Συνέντευξη της Μανωλίνας Κωνσταντίνου

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το μπιτς βόλεϊ το 2009 με συμπαίκτρια την Μαριότα Αγγελοπούλου. Τα αποτελέσματα που έφεραν ως ομάδα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, με αποκορύφωμα την 5η Ευρωπαϊκή θέση στο U- 20, αλλά και το Χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το 2009.

 

- Αγωνίζεσαι εκτός από το μπιτς βόλεϊ στην ομάδα της ΑΕΛ στην σάλα, στην Α1 γυναικών. Ποιο άθλημα σου αρέσει πιο πολύ;

«Δεν μπορώ να πω πως ξεχωρίζω το ένα άθλημα από το άλλο. Μου αρέσουν και τα δύο το ίδιο. Θα αποφασίσω στο μέλλον και ανάλογα πάντα από τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν στο καθένα άθλημα με ποιο θα ασχοληθώ αποκλειστικά».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σας οι φετινοί με την Μαριότα Αγγελοπούλου;

«Να παίζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτερα και να μπορέσουμε στα τουρνουά που θα συμμετέχουμε να πάρουμε όσο πιο υψηλές θέσεις γίνεται και ειδικά στις πανευρωπαϊκές διοργανώσεις της Κατάνια και του Πόρτο».

- Είσαι μαθήτρια του 20 και συγχρόνως ασχολείσαι με το μπιτς βόλεϊ, προλαβαίνεις να τα συνδυάσεις;

«Όλα πιστεύω είναι θέμα προγράμματος. Δεν παραμελώ ούτε το σχολείο μου, ούτε τις προπονήσεις μου. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να είναι μορφωμένος».

- Εσύ μένεις στην Κύπρο, η συμπαίκτρια σου στην Ελλάδα, πότε βρίσκεται χρόνο για προπονήσεις;

«Είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής δεν είχαμε το χρόνο που θέλαμε για να προπονηθούμε μαζί, καθώς εγώ και η Μαριότα είχαμε εξετάσεις. Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις μας οι σχολικές, θα μπορούμε να προπονηθούμε σαν ομάδα».
 

- Πώς ήταν η συμμετοχή σας στο Athens Golden Cup;

«Είναι μια εξαιρετική διοργάνωση και χάρηκα τον κάθε πόντο παρουσίας μου στην Πλατεία Συντάγματος. Μακάρι να γίνει θεσμός».

- Υπάρχει ανάπτυξη στο μπιτς βόλεϊ στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Που οφείλεται αυτό;

«Ο καινούριος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δαμιανός Χατζηδαμιανού, έχει στόχο να βελτιώσει πολύ το μπιτς βόλεϊ και τα έχει καταφέρει εξαιρετικά. Ο προπονητής μας κάνει εξαιρετική δουλειά και αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό θα πάμε σίγουρα πολύ ψηλά».

- Είσαι μαζί με την Μαριότα Αγγελοπούλου η μοναδική Εθνική Κυπριακή ομάδα γυναικών στο μπιτς βόλεϊ, πώς νιώθεις για αυτό;

«Είμαι πολύ περήφανη για το συγκεκριμένο γεγονός. Μου αρέσει πολύ που αγωνίζομαι για την Εθνική μου και θέλω να υποσχεθώ στους συμπατριώτες μου πως θα κάνω τα πάντα για να τους κάνω περήφανους».

Πηγή: ΕΟΠΕ www.volleyball.gr