Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλιππος Βέροιας: Μια ομάδα πρότυπο από τώρα στη volleyleague (photos)

Σε ένα πρωτάθλημα που έχει “παγώσει” λόγω του Κορονοϊού, μερικές ομάδες ήταν τυχερές και πήραν από νωρίς την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Ανάμεσα σε αυτές ο Φίλιππος Βέροιας πρωταθλητής του Βορείου Ομίλου της Α2 Ανδρών.
Ο Φίλιππος Βέροιας είναι μια ομάδα που κτίστηκε από την αρχή για να ανέβει στην Volleyleague.
Ό,τι δε θα έπαιρνε τόσο εύκολα την άνοδο ίσως να μη το περίμεναν πολλοί αλλά όσοι γνωρίζουν τα πράγματα τον είχαν χρήσει φαβορί πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Ο Σωκράτης Τζιουμάκας προπονητής της ομάδας της Βέροιας, “έχτισε” την ομάδα του με παίκτες που είχαν πείρα από την Α1 και από παίκτες της Α2 που διακρίθηκαν στα πρωταθλήματα. Πολλοί από τους παίκτες που επέλεξε τη σεζόν που μας πέρασε, φόραγαν τα χρώματα της ΧΑΝΘ που έχασε την άνοδο στην κατηγορία των μεγάλων στο “παρά 5”.
Ας δούμε την ομάδα αναλυτικά.
Οι πασαδόροι:
Ηλίας Θεοδόσης, Τάσος Ρεμπούτζιας
Ο Ηλίας Θεοδόσης έχει αγωνιστεί στην Α2 και στην Α1 και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αρκετή πείρα. Ξεκίνησε την πορεία του στο βόλεϊ το 2006 στον Αίαντα Ευόσμου και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Ροδίων Άθλησις.
Ο Τάσος Ρεμπούτζιας προέρχεται από τη ΧΑΝΘ κι ήρθε να ενισχύσει τον Φίλιππο με την πείρα του και από την Α1 καθώς αγωνίστηκε και στη Νίκη Αιγινίου.
O Τάσος μίλησε στο Greekvolley για την ομάδα του.
GV.: “Πως ήταν η χρονιά με τον Φίλιππο Βέροιας;”
Τ.Ρ.: “Ο Φίλιππος είναι μια νέα ομάδα πρότυπο. Ο πρόεδρος Δημήτρης Πιτούλιας έφτιαξε ένα εκπληκτικό ρόστερ για την Α2 που σε οργάνωση δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις περισσότερες ομάδες της volleyleague. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα φανταστικό κλίμα παρέας και έφερε όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα.”
GV.: “Ήταν ένα εύκολο, τελικά, πρωτάθλημα για εσάς;”
Τ.Ρ.: “Όπως δείχνουνε και τα αποτελέσματα θεωρώ πως ήτανε, ναι και αυτό είχε φανεί και από την αρχή του πρωταθλήματος όταν δημιουργήθηκε το ράστερ γι’ αυτόν και μόνο τον σκοπό, την άνοδο στην volleyleague”.
GV.: “Πως ήταν για εσένα προσωπικά αυτή η χρονιά;”
Τ.Ρ.: “Παικτικά ήταν η πιο σταθερή μου χρονιά και είναι πολύ ευχάριστο να είσαι πασαδόρος σε ένα τόσο καλό σύνολο παικτών. Από άποψη αποδυτηρίων ήταν μακράν η καλύτερη χρονιά στην μέχρι τώρα καριέρα μου”.
GV.: “Σε ποιόν θες να αφιερώσεις αυτή τη σεζόν;”
Τ.Ρ.: “Στον κόσμο της Βέροιας για την στήριξη του, που γινόταν όλο και περισσότερος κάθε αγωνιστική και στην οικογένεια μου στην Αλεξανδρούπολη”.
Οι λίμπερο
Ο Γιώργος Μιχελάκης και ο Κώστας Μπουτόπουλος.
O Γιώργος Μιχελάκης ήρθε από τον Πήγασο Πολίχνης στην Βέροια. Ο Χανιώτης αθλητής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για σπουδές και μαζί με τον Θοδωρή Παπαδημητρίου έχουν αγωνιστεί στον ΣΦΠ Χανίων στο παρελθόν. Είναι επίσης αθλητής του beach volley. Aπό τη ΧΑΝΘ ήρθε και ο νεαρός Κώστας Μπουτόπουλος που ξεκίνησε το βόλεϊ από τον ΑΟ Πρεβέζης.
Οι κεντρικοί
Κάσσανδρος Στίγγας, Θάνος Ντίνας, Βασίλης Καρασαρλίδης και Θάνος Παπάζογλου.
Ο Κάσσανδρος Στίγγας ήρθε στο Φίλιππο από τη volleyleague από την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στην volleyleague έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, στον Ηρακλή, στον Παναθηναϊκό, στον Άρη ενώ το καλοκαίρι του το περνάει πολλές φορές αγωνιζόμενος σε τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Ο Βασίλης Καρασαρλίδης ήρθε από τον Μακεδονικό ακολουθώντας τον από χρόνια συμπαίκτη και φίλο του Τάσο Ρεμπούτζια. Ο Βασίλης έχει 2.03 ύψος και ήταν σημαντική ενίσχυση στο μπλοκ για τον Φίλιππο στην Α1 αγωνίστηκε το 2011 στον ΠΑΟΚ και ξεκίνησε το βόλεϊ στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ο Θάνος Ντίνας αγωνίστηκε πέρσυ στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και έχει αγωνιστεί με ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή Χαλκίδας και Nίκη Αιγινίου στην Α1. Ακόμα μια προσθήκη από την ΧΑΝΘ, ο Θάνος Παπάζογλου που έχει αγωνιστεί στη volleyleague με τη Νίκη Αιγινίου και τον Παμβοχαϊκό.
Ο Θάνος μίλησε στο Greekvolley για τη σεζόν με τον Φίλιππο.
“Ήταν μια χρονιά πολύ επιτυχημένη. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανέβουμε αήττητοι, αλλά μόνο η άνοδος είναι από μόνη της μια επιτυχία.”
GV.: “Ποιά ομάδα σας δυσκόλεψε;
Θ.Π.: “Είχε κάποιες αρκετά ανταγωνιστικές ομάδες όπως η Κομοτηνή, η Σκύδρα και η Ορεστιάδα με καλούς και έμπειρους παίχτες, αλλά θεωρώ ότι το δικό μας ρόστερ ήταν ένα επίπεδο πάνω”.
GV.: “Πως ήταν για εσένα η φετινή σεζόν;”

