Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάσω Καραντάσιου στο sports3.gr: «Το κρεββάτι του πόνου σε κάνει πιο σοφή»

Έχει συμπληρώσει 30 χρόνια μέσα στα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ και του βόλεϊ, κατέκτησε παγκόσμιους τίτλους, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεκάδες πανελλήνιους τίτλους.

Ταύτισε το όνομα της με το μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και δικαίως την αποκάλεσαν «βασίλισσα της άμμου». Ο λόγος για τη Βάσω Καραντάσιου η οποία σε όλο τον αγωνιστικό της βίο και παρά τις μεγάλες καταπονήσεις και την πίεση που συνόδευαν την πορεία της για τις διακρίσεις απέφυγε τους μεγάλους τραυματισμούς.

Ενας τραυματισμός όμως στους χιαστούς πριν από τέσσερα χρόνια έβαλε τέλος ακόμα και στην ερασιτεχνική ενασχόληση της με το μπιτς βόλεϊ καθώς οι γιατροί της είπαν πως θα μπορούσε να αποφύγει το επίπονο χειρουργείο και με συντήρηση να επουλώσει την πληγή στους χιαστούς.

Το μήνυμα του… χιαστού

Αφιερώθηκε στη σχολή που δημιούργησε στην Πάτρα, απορροφήθηκε στις οικογενειακές υποχρεώσεις και στην ανατροφή του αγαπημένου της Κωνσταντίνου και έτσι την άμμο την πατούσε μόνο για να διδάξει το άθλημα. Ολα αυτά μέχρι τις 20 Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα αποφάσισε να δώσει έναν αγώνα επίδειξης με τους μαθητές της στη σχολή μπιτς βόλεϊ που διατηρεί στην Πάτρα.

Μετά από καιρό επιβάρυνε τα πόδια της και ο πληγωμένος χιαστός από το παλιό τραύμα δεν άντεξε. Εκοψε τον πρόσθιο και έσπασε ο μηνίσκος. Το πόδι της κλείδωσε σε σχήμα «γάμα» και δε μπορούσε να κάνει ούτε αξονική. Μετά από 20 ημέρες έκανε τελικά το διπλό χειρουργείο που στέφθηκε με επιτυχία και πλέον αναρρώνει στο κρεββάτι του πόνου.

«Δεν τραυματίστηκα στο φόρτε μου»

Το sports3.gr επικοινώνησε με τη Βάσω Καραντάσιου και μίλησε για την περιπέτεια της, τη σχολή της αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια: «Δεν τραυματίστηκα τότε που ήμουν στα φόρτε μου και την πάτησα τότε. Δεν ξαφνιάστηκα όμως. Ο οργανισμός πάντα μας προειδοποιεί για αυτά που έρχονται κι εγώ δεν εκτίμησα σωστά τα σήματα που μου έδινε. Είχα πάθει τη ζημιά πριν τέσσερα χρόνια, είχα κάνει αποκατάσταση αλλά τώρα που ήμουν ανέτοιμη έγινε η ζημιά. Ολα γίνονται για κάποιο λόγο. Στεναχωριέμαι που είμαστε πολλές ώρες στο κρεββάτι αλλά από την άλλη ήταν μία ευκαιρία για να κοιτάξω λίγο τη Βάσω, να ξεκουραστώ και να σκεφτώ για τα επόμενα βήματα».

«Περήφανη για ότι πέτυχα»

Οπως μας εξομολογήθηκε η Καραντάσιου της λείπουν οι μεγάλες συγκινήσεις που έζησε κυρίως με την Έφη Σφυρή αλλά και τη Βίκυ Αρβανίτη: «Ναι, μου λείπουν όλα αυτά αλλά δεν έχω παράπονο. Εζησα μεγάλες στιγμές όταν ο ελληνικός αθλητισμός ήταν στα πάνω του. Κάναμε μεγάλους αγώνες, γύρισα όλο τον πλανήτη και συμμετείχαμε σε κορυφαίες διοργανώσεις. Τα κατορθώματα μας τα διηγούμαι στους μαθητές μου και στον γιο μου Κωνσταντίνο ο οποίος όσο μεγαλώνει παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και είμαι περήφανη για όλα αυτά. Είναι η ζωή μου και προσπαθώ να του μαθαίνω συνέχεια πράγματα. Αλλά και οι μαθητές στη σχολή είναι για μένα μία μεγάλη έκπληξη. Νέα παιδιά, επαγγελματίες που θέλουν να μάθουν το μπιτς βόλεϊ και αυτό είναι ότι πιο υγιές και δυνατό έχω ζήσει».

Το μεταπτυχιακό και η σχολή

Μελλοντικά η Καραντάσιου έχει να αποφασίσει εάν θα μείνει για πάντα στην Πάτρα ή θα επιστρέψει στην Αθήνα λόγω και της υπηρεσίας της στο λιμενικό αλλά για την ώρα όπως λέει προέχει η αποκατάσταση της υγείας της: «Θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο σε μένα και σκέφτομαι να κάνω και ένα μεταπτυχιακό πάνω στις πανεπιστημιακές σπουδές που έχω ήδη κάνει. Παίρνω πολύ αγάπη από τον κόσμο που με γνώρισε και με αγάπησε στα γήπεδα και αυτό το εισπράττω κάθε μέρα και στη σχολή μου. Πρώτα θέλω να κάνω καλή αποκατάσταση και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου. Το σίγουρο είναι πως το κρεββάτι του πόνου σε κάνει πιο σοφή».

ΠΗΓΗ https://beachvolley.sports3.gr/

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.