Λεονταρίτης: Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γιώργος Λεονταρίτης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Α΄γύρου και πριν από την έναρξη των πλέι οφ και πλέι άουτ παραχώρησε συνέντευξη για την οργανωτικές και αγωνιστικές συνθήκες του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-13.

Ποιος είναι ο αγωνιστικός και οργανωτικός απολογισμός της κανονικής περιόδου;

«Οργανωτικά, παρά τις φοβίες και την ανασφάλεια που είχαμε όλοι λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα καταφέραμε να δημιουργήσουμε υγιείς συνθήκες για το πρωτάθλημα και σε αυτό συνέβαλαν τα σωματεία, οι παράγοντες, οι αθλητές, οι διαιτητές, η τηλεόραση, οι εκπρόσωποι του Τύπου αλλά και οι φίλοι του βόλεϊ. Ειδικά μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων υπήρχε άψογη συνεργασία. Υπήρξε μεγαλύτερη ωριμότητα, καλύτερη επικοινωνία και όποια ζητήματα λύθηκαν πριν μόλις προέκυπταν. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και γενικά ο απολογισμός είναι θετικός. Αγωνιστικά μέχρι τώρα το πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό. Ελπίζω με τον ίδιο ρυθμό να ολοκληρωθούν και τα πλέι οφ. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και με τη διοργάνωση αλλά και το αγωνιστικό επίπεδο του Λιγκ Καπ που επίσης άγγιξε το τέλειο».

Τι άλλαξε την εφετινή σεζόν και δεν είχαμε τα προβλήματα προηγουμένων ετών;

«Δουλέψαμε πολύ το καλοκαίρι με την προκήρυξη. Φτιάξαμε από την αρχή μία άριστη προκήρυξη που κάλυψε όλες τις περιπτώσεις και ήταν όλα ξεκάθαρα σε όλους. Ξεκινήσαμε εκ του μηδενός. Ηταν μια προκήρυξη που άγγιξε το τέλειο και εδώ οφείλω να ευχαριστήσω τον πρώην διευθυντή της Λίγκας κ.Νίκο Σοφιανό που έκανε σκληρή δουλειά. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα υπολογίζοντας όλες τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις και όλες τις ιδιαιτερότητες. Ευχαριστώ τον υπεύθυνο του αγωνιστικού σχεδιασμού Γιώργο Κερκινέ. Προτού πάμε στην κλήρωση ξέραμε τις διαθέσιμες αγωνιστικές οπότε με το που έγινε η κλήρωση οι ομάδες άρχισαν να κάνουν και τον προγραμματισμό τους. Οπως ξέρετε ο σχεδιασμός ενός πρωταθλήματος δεν αφορά μόνο στον προγραμματισμό των μετακινήσεων των ομάδων αλλά στην καλύτερη και έγκυρη προβολή των αγώνων με έκδοση προγραμμάτων, εισιτηρίων κλπ αλλά και στον προγραμματισμό των προπονητών. Έτσι έμειναν όλοι ικανοποιημένοι».

Για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις έχετε κάνει το ταμείο σας;

«Είχαμε και έχουμε άριστη συνεργασία με τη NOVA και είναι ο βασικός μας συνεργάτης στην προβολή του αθλήματος. Η ΝΟVA σαφώς είχε και έχει τον πρώτο λόγο στον προγραμματισμό και ορισμένες φορές όσες αλλαγές έγιναν αφορούσαν τους τηλεοπτικούς αγώνες ή κοινά αιτήματα των ομάδων ώστε να διευκολυνθούν με τα γήπεδα αλλά και τις μετακινήσεις τους. Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με έναν τεράστιο τηλεοπτικό φορέα που μας παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Έχουμε αναβαθμίσει την επικοινωνία μας, μας συμβουλεύουν σε πολλά τεχνικά θέματα και παγκόσμια πρώτοι καθιερώσαμε και το διαιτητικό βίντεο που θα δούμε και στα πλέι οφ. Το γενικό αποτέλεσμα είναι και πάνω από τις προσδοκίες μας».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και για τη σεζόν 2013-14 να είμαστε ακόμα καλύτεροι, πιο γρήγοροι ώστε τα σωματεία να μπορούν να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους και οι προπονητές να βγάλουν το πρόγραμμα που θέλουν. Πάντα όμως θα υπάρχουν ορισμένες αλλαγές. Σε κανέναν δεν γίνονται χάρες και η πλήρης προκήρυξη που έχουμε είναι ο οδηγός μας»

Για τα πλέι άουτ και τα πλέι οφ όλα είναι έτοιμα;

«Ότι κάναμε για την κανονική περίοδο το κάναμε για τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Πλήρη σχεδιασμό πολύ καιρό πριν και με το που τελείωσε ο Α΄ γύρος ανακοινώσαμε όλο το πρόγραμμα μέχρι τους τελικούς. Δύο μικρές αλλαγές που έγιναν κρίθηκαν απαραίτητες μετά τα κοινά αιτήματα των σωματείων. Οργανωτικά και αγωνιστικά έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε και θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που τυχόν θα προκύψει».

Ποια είναι η ευχή μέχρι το φινάλε της σεζόν;

«Εύχομαι το αγωνιστικό επίπεδο να παραμείνει το ίδιο υψηλό και στα πλέι οφ και οι αθλητές είναι υγιείς και φορμαρισμένοι ώστε να χορτάσουμε υψηλού επιπέδου βόλεϊ σε γεμάτα γήπεδα, με ποιοτικές τηλεοπτικές μεταδόσεις και καλές διαιτησίες. Από τον Μάιο θα κάνουμε το ταμείο μας σε όλα τα επίπεδα. Θα επεξεργαστούμε τα αποτελέσματα και θα μπουν οι νέοι στόχοι. Από την στιγμή που έχουμε δημιουργήσει ένα καλύτερο βολεϊκό περιβάλλον θα ρίξουμε το βάρος μας σε πιο ποιοτικές ανάγκες όπως γεμάτα γήπεδα, καλύτερη προβολή του πρωταθλήματος και περισσότεροι χορηγοί. Άλλωστε πάνω και από τους στόχους πρωταθλητισμού που βάζει η κάθε ομάδα πρέπει να βρίσκεται ο στόχος για ένα καλύτερο ελληνικό βόλεϊ».

ΠΗΓΗ ΕΣΑΠ