Σάρωσε στη Μπούρσα ο Ολυμπιακός

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, στο δυνατό Τουρνουά που διεξήχθη στην Μπούρσα.

Ο Θρύλος πέτυχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς με σπουδαίες ανατροπές κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, όπως η Μπούρσα, η Πρότον Σάρατοφ, η Μαρίτζα Πλόβντιβ και η Αζεραϊλ Μπακού και κατέκτησε την 1η θέση μετά την επικράτηση στον τελικό απέναντι στην πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν. Πέρα από την ομαδική διάκριση η παρουσία του Ολυμπιακού, συνοδεύτηκε και από ατομικές διακρίσεις, αφού η Σάσκια Χίππε, αναδείχθηκε MVP του Τουρνουά και η Κατερίνα Γιώτα καλύτερη κεντρική. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έμεινε απόλυτα ικανοποιήμενος από την παρουσία της ομάδας στο διεθνές τουρνουά και από τα στοιχεία που έδειξε μέσα από τους τέσσερις αγώνες, 

Διαβάστε τι δήλωσαν στο osfp.gr ο κόουτς του Θρύλου και η Κατερίνα Γιώτα. Αναλυτικά:

Κοβάτσεβιτς: «Ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε»

O προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς μετά την κατάκτηση του Τουρνουά στην Μπούρσα δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Αυτό το Τουρνουά ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Και για εμένα και για τις παίκτριες. Πραγματικά ήταν ένα μεγάλο και δυνατό τουρνουά με πολύ δυνατά παιχνίδια. Όλες οι ομάδες ήταν κοντά σε ποιότητα. Στο τελευταίο μας παιχνίδι μπορεί να μην βγάλαμε αυτή την ποιότητα και να ήταν το χειρότερό μας από αυτή την πλευρά. Αλλά η μαχητικότητα που δείξαμε και η στενή σχέση μεταξύ ολόκληρης της ομάδας ήταν  ό,τι καλύτερο έχουμε εμφανίσει. Ήταν ένα νέο στοιχείο που παρουσιάσαμε και πραγματικά ήταν πολύ καλό. Κρατάμε ότι ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Κατερίνα Γιώτα: «Θα μας δώσει επιπλέον ώθηση»

Η Κατερίνα Γιώτα που αναδείχθηκε καλύτερη κεντρική του Τουρνουά δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενες για την κατάκτηση του κυπέλλου σε αυτό του τουρνουά.  Ήρθαμε να δώσουμε δυνατά παιχνίδια για να δούμε που βρισκόμαστε ενόψει της Ευρώπης και του Ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν ξέρω κατά πόσο είχαμε στο μυαλό μας, όταν ήρθαμε εδώ, ότι θα κατακτήσουμε το Κύπελλο.  Σίγουρα το γεγονός ότι δείξαμε από την αρχή ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση δείχνει και τους στόχους μας και τη διάθεση να τα πάμε καλύτερα στην Ευρώπη από τις άλλες χρονιές.  Η Ευρώπη κάθε χρόνο είναι πιο… κοντά και πιστεύω ότι αυτό το ξεκίνημα θα μας δώσει επιπλέον ώθηση. Είναι σημαντικό ότι σταθήκαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε τόσο δυνατές ομάδες.  Η ατομική μου διάκριση σίγουρα με κάνει πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ τα κορίτσια γιατί δεν αποτελεί προσωπική επιτυχία. Είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς που γίνεται. Από τις αθλήτριες, το προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση».

ΠΗΓΗ www.osfp.gr