Φιλίποφ Vs Φιλίποφ


Κάτι το μοναδικό θα έχει η αυριανή κόντρα της Ελλάδας με την Ουκρανία στο πέσιμο της αυλαίας των αγώνων του Μ΄ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Ο πασαδόρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Ντίμα Φιλίποφ θα αντιμετωπίσει τον πατέρα του Γιούρι (παλιό άσο του Παναθηναϊκού , της ΑΕΚ, των Ναυπηγείων και του Ιωνικού Ν.Φ.) που είναι στο τιμόνι της εθνικής ομάδας της χώρας του. Είχαν βρεθεί ξανά αντίπαλοι πριν από έξι χρόνια όταν η ομάδα του Ντίμα, η Ανόρθωση, είχε παίξει με τη Λοκομοτίβ Χάρκοβο, αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μια ημέρα πριν τη μεγάλη τους κόντρα αμφότεροι μίλησαν για τον αγώνα και δεν έκρυψαν ότι ο ένας θέλει να κερδίσει τον άλλον…

Πρώτη φορά αντίπαλοι με τις εθνικές ομάδες… Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Γιούρι Φιλίποφ: «Για μένα θα είναι λίγο παράξενη η αυριανή αναμέτρηση. Είναι δεύτερη φορά που παίζουμε αντίπαλοι με τον Ντίμα και θέλω να τον κερδίσω, όπως και την πρώτη φορά. Το καλύτερο για μένα είναι να παίξει καλά ο Ντίμα και να κερδίσει η Ουκρανία».

Ντίμα Φιλίποφ: «Δεν κρύβω ότι και για μένα θα είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Η πρώτη εθνική ομάδα που είχα αγωνιστεί ήταν αυτή της Ουκρανίας όταν ήμουν 15 ετών και μάλιστα είχα παίξει αντίπαλος με το Φράγκο. Το γεγονός ότι θα ακούσω και τους δύο ύμνους θα είναι κάτι παράξενο για μένα και τα συναισθήματά μου θα είναι περίπλοκα. Αυτή τη φορά, όμως θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα κερδίσει».

Το τρίτο μέλος της οικογένειά σας, η Έλενα ποιον θα υποστηρίζει αύριο;


Ντίμα Φιλίποφ: «Η μητέρα μου, η Ελενα θα είναι με τον πατέρα μου. Εγώ πάω κόντρα και στους δύο… ».

Γιούρι Φιλίποφ: «Είμαι σίγουρος ότι θα βλέπει μόνο βόλεϊ και τίποτε άλλο. Εγώ, πάντως, θα ήθελα να υποστηρίζει το Ντίμα».

Η προηγούμενη και μοναδική που βρεθήκατε αντιμέτωποι ήταν με τους συλλόγους σας, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά με τις εθνικές ομάδες. Τι διαφορετικό υπάρχει σε αυτή την αναμέτρηση;


Ντίμα Φιλίποφ: «Σίγουρα έχει αλλάξει το επίπεδο και έχω μεγαλώσει και εγώ λίγο. Πάντα οι εθνικές είναι σε υψηλό επίπεδο και θα είναι ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Υπάρχουν έξι χρόνια προπονητικής εμπειρίας του πατέρα μου και έξι επιπλέον χρόνια δικά μου ως παίκτης».

Γιούρι Φιλίποφ: «Το επίπεδο των εθνικών ομάδων είναι διαφορετικό. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα και πολλά παιδιά αγωνίζονται στο εξωτερικό, σε αξιόλογους συλλόγους. Ο κορμός της Ουκρανίας είναι η Λοκομοτίβ Χάρκοβο που παίζει στο ρωσικό πρωτάθλημα, ένα από τα δυνατότερα της Ευρώπης. Αυτοί οι παίκτες με κάποιες άλλες προσθήκες αποτελούν την ομάδα μας».

Πως είναι ένας πατέρας να βλέπει το γιο του ως αντίπαλο και το αντίστροφο;


Γιούρι Φιλίποφ: «Θα προσπαθήσω να μην το σκεφτώ την ώρα του αγώνα. Απέναντί μου θα είναι ο πασαδόρος της εθνικής Ελλάδας και όχι ο γιος μου. Θα φροντίσω για όσο κρατήσει το ματς να μην έχω συναισθήματα. Πρώτα απ’ όλα είναι η ομάδα».

Ντίμα Φιλίποφ: « Άλλο είναι ο προπονητής να βλέπει το γιο του σαν παίκτη και διαφορετικό το αντίστροφο, διότι εγώ θα είμαι μέσα στο γήπεδο και θα αγωνίζομαι. Όλα τα παιδιά της Ουκρανίας είναι φίλοι μου και με κάποιους ήμουν συμπαίκτης πιο πριν. Είμαι σίγουρος ότι θα… πέσει και πλάκα μέσα στο γήπεδο. Τον αγώνα αυτό θα πρέπει να τον ζήσουμε έντονα και σίγουρα δεν θα κρύψω κάτι».

Θα θέλατε κάποια στιγμή να βρεθείτε στην ίδια ομάδα;

Γιούρι Φιλίποφ: «Είμαστε βέβαια λίγο διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά εγώ ως προπονητής θα ήθελα για πασαδόρο το Ντίμα. Μακάρι κάποια στιγμή στο μέλλον να συνυπάρξουμε στην ίδια ομάδα».

Ντίμα Φιλίποφ: «Παλιά έλεγα δεν ήθελα και ότι κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο. Με τον χρόνο όμως που περνάει, νιώθω πιο έτοιμος και έτσι και εγώ και θα ήθελα να συνεργαστούμε στον ίδιο σύλλογο. Είμαι προετοιμασμένος, αν και εφόσον συμβεί αυτό να ακουστούν πολλά, αλλά νιώθω έτοιμος».

Τι είναι αυτό που έχει να ευχηθεί ο ένας στον άλλο;


Γιούρι Φιλίποφ: «Υγεία πάνω απ’ όλα. Με υγεία τα πετυχαίνουμε όλα στη ζωή μας».
Ντίμα Φιλίποφ: «Μακάρι να προκριθούν και οι δύο ομάδες στα τελικά. Και επίσης να πω στον πατέρα μου καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα της Ρωσίας».
ΠΣΑΤ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΠΡΑΝΤ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ
ΠΗΓΗ ΕΟΠΕ