Ο Μενέλαος Κοκκινάκης μιλάει για την ομάδα του

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης στο στούντιο του Atlantis Ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού Μενέλαος Κοκκινάκης δύο μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ρέθυμνο μίλησε στην εκπομπή «Γκέτο φιλάθλων» της «ΦS» στον Atlantis 105,2 όπου μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του και όχι μόνο.
Μενέλαε Κυπελλούχος Ελλάδας για δεύτερη φορά στην καριέρα σου με τον Ολυμπιακό. Ποια είναι τα συναισθήματα σου γι αυτή την επιτυχία;
Στα 20 μου χρόνια έχω ήδη κατακτήσει δύο Κύπελλα και είμαι πολύ χαρούμενος. Το πρώτο στην Ορεστιάδα ήταν πολύ καλό αλλά και τώρα στο Ρέθυμνο είναι ιδιαίτερο για μένα αφού η καταγωγή μου είναι από κει και ήρθαν να με δουν πολλοί φίλοι, συγγενείς και ήταν πολύ όμορφο που το σηκώσαμε μέσα στην πόλη όπου έχω ζήσει όλα τα καλοκαίρια στα παιδικά μου χρόνια.

Θα μπορούσες να συγκρίνεις τα δύο Κύπελλα; Στην πρώτη περίπτωση ο Ολυμπιακός ήταν το αουτσάιντερ ενώ στο Ρέθυμνο ήταν το φαβορί;

Το κάθε ένα έχει την ομορφιά του. Στην Ορεστιάδα ήταν πολύ ωραίο που ανατρέψαμε τα προγνωστικά και πήραμε το Κύπελλο και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να πάρουμε και το πρωτάθλημα μετά. Αλλά και στο Ρέθυμνο ήταν όμορφα που ήμασταν το φαβορί και το επιβεβαιώσαμε, αλλά και για μένα που είχα περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Στον τελικό είδαμε τον Φοίνικα Σύρου να είναι ανταγωνιστικός και στα τρία σετ. Ειδικά στο πρώτο σετ όπου βρεθήκατε πίσω στο σκορ με 24-21. Φοβηθήκατε ότι μπορεί να χάσετε το σετ και να αλλάξει η ροή του αγώνα;

Ο Φοίνικας μπήκε πολύ καλά καθώς ήταν η ευκαιρία του να μας νικήσει και να πάρει το Κύπελλο. Έχουμε όμως την εμπειρία σαν ομάδα να γυρίσουμε ένα ματς όταν δεν έχει ξεκινήσει καλά. Αυτό κάναμε και στο πρώτο σετ στον τελικό. Το παιχνίδι στην συνέχεια ήταν στα μέτρα μας, ενώ ανάλογες ανατροπές έχουμε κάνει και στο πρωτάθλημα.  

Θα μας σχολιάσεις την απόδοση του Μπόγιαν Γιορντάνοφ;

Ο Μπόμπι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει στην Ελλάδα και ήθελε πολύ αυτό τον τίτλο και αυτό φάνηκε από την απόδοση του στον τελικό που ήταν καταπληκτικός. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι φροντίσαμε να τον βοηθήσουμε να φτάσει στους 30 πόντους που είναι πολύ μεγάλο νούμερο για αγώνα με 3 σετ.
Μάλιστα ο ίδιος ο Μπόμπι σας το αφιέρωσε το βραβείο του MVP…
Μας το αφιέρωσε γιατί όπως είπα κάναμε ότι έπρεπε για να φανεί, αλλά κυρίως η επιτυχία ανήκει στον ίδιο, είχε καταπληκτική απόδοση. Το ήθελε πάρα πολύ αυτό το Κύπελλο καθώς δεν έχει πάρει τίτλους ανάλογους με την αξία του.   

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο και τώρα πάει για το πρωτάθλημα;

Πράγματι έχουμε πάρει τα δύο από τα τρία και θέλουμε και το πρωτάθλημα όπου θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε και αυτό τον στόχο μας.

Στο πρωτάθλημα πως τα βλέπεις τα πράγματα; Μπορεί κάποια ομάδα να σας απειλήσει;

Δεν είναι ανίκητος ο Ολυμπιακός. Το πρωτάθλημα θέλει μεγάλη προσοχή καθώς υπάρχουν ομάδες όπως ο Παμβοχαϊκός και η Σύρος αλλά και η Αλεξανδρούπολη που έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία. Μάλιστα στο τελικό ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Ο Ολυμπιακός πάντως είναι το φαβορί…

Αυτό το λένε οι άλλοι προσπαθώντας να μας αγχώσουν αλλά δεν το καταφέρνουν. Εμείς παραμένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας που είναι η κατάκτηση και του πρωταθλήματος.

Πάντως το να φοράς την φανέλα του Ολυμπιακού σε αγχώνει από μόνο του γιατί είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία;

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στο βόλεϊ. Όσα Κύπελλα έχει ο Ολυμπιακός έχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί. Σίγουρα είναι μια πολύ βαριά φανέλα αυτή του Ολυμπιακού. Είναι όμως και κάτι που μας δίνει δύναμη. Όταν φοράμε αυτό το κόκκινο ανεβαίνει η ψυχολογία μας.

Να υποθέσω ότι επιπλέον δύναμη σας δίνει και ο κόσμος του Ολυμπιακού που ήταν κοντά σας και στο Ρέθυμνο;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι εκπληκτικός και είναι κοντά μας σε κάθε περίπτωση και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να του δίνουμε όσες περισσότερες χαρές μπορούμε.

Κοντά βέβαια είναι και η διοίκηση. η οποία προέρχεται μέσα από τον κόσμο του Ολυμπιακού…

Πράγματι η διοίκηση είναι πολύ κοντά μας και μας βοηθάει σε όλα μας τα προβλήματα. Τόσο ο πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης προσπαθούν για το καλύτερο και τα έχουν καταφέρει πολύ καλά.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος πάντως δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η κρίση έχει επηρεάσει και το βόλεϊ;

Εγώ πιο παλιά δεν έπαιζα γιατί ήμουν μικρός έκανα απλά κάποιες προπονήσεις με την ανδρική ομάδα και βοηθούσα με τις μπάλες. Έβλεπα όμως πολύ σπουδαίους παίκτες που ερχόντουσαν στον Ολυμπιακό. Τώρα δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά και αυτό είναι καλό για το άθλημα.

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες σαν αθλητής ποιες είναι; 
Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θέλω και η επόμενη χρονιά να έχει επιτυχίες όπως αυτή. Μετά θα δω τι θα κάνω. Πάντως το μεγάλο μου όνειρο είναι να παίξω στο εξωτερικό και να δω το βόλεϊ από μια διαφορετική οπτική απ’ ότι εδώ.

Να μιλήσουμε λίγο για την εθνική ομάδα κατ’ αρχήν με τους έφηβους υπάρχουν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο. Πως τα βλέπεις εκεί;

Ο βασικός μας αντίπαλος είναι η Ρωσία χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις υπόλοιπες ομάδες που θα είναι ενισχυμένες. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Και για την εθνική ανδρών και τα μπαράζ με το Βέλγιο για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό;

Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια αυτά. Ένα θα γίνει στην έδρα μας κι ένα στην έδρα τους. Θα παίξει ρόλο σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι δύο ομάδες εκείνα τα παιχνίδια.

Είσαι ένα παιδί 20 χρονών στην ίδια περίπου ηλικία με τον Κατίδη. Ποια είναι η άποψη σου για το θέμα;

Δεν θέλω να πω πολλά δεν ξέρω γιατί το έκανε ίσως από άγνοια. Πάντως νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να έχει γίνει τόσος ντόρος.

Μενέλαε πως είναι η ζωή για έναν επαγγελματία αθλητή; Σου λείπουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να κάνει όπως τα ξενύχτια; 

Όχι δεν θα πω ότι μου λείπουν άλλωστε γίνονται και αυτά όταν πρέπει. Δεν θα το έκανα ποτέ πριν από έναν αγώνα.

Γούρια έχεις;

Δεν είμαι προληπτικός. Το μόνο που θέλω είναι λίγες ώρες πριν τους αγώνες να πιω ένα καφεδάκι το οποίο με χαλαρώνει. Συνήθως το κάνω με φίλους εκτός ομάδας αλλά και μόνος μου καμιά φορά.     

Τον ελεύθερο χρόνο σου πως σου αρέσει να τον περνάς;

Στο ίντερνετ ή με σε κάποιο φιλικό σπίτι με καλή παρέα.

Άλλα αθλήματα παρακολουθείς;

Λίγα πράγματα γιατί δεν έχω πολύ χρόνο. Έχω δει λίγο ποδόσφαιρο και φυσικά μπάσκετ τον Ολυμπιακό τώρα στα κρίσιμα παιχνίδια για την Ευρωλίγκα.
ΠΗΓΗ Φλόγα sport