Οι 12 προπονητές ψήφισαν: Καλύτερη ακραία η Ανίκα Μπρίνκμαν

Το καλοκαίρι του 2019 η Ανίκα Μπρίνκμαν επέστρεψε στην αγαπημένη της Σαντορίνη, την οποία τη σεζόν 2015-16 οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία τους μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος της Volleyleague.

Η Γερμανίδα ακραία επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΟ Θήρας και είναι από τα βασικά γρανάζια της φετινής μηχανής που έχει δημιουργήσει ο Μπράνκο Γκάιτς. Μετά από 11 αγωνιστικές η Ανίκα Μπρίνκμαν έχει πετύχει 164 πόντους με 127/302 επιθέσεις (42,1% αποτελεσματικότητα), 7 μπλοκ, 30 άσσοι και 50% στην υποδοχή σε 236 προσπάθειες, κερδίζοντας 5 ψήφους από τους 12 προπονητές της Volleyleague γυναικών.

«Η Volleyleague έχει ανέβει επίπεδο»

Η Ανίκα Μπρίνκμαν δήλωσε στο volleyball.gr: «Το πρωτάθλημα σε σχέση με πριν τρία χρόνια που είχα παίξει έχει ανέβει επίπεδο. Περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί και οι αγώνες είναι ανταγωνιστικοί. Η παρουσία ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ εμπλουτίζει το πρωτάθλημα και το κάνει συναρπαστικό. Ο Ολυμπιακός θεωρώ παραμένει ένα σκαλί πιο πάνω σε ποιότητα, όμως δεν παίρνει τόσα εύκολα τα αποτελέσματα όπως το παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πέσει επίπεδο, αλλά ότι οι υπόλοιποι έχουν ανέβει. Ο ΑΟ Θήρας φέτος έχει πολύ καλή ομάδα και πιστεύω μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Έχουμε υψηλούς στόχους με τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο και δουλεύουμε καθημερινά σε όλους τους τομείς. Θα παλέψουμε ακόμα πιο πολύ σοτν δεύτερο γύρο, παρά το δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε έτοιμες να πετύχουμε τις νίκες που θέλουμε για να είμαστε χαρούμενες στο τέλος της σεζόν».

Οι ψήφοι των προπονητών

Τέιλορ Άγκοστ (ΑΣ Άρης) - 5 ψήφοι
Ανίκα Μπρίνκμαν (ΑΟ Θήρας) - 5 ψήφοι
Έλεν Αμαράλ (Πανναξιακός ΑΟΝ) - 3 ψήφοι
Ελίζαμπεθ Χουντ (Ολυμπιακός ΣΦΠ) - 3 ψήφοι
Μόνικα Πότοκαρ (Παναθηναϊκός ΑΟ) - 2 ψήφοι
Κριστίν Μίλεν (Πανναξιακός ΑΟΝ) - 2 ψήφοι
Άνα Ζιβογίνοβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ) - 2 ψήφοι
Εύα Χαντάβα (ΠΑΟΚ) - 1 ψήφος
Κλαούντια Κατσορόφσκα (ΠΑΟΚ) - 1 ψήφος