Τζανακάκη: «Νίκη ψυχολογίας εν όψει Ολυμπιακού»

Η Γεωργία Τζανακάκη αναδείχτηκε MVP της 4ης αγωνιστικής στον Α’ γύρο της Β’ φάσης της Α1 γυναικών, καθώς πρόσφερε πολύτιμες λύσεις στον Παναθηναϊκό και τον βοήθησε να φύγει νικητής από τη Θεσσαλονίκη με 3-1 επί του Ανατόλια.
Η έμπειρη κεντρική του «τριφυλλιού» στάθηκε στο γεγονός ότι για μια ακόμη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα η ομάδα της καταφέρνει να ανατρέψει εις βάρος της σκορ και τόνισε ότι θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση εν όψει του ντέρμπι της Δευτέρας (7/3, 17:15, σπορ+) με τον Ολυμπιακό στο Μετς:

«Η αλήθεια είναι ότι στη Β’ φάση έχουμε παρουσιάσει ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο ως ομάδα, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Έτσι για άλλη μια φορά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από λάθη δικά μας, όμως βρήκαμε τη δύναμη να το ανατρέψουμε. Το κάναμε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και γενικώς δεν φοβόμαστε όταν χάνουμε το πρώτο σετ.

Αναμφίβολα, αυτή η νίκη αποτελεί τονωτική ένεση εν όψει του Ολυμπιακού, γιατί σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχαμε χάσει από το Ανατόλια, ή αν είχαμε αφήσει έστω και βαθμό στη Θεσσαλονίκη», ήταν τα πρώτα λόγια της 31άχρονης διεθνούς αθλήτριας του Παναθηναϊκού και συνέχισε εστιάζοντας στο «αιώνιο» ντέρμπι και τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μετά τα επεισόδια στο πρόσφατο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Καραϊσκάκη:

«Αγωνιστικά δεν έχουμε βρει τον καλύτερό μας ρυθμό, όμως, κάθε αγωνιστική προσπαθούμε να βγάζουμε στο γήπεδο το καλύτερό μας πρόσωπο. Νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα σταθερότητας και ενδεχομένως αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες να είναι ισοδύναμες. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος και χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα καταφέρουμε να ανοίξουμε την υπέρ μας διαφορά. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να πάμε κι εμείς στο Ρέντη και θεωρώ βέβαιο ότι μέχρι τότε θα υπάρξουν απώλειες και για τις δύο ομάδες.

Όσο για τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία για τα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και αντίστροφα, το βρίσκω σωστό γιατί πολλές φορές η κατάσταση ξεφεύγει και αντιμετωπίζουμε δυσάρεστα γεγονότα στα γήπεδα. Δυστυχώς την ποδοσφαιρική βία την βιώνουν και τα υπόλοιπα αθλήματα και έχουμε φτάσει πολλές φορές να αγωνιζόμαστε κι εμείς σε πολύ φανατισμένο κοινό και να φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα. Θέλουμε τον κόσμο να έρχεται και να γεμίζει τα γήπεδα, αλλά από την άλλη δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η βία. Οπότε σε πρώτη φάση καλό είναι να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, έστω και προληπτικά».
πηγη ΕΟΠΕ