Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-0 του Άρη στο κλειστό τους Μετς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Α1 γυναικών.

Οι «πράσινες» βρήκαν λύσεις και είχαν τον έλεγχο απέντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που κόντραρε κυρίως στο δεύτερο και το τρίτο σετ. Με αυτό το «τρίποντο» ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 36βαθμούς (2η θέση) ενώ ο Άρης παρέμεινε στους 20 (7η θέση).

Με όπλο το σερβίς ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή του πρώτου σετ διαφορά ασφαλείας (11-5, 15-6) με το σετ να ολοκληρώνεται 25-11 με άσο της Αλίκης Κωνσταντινίδου.

Στο δεύτερο σετ, ο Άρης παρουσιάστηκε περισσότερο ανταγωνιστικός και προσπάθησε να μειώσει τα λάθη. Ο άσος της Πολ έδωσε προβάδισμα +3 (8-5) στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ αλλά οι φιλοξενούμενες με άσο της Κις μείωσαν στον πόντο (8-7). Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και πάλι ο Παναθηναϊκός έφτασε πρώτος με άσο της Κωνσταντινίδου (16-12). Η Αλεξάκου κρατούσε σε εκείνο το σημείο επιθετικά τον Άρη (17-15, 18-17) αλλά οι γηπεδούχες αντέδρασαν στην πίεση του αντιπάλου και κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 σετ με 25-20 (μπλοκ Πολ στην Καετάνο).

Στο τρίτο σετ, ο Παναθηναικός ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 12-9.Ωστόσο, ο Άρης κατάφερε να ροκανίσει, με δυο άσους της Έλενας Κωνσταντινίδου να μειώσει σε 13-10 και να ισοφαρίσει 13-13 με άσο της Πεσόα. Οι «πράσινες» έφτασαν πρώτες με 16-13 στπ β’ τεχνικό τάιμ άουτ ενώμε πλασέ η Πεσόα έκανε το 22-20. Η Μερτέκη ήταν αυτή που τελείωσε το σετ με 25-22 και οι γηπεδούχες πανηγύρισαν ακόμα ένα «τρίποντο» στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Η γνώμη του πάγκου

Καζάζης: «Σαφέστατα και μας έχει επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Όμως σιγά σιγά βρίσκουμε το ρυθμό μας και σήμερα πήραμε το τρίποντο ήταν το ζητούμενο».

Σολκίδης: «Δεν πήγαμε καλά στην υποδοχή, που αυτή είναι και το βαρόμετρο. Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι και όταν προσπαθήσαμε να το κάνουμε, ο Παναθηναϊκός που είχε σε πολύ καλή μέρα την καταπληκτική Μερτέκη, έπαιρνε αυτό που ήθελε.

Τα σετ: 25-11, 25-20, 25-22

Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Δ. Καζάζης): Ρίτσι, Χρυσομάλλη, Φιλντ, Πολ, Μερτέκη, Κωνσταντινίδου Α., Ρόγκα (λ),Καββαδία, Λαγουδάκη
Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου Ε., Καετάνο, Κις, Καραφουλίδου, Κελεσίδου λ/ Χίντζιου λ, Πήττα