Καλμαζίδης: «Έχουμε κάνει υπέρβαση…»

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για τρίτη σερί χρονιά σε τελικό Κυπέλλου (Ορεστιάδα, 19/3, 19:00, ΕΤ-1) , με στόχο την κατάκτηση του τίτλου που πανηγύρισε πρόπερσι, αλλά έχασε πέρυσι...
Αν και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Τις δύο προηγούμενες χρονιές η κούπα ήταν αυτοσκοπός, ενώ πλέον, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Καλμαζίδης μιλώντας στο MEDIA GUIDE του τελικού , η επιτυχία είναι πως η ομάδα του βρίσκεται στην Ορεστιάδα.

- Πώς περιμένει τον Ηρακλή στον τελικό;

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Και φέτος με σταθερότητα και δύναμη μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα».

- Είναι ιδιαίτερο να αντιμετωπίζεις τον Ηρακλή;

«Έχω παίξει πολλά χρόνια στην ομάδα αυτή και έχω αγαπήσει τον σύλλογο. Είναι επίσης ιδιαίτερο να βρεθώ σε μία πόλη όπου πρωτόπαιξα βόλεϊ στην Ελλάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα είμαι πιο πολύ αν κατακτήσουμε και τον τίτλο».

- Πέρυσι χάσατε το Κύπελλο στο Τροκαντερό, φέτος είναι η σειρά σας να το σηκώσετε;
«Δεν υπάρχουν σειρές (γέλια)... Εξάλλου μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες. Άλλο ρόστερ, άλλη δυναμική. Φέτος έχουμε πολλά προβλήματα και ήδη είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα που φτάσαμε στον τελικό. Κάναμε υπερπροσπάθεια, χωρίς να σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε για τον τίτλο. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι αποτυχία αν το χάσουμε...»

- Πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθούν οι αθλητές στον τελικό με τα τόσα σοβαρά προβλήματα στην ομάδα;
«Πραγματικά είναι το πιο δύσκολο... Εννοείται πως οι παίκτες έχουν κίνητρο και δεν χρειάζονται έξτρα τονωτική ένεση, αλλά επειδή ο αγώνας είναι καθρέφτης της προπόνησης, όταν στην καθημερινότητα σου έχεις να αντιμετωπίσεις τόσα προβλήματα, είναι δύσκολο...».
πηγη ΕΟΠΕ