Η Ιβάνα Τζούριτς στο GreekVolley

Το πρώτο απόκτημα του Ολυμπιακού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι και επίσημα η Ιβάνα Τζούριτς. Η 18χρονη ακραία υπέγραψε για ένα έτος με τους ''ερυθρόλευκους'' και έκανε δηλώσεις στο GreekVolley. Δείτε το αφιέρωμα που ακολουθεί.

Η αδελφή του Μίταρ Τζούριτς μίλησε στο site μας για το πώς νιώθει μετά τη μεταγραφή της  στον Ολυμπιακό και για τους στόχους της νέας σεζόν, ενώ τόνισε πως είναι 100% έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καινούριας της ομάδας. Αναλυτικα:

 

- Πως νιώθεις για τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό;

«Πολύ χαρούμενη. Ανυπομονώ να δουλέψω σε ένα σύλλογο που τον αγάπησα με τον αδελφό μου».

 

- Η ομάδα του Ολυμπιακού θα έχει ενδεχομένως μεγαλύτερες απαιτήσεις από εσένα σε σχέση με αυτές της προηγούμενης σου ομάδας (Μαρκόπουλο). Αισθάνεσαι έτοιμη να ανταποκριθέις σε αυτές;

«Είμαι 100% έτοιμη».

 

- Τι πιστεύεις πως θα μπορούσε να σου προσφέρει ο ανταγωνισμός της πρώτης θέσης;

«Μπορεί να μου προσφέρει πολλά και σημαντικά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι θα με κάνει πιο σκληρή».

 

- Ποιους στόχους έχεις στη νέα σου ομάδα;

«Στόχος μου είναι να μάθω από τους προπονητές όσο το δυνατόν περισσότερα και να ''αντιγράψω'' τα καλά στοιχεία των συμπαικτριών μου».

IvanaDjuric

Το αφιέρωμα του GreekVolley στην Ιβάνα Τζούριτς

Η 18χρονη Ιβάνα γεννήθηκε στη Βενετία στις 30/4/1992 και ξεκίνησε το βόλεϊ στον Παφιακό σε ηλικία 12 ετών. Έμεινε στην ομάδα της Κύπρου για 2 χρόνια (2004-2006) και στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην Ευρυάλη, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008.

Το μεγάλο άλμα στην καριέρα της έγινε το καλοκαίρι του συγκεκριμένου έτους, όταν την απέκτησε το Μαρκόπουλο και της έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Α1 γυναικών σε ηλικία 16 ετών.

Στην πρώτη της σεζόν στην ομάδα των μεσογείων (2008-2009), είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, με 2/6 κερδισμένες επιθέσεις και 1 μπλοκ. Το Μαρκόπουλο τελικά έφτασε μέχρι την πρώτη φάση των Playoffs, όπου και αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο με 2-1 νίκες έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Η Ιβάνα είχε στα Playoffs 2/7 επιθέσεις και 1 άσο.

Συμμετείχε, ωστόσο, στο Final-4 του Κυπέλλου γυναικών στη Σύρο, όπου στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Ηρακλή πέτυχε 9 πόντους (1 άσος, 5/21 επ., 3 μπλ.), αλλά το Μαρκόπουλο δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό, χάνοντας από την τότε ομάδα της νυν συμπαίκτριας της στον Ολυμπιακό, Ευαγγελίας Χαντάβα με 3-2 σετ.

Στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε (2009-2010), η Τζούριτς πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής από το Γιώργο Λυκούδη και βοήθησε την ομάδα της να τερματίσει στην τρίτη θέση της Α1, παίρνοντας έτσι το εισητήριο για το Challenge Cup της νέας σεζόν.

Οι καλές της εμφανίσεις έστρεψαν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού πάνω της και της έδωσαν την ευκαιρία να γίνει μέλος στο ρόστερ των ''ερυθρολεύκων'' για τη νέα περίοδο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα στοιχεία της Ιβάνας Τζούριτς.