Θ.Π.: “Για μένα ήταν μια καλή χρονιά θεωρώ, που κέρδισα πράγματα και με την βοήθεια του προπονητή μου και των συμπαικτών μου φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

GV.: “Θες να αφιερώσεις κάπου αυτή τη σεζόν”;
Θ.Π.: “Στον κόσμο της Βέροιας για την στήριξη”.
Οι ακραίοι
Θοδωρής Παπαδημητρίου, Χρήστος Στεφανίδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Στέλιος Τζιουμάκας
Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου έχει γίνει ευρέως γνωστός ως αθλητής της Εθνικής ομάδας Μπιτς Βόλεϊ κι έχει αρκετές διακρίσεις στο άθλημα. Έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ΑΟ Κηφισιάς, στον Απόλλων Καλαμαριάς και σε αρκετές άλλες ομάδες στην Α2. Ο Χρήστος Στεφανίδης είναι γέννημα-θρέμα του Ηρακλή, αγωνίστηκε την περασμένη χρονιά στο Φοίνικα Σύρου, επέστρεψε για λίγο στον Ηρακλή ξανά αλλά πριν ξεκινήσει η σεζόν συμφώνησε τελικά να αγωνιστεί με τον Φίλιππο. Ο μικρότερος αδερφός του, ο Άγγελος, είναι πασαδόρος στον Ηρακλή. Ο Γιάννης Ιωαννίδης αγωνίζεται σαν ακραίος αλλά και σαν διαγώνιος. Ήρθε από την ΧΑΝΘ κι έχει αγωνιστεί στη Σάμο και στην Ορεστιάδα στην Α1. Είναι γιός του προπονητή Κώστα Ιωαννίδη. Τέλος τους ακραίους συμπληρώνει ο Στέλιος Τζιουμάκας. Ο νεαρός αθλητής που έχει αγωνιστεί και σαν αθλητής του μπιτς βόλεϊ με αρκετή επιτυχία, προέρχεται από αθλητική οικογένεια, πατέρας του είναι ο προπονητής της ομάδας Σωκράτης Τζιουμάκας κι αδερφός του ο διαγώνιος της Εθνικής μας, Γιώργος Τζιουμάκας. Ξεκίνησε το βόλεϊ στο Ηρακλή και κατέκτησε αρκετά τρόπαια στα παιδοεφηβικά της ομάδας.
Καθαρός διαγώνιος είναι ο Αινείας Τζελάτι. Ο Αινείας είναι αλβανικής καταγωγής και διεθνής με την Εθνική Αλβανίας, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και τα γαλανόλευκα. Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Κρήτη με τα “ασπρόμαυρα” του ΟΦΗ ενώ έχει αρκετή πείρα από ομάδες της Α1 όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.
Ο μεγάλος άτυχος της σεζόν είναι ο έτερος διαγώνιος, Κώστας Τσιάρας. Ο Κώστας τραυματίστηκε στην αρχή της σεζόν κι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Ήρθε από τη ΧΑΝΘ στην οποία αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια.
ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ αναλυτικά.
Ο Φίλιππος Βέροιας έχει κάνει μια αξιοζήλευτη σεζόν. Γνώρισε την ήττα μόνο την τελευταία αγωνιστική πριν σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού από τον Αριστοτέλη Σκύδρας
Τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους.
51 βαθμούς σε 18 αγώνες, 17 νίκες, 1 ήττα, 52 σετ υπέρ 6 κατά.
Η έδρα της ομάδας είναι στο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας “Δημήτριος Βικέλας”.
Απομένουν ακόμα 4 αγωνιστικές για να στεφθεί επίσημα πρωταθλητής του Βορείου Ομίλου, μένει να δούμε πότε θα ξανακάνει ”reboot” το πρωτάθλημα.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
19η αγωνιστική :Φίλιππος Βέροιας – ΣΠΑ Καρδίτσας
20η αγωνιστική :Άρης – Φίλιππος Βέροιας
21η αγωνιστική : Φίλιππος Βέροιας – Μακεδονικός
22η αγωνιστική : Πιερικός – Φίλιππος Βέροιας

filipoos 2019 2020

filippos aris filippos1

78843152 1857927134338447 5560268110260338688 n

90595428 637067350525906 5340860762506133504 n

91011426 231021361283348 4460931356372762624 n

86488178 191930312180857 2089633732762796032 o (1)

filippos athlosfilippos pierikos

 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.