουν στο μπάσκετ γυναικών.