Ο Τόμισλαβ Ντόκιτς στο Greekvolley

Ο Τόμισλαβ Ντόκιτς γύρισε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Παμβοχαϊκό αυτή τη φορά, μετά από δύο χρόνια σχεδόν απουσίας.

Το Greekvolley.com μίλησε στον Τόμι για την επιστροφή του στην Ελλάδα, για τη Ρωσία, τη Σύρο και την Εθνική Σερβίας.

Ήρθες εν μέσω σεζόν στον Παμβοχαϊκό για ποιο λόγο;


«Περίμενα προσφορά στη Ρωσία γιατί ήμουν πέρσι στη Ρωσία και περνούσα πολύ καλά, απολάμβανα το πρωτάθλημα εκεί.»

Σε ποια ομάδα αγωνιζόσουν και τι γνώμη έχεις για το πρωτάθλημα εκεί;


«Στην Ενισέι Κρασνογιάρσκ, τελειώσαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά πολύ καλή. Είναι πολύ δύσκολο αλλά το βόλεϊ εκεί βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κατά τη δική μου γνώμη είναι το τέλειο πρωτάθλημα για βόλεϊ.»

Γιατί επέλεξες να γυρίσεις στην Ελλάδα;


«Είχα κάποιες ευκαιρίες για το Ρωσικό πρωτάθλημα γι’ αυτό περίμενα λίγο περισσότερο. Εντωμεταξύ η σύζυγός μου έμεινε έγκυος κι ήθελα να περάσω λίγο χρόνο μαζί της κι έτσι περίμενα. Ήρθαν κάποιες προσφορές σε αυτό το διάστημα αλλά το Σεπτέμβριο δεν ήταν ξεκάθαρο τι ήθελα να κάνω. Έτσι αποφάσισα να έρθω εδώ όταν μου έκανε πρόταση ο Παμβοχαϊκός για να τους βοηθήσω. Άκουσα πως είχαν πολλά προβλήματα και ήθελα να βοηθήσω.»

dokic02

Σε λίγο καιρό θα παίξεις αντίπαλος με την πρώην σου ομάδα, το Φοίνικα, ποια τα συναισθήματά σου;

«Το περιμένω με ανυπομονησία. Θέλω να ξαναπάω στη Σύρο, μου λείπει, οι άνθρωποι της ομάδας, οι οπαδοί, πέρασα πάρα πολύ ωραία εκεί, ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Θα είναι δύσκολο να παίξω ενάντια στο Φοίνικα σίγουρα αλλά είμαστε επαγγελματίες και θα κάνω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα. Σίγουρα θα το απολαύσω το παιχνίδι προσωπικά κι ας είναι ανάμεικτα τα συναισθήματά μου.»

Πριν λίγο χρονικό διάστημα σε είχαν καλέσει στην Εθνική Σερβίας, τελικά δεν ήσουν στην τελική 12άδα, πιστεύεις πως θα επιστρέψεις;


«Τώρα δεν είμαι βέβαιος γιατί υπάρχουν δύο πάρα πολύ καλοί αθλητές, ο Ατανασίεβιτς κι ο Στάροβιτς, ιδιαίτερα ο Ατανασίεβιτς και τώρα έχει έρθει κι ο νεαρός Πέτκοβιτς, έπαιξε με την Εθνική το Καλοκαίρι, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και παίζει πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα φέτος θα είναι πολύ δύσκολο αλλά ευελπιστώ στο μέλλον. Περιμένω με ανυπομονησία να ξαναπαίξω στην Εθνική και πάντα περιμένω την κλίση. Ήμουν 7 χρόνια στην πρώτη ομάδα και θα μου άρεσε πολύ να ξαναπαίξω. Θα δούμε… Προς το παρόν δεν είμαι βέβαιος αλλά ελπίζω στα επόμενα χρόνια.